Ahojte. Mam po tridsiatke a stale problematicku plet. Stravujem sa relativne zdravo. Snazim sa jest vela ovocia, zeleniny, celozrnnych vyrobkov, pijem vela stiav. No po pravde obcas zhresim. Zacala som pit caj zo zihlavy, echinacei, matovy caj. Na rano pijem vodu s citronom. Beriem prirodny multivitamin, magnezium, snazim sa aj zinok, ale je mi z neho na vracanie a to ma dost odradza. Pouzivala som kozmetiku la roche posay, ale nevidim ziadne specialne vysledky. Je to sama chemia a mam sto chuti hodit ju do kosa. Tak isto som si plet skusala umyvat manna mydlami a neviem ci je to nimi, ale plet sa mi radikalne zhorsila. Asi hodim do kosa aj tie. :) Nejake overene rady prosim vas? :) Citala som, ze akne v dospelosti je odrazom zleho stavu pecene, resp. jej nespravnej funkcie. Potesia ma vase skusenosti, pripadne nejaku bio kozmetiku.
Problemy s pletou v dospelosti
Skus krem Rozex, cervene miesta mozu znamenat ruzienku, u niekoho sa prve stadium preskoci a je hned zapalena plet, hoci to nie je akne. Mne zabral cca po 10 dnoch tak, ze mi zmizli vsetky vyrazky aj flaky :-) nikdy by som netusila, ze to moze byt aj ruzienka..poradila mi to lekarnicka
A cervene zilky na tvari su znakom coho? Mam ich hlavne na licach a na nose, stehnach atd. Mam to od mala a tiez sa toho neviem zbavit. Och ta plet je katastrofa. :/
Jan866
Piješ čistú vodu 3-4 litre ? Ak nie ako majú ladviny filtrovať hustú krv
aby neboli preťažené ? Napr. deti z určitých druhov liekov - antiepileptík, majú kruhy pod očami z preťažených ladvín.
A dospelí tiež.
Pre srdce to platí rovnako ak je hustá krv.
Nevidel som fotku, tak reagujem na to, čo píšeš.
Červený nos môže byť aj zo slnka.
Och mario :D.. ja som zjedla pred hodinou jednu lyzicu a dala som si ho na plet spolu so sipkovym a arganovym, ale podla tvojich slov je uz zly. :) Mal horku chut, to je pravda, ale myslela som si, ze tak chuti. Je skoro plny, takze ho mozem rovno vyhodit. :)
Giong....to znamena že ladviny sú zaťažené tým ze pijem. Malo vody? A plus červený nos len ťažko odstránim.. Ďakujem za odpoveď
Jan866
Nos podľa diagnostiky tváre ukazuje zdravotný stav srdca
a kruhy pod očami preťažené ľadviny. Pokiaľ to nie anatomicky
dané z genetiky .
Prvé čo ma napadá je to, že asi konzumuješ málo tekutín. Tým pádom máš hustú krv a preto sú zaťažované obličky a rovnako srdce musí na pumpovanie hustej krvi vynaložiť viac mechanickej práce.
V lete sa z povrchu tela odparuje viac vody, preto treba v letných mesiacoch konzumovať viac tekutín.
Srdce je párový orgán tenkého čreva, pokiaľ je oslabené môžeš pociťovať neskôr problém aj s t. črevom.
Odporúčam piť v 90% objemu tekutín iba čistú vodu , nie minerálku ani sladké vody. Čaj rovnako nie vo veľkom objeme. Minerálky max. 100ml denne a 200ml ovocná šťava/deň, ostatný podiel čistá voda.
SimonkaK
Ľanový olej musí to byť určený na vnútornú konzumáciu/použitie.
Nemal by byť otvorený viac ako 30dní lebo potom horkne
a tvoria sa v ňom toxíny. Po otvorení musí byť olej v chladničke a pred užitím ho treba kvôli usadeninám pomiešať, viacnásobným náklonom fľašky o 180stupňov, nalievacím hrdlom dolu.
Činnosť pečene zdynamizuješ aj jej nahrievaním, napr. el. vankúšom na 15-20 min. pri telke.
Hlavne sa nehnevaj, potom ti tvrdne pečeň.
Je to mozne. Castou pocitujem hnev, hnevam sa na svoju plet, doslova ju niekedy neznasam. A posledne dve roky mame s priatelom krizu vo vztahu, na urcite veci neviem zabudnut a par veci mi vo vztahu chyba a tiez sa zvyknem hneva. Ach jaj, asi to bude mat nieco do seba. Mam doma lanovy olej na plet, teda je lisovany za studena, je vhodny aj na komzumaciu? :)
www.saloos.sk
SimonkaK
Pokiaľ by si to mala z pečene tak tá ovláda hnev
a hnev pečeň(psychosoma.).
Buď by ti to spúšťalo vonkajšie prostredie, bola by si
často podráždená a malo by to vplyv aj na činnosť pečene.
Pokiaľ by bola chorá pečeň(vnútorné prostredie) bola by si
často podráždená/hnevlivá s činnosti pečene.
Pečeň odľahčíš pitím ľanového oleje lisovaného za studena na lačno, min. 20minút pred jedlom jednu polievkovú lyžicu (olej kúpiš v bio predajni). Olej odľahčí pečeň/organizmus od metabolizmu tukov.
Používa sa aj ako spaľovač telesného tuku.
Ja mam problém s červenym nosom a kruhmi pod očami ja už neviem ako bojovať.. Nepijem nefajčím..