Problemy s pletou v dospelosti

Príspevok v téme: Problemy s pletou v dospelosti
SimonkaK

Ahojte. Mam po tridsiatke a stale problematicku plet. Stravujem sa relativne zdravo. Snazim sa jest vela ovocia, zeleniny, celozrnnych vyrobkov, pijem vela stiav. No po pravde obcas zhresim. Zacala som pit caj zo zihlavy, echinacei, matovy caj. Na rano pijem vodu s citronom. Beriem prirodny multivitamin, magnezium, snazim sa aj zinok, ale je mi z neho na vracanie a to ma dost odradza. Pouzivala som kozmetiku la roche posay, ale nevidim ziadne specialne vysledky. Je to sama chemia a mam sto chuti hodit ju do kosa. Tak isto som si plet skusala umyvat manna mydlami a neviem ci je to nimi, ale plet sa mi radikalne zhorsila. Asi hodim do kosa aj tie. :) Nejake overene rady prosim vas? :) Citala som, ze akne v dospelosti je odrazom zleho stavu pecene, resp. jej nespravnej funkcie. Potesia ma vase skusenosti, pripadne nejaku bio kozmetiku.

Perana

može tam byt viac dovodov. SKus konzult s lekarom a hlavne tiež skus nejaku lepšiu kozmetiku. Napr. Estee Lauder

SimonkaK

No presne na tie som pozerala. Este som nasla od saphorei ci jak sa to pise, ale boli drahsie no. A co sa tyka skladovania? Mali by byt v chladnicke ? :)

zuzi74

Ja objednavam oba oleje znacky dr. feelgood. Su to nie bezne dostupne oleje, takze moc znaciek na vyber nie je. Co je dolezite, oleje vzdy vtierat do navlhcenej pleti, nie suchej, nakolko sa potom riadne nevstrebu.

SimonkaK

Dakujem pekne za rady. Ten gel od dulcie som si prave objednala. :) Teraz pokukujem aj po tom uhorkovom oleji a tom druhom. Viete mi odporucit nejaku znacku? :)

zuzi74

SimonkaK, v minulosti som mala tiez problemy s pletou, akne, nie vo velkom rozsahu, ale predsa. Uplne mi vymizlo az pred 40-tkou. A keby som mala vtedy tie vedomosti, tak zmizne aj skor. Mne pomohlo na precistenie pleti dlhodobejsie uzivanie pestreca marianskeho. Taktiez mi pomohol aj proti zapche. Zacala som pouzivat na plet len oleje, za studena lisovane. Moj favorit je uhorkovy olej, pomaha aj na tmavsie kruhy pod ocami a opuchy. Na zilky na tvari, rosaceu, mi zaberal olej zo semien japonskej kamelie, treba dlhodobejsie pouzivat na plet. Skus este pozriet po geli aloe vera z Dulcie. Vyborna vec. Nielen na popaleniny, stipance od komarov ale aj na plet. Raz za tyzden na noc nanesiem na tvar a rano je naozaj hebka a hydratovana. Dievcata si ju chvalia aj na akne, mrkni na tu stranku. Samozrejme pitny rezim, ktory som kedysi velmi ale velmi podcenovala. Pijem dostatok cistej vody, mineralky len minimalne, ani mi velmi nechutia. Taktiez bylinkove caje, treba striedat. Zihlava je velmi dobra na precistenie pleti, ale najlepsie pomaha cerstvo natrhana, alebo aspon susena. Rozhodne nie sackove caje. Pri zilkach na tvari pozor na slnenie, caste peelingy, pikantne jedla, sauna.

SimonkaK

Citala som o tych kremoch, raz som mala jeden objednany - prirodny od revalid ci ja neviem ani jak sa volaju, ale poslali mi omylom iny. Ale citala som, ze to nepomaha, mas skusenosti prosim ta?

GOING

SimonkaK
Z žilovej nedostatočnosti, alebo s mechanického poškodenia-drhnutia pleti a následkom popraskania kapilár. Ale keby to bolo z drhnutia tak by si to nemala aj na nohách.

Príčiny žilovej nedostatočnosti môžu byť rôzne.