dievča, ktoré nosí smolu

Príspevok v téme: dievča, ktoré nosí smolu
mi11i

Mohlo by sa stať, žeby nejaká osoba nosila druhým smolu? Naschvál alebo náhodou?

Začnem. Moja vzdialená o niečo staršia príbuzná a kamarátka z detstva a puberty si pred rokmi s manželom adoptovali dcéru. Akurát začínala hovoriť.

Lenže potom sa začali problémy. Manželia sa začali podvádzať a asi po 4 alebo 6 rokoch sa rozviedli. Dcéra má teraz 14 rokov a žijú samy s matkou. Jej mamu si pamätám ako krásne dievča aj krásnu dospelú ženu. Ale teraz je z nej zničená žena, akoby z nej niečo vysávalo energiu? Jej otec, ktorý nikdy nemal problémy s peniazmi, začal mať problémy, že ledva vyjde s peniazmi, aby si zaplatiť nájom. Mal stabilnú robotu, ale teraz sa nikde nevie dlho udržať.

Viacerí, aj vzdialenejší členovia rodiny dostali rakovinu. Niektorí na ňu aj zomreli.

Všetci mladí príbuzní majú problémy s láskou a udržať si svoje vzťahy. Jediný vzťah, ktorý sa drží bez zachvevov, je ten jej.

Neviem, či to spolu súvisí, ale. Kamarátka mi povedala, že sa jej dcéra bojí čo len vojsť do kostola. Že tam bola raz, ale ze vravela, že je jej tam nepríjemne. Tak tam obmedzili návštevy a aj to tam chodí bez nej.

Takisto jej dcéra vravela, že má sny, kde jej niekto prikazuje, aby robila zle iným ľuďom.

Čo si o tom myslíte? Ďakujem.

Gabka8789

Ľudia môže to tak byť, ja mám takisto kamaráta, ktorý má priateľku a tá mu prináša neštastie, ešte mi to aj sám povedal že si je istý. Tak ale láske nerozkážeš. Predtým ako sa snou dal dokopy si ho pamätám ako zdravého, energického, mladého pekného človeka, s chuťou do roboty, do nových vecí a stále by len niečo robil, milý atď.... no ako s ňou sa dal dokopy asi cca 4 roky sú spolu, tak má stále smolu v robote, s rodinou sa stále hádajú, dokonca čo jeho mamu s ňou zoznámil, tak začala mať zdravotné potiaže, este sam povedal že ako ich dve zoznamil tak odvtedy má mamina problémy so zdravím. A on tiež, večne bez energie, ževraj má bolesti hlavy, je nervózny, uplne ako iný človek. A keď mali oni dvaja také zlé chvíle vo vzťahu tak sa nachvílu dali od seba, že aspoň mesiac pauza, vtedy sme aj boli von a hovoril mi že mame sa polepšilo, že má dobre vysledky u lekára a aj on si konečne našiel prácu, začal cvičiť vraj, behať, atď..... no ako sa zas dali dokopy tak úplne celé zle. Jeho mama už bola ako tak v poriadku ale akonáhle prišli k nej na návštevu tak o týžden šla zas k lekárovi že má problémy. A potom aj on, normálne sa odmlčal že mu bolo zle, bol 2 týždne chorý, že na vyšetrenia chodí, z roboty odišiel kvoli tomu.... takže je to pravda že niektorí ľudia prinášajú smolu...

mi11i

Alte, vieš, čo mám na mysli.

V prípade tých kamarátok to bolo možno ľahšie, keďže boli len kamarátky.

Čo však v prípade, že sme rodina a bývame v rovnakom menšom meste? S mojou príbuznou bolo všetko v poriadku. Ale odkedy si adoptovali to dievča, sa začali problémy.

S dcérou nemôže prerušiť kontakt, je to predsa jej dcéra, hoci adoptovana. A ja ju stretám v meste alebo na rodinných oslavách. Alebo keď sa stretám s jej mamou, keďže sme príbuzné a kamarátky odmala. Neviem, ako by sa dal prerušiť kontakt? Keď nechcem ublížiť jej matke?

Či je zákerná? Zistili sme o jej dcére, že je hrozná klamárka.

V škole často provokuje iné spolužiačky, kým to tie nevydržia a potom plače, že jej ublížili. Má vzťah, ale. Namotáva spolužiakov, zájde s nejakým aj do kina, do nákupného centra, občas sa s nejakým bozkáva a keď jej nejaký navrhne vzťah, odmietne ho.

Jej mama to zistila, párkrát ju tak stretla alebo načapala a dohovarala jej, dcéra chvíľu sekala dobrotu, ale potom sa opäť vrátila do starých koľají.

alte schachtel

Moze byt, ze po preruseni kontaktu s danou osobou sa cloveku zacne lepsie darit v zivote celkove, financne, vo vztahoch, a tak... Ja som mala kamosku z detstva, no v dospelosti to nase kamaratstvo uz vyzeralo tak, ze kazda sme si isli svojou cestou, ona robila celkom ine roboty ako ja, obcas niektora z nas v zahranici... Vlastne niekedy sme sa aj par rokov vobec nevideli, nenapisali sme si, nezavolali, uplne sme sa od seba na par rokov odmlcali a niekedy sme spolu travili viac casu, stretavali sme sa takmer tyzdenne, raz sme spolu aj byvali v podnajme par mesiacov..., inokedy sme si pisali denne vela na fb. Ked sme boli v takom uzsom kontakte, ze sme vedeli jedna o druhej, ktora co prave robi, ci uz to bol kontakt cisto pisomny alebo osobne stretka, spolocne byvanie... tak sa mi diali same zle veci najmä vo financnej oblasti, ale aj zdravotne... problemy, o ktorych na internete nenajdem zmienku, ako ich riesit (zdravotne), plus navstevy neschopnych lekarov, ktori urcia inu diagnozu, nez tu, ktoru clovek skutocne ma a pri dodrziavani urcitych zasad s nou moze zit ako zdravy, pri nedodrzani tych zasad moze na nu zomriet, padanie do vyssich a vyssich dlhov... otras, no ked sa odmlcime a pride obdobie, ze jedna o druhej nevieme, ktora co robi a ktora kde je a par rokov sa nevidime, tak sa mi zrazu zacne trosku viac darit zdravotne a financne, uz je to lepsie a zacina to byt stale lepsie a lepsie, az kym nestretnem zase JU... a razom sa vsetko dosere. Jej frajer to tiez tvrdil, ze take cosi nezazil, ze ked je ona pri nom, tak sa mu nedari a s byvalou to bolo ine, pri nej sa mu darilo... Tiez financne problemy a zdravotne spominal... Ja sa chranim tak ze sa snazim vyhybat sa takemu, z koho citim, ze ide na mna smola. Ta kamoska bola vychovana po krestansky, akoze dostala zaklad ten krestanskej vychovy a rodicia by ju boli radi videli chodit do kostola, ale ona z vlastnej vole nechodila... neviem, ci to ma s tym suvislost. Dobry clovek praje inym dobre a tesi sa, ked su stastni a ked sa im dari. Zly clovek praje inym zle a tesi sa, ked su nestastni a ked sa im nedari. Ona zvykla pri nasich rozhovoroch ziarit stastim, ked rozpravala o tom, ako sa niektorej nasej spolocnej znamej stalo nieco zle. Ale ked hovorila o tom, ako sa niektorej nasej spolocnej znamej stalo nieco dobre, tak jedovito zurila, dalo sa jej to vidiet na tvari. Take nieco si dokaze vsimnutu uplne kazdy, ale len pri osobnej komunikacii (neverbalna komunikacia) a dnes bohuzial prevlada komunikacia internetova a na socialnych sietach... preto je clovek odtrhuty od ten neverbalnej komunikacie, lebo tu poznavame len pri osobnych rozhovoroch. To je ta nevyhoda socialnych sieti: nevidime do tvare ludom, s ktorymi sa bavime, nepostrehneme, kto je falosny. Zatial sa jej snazim vyhybat, nepotrebujem dalsie problemy, mala som ich uz v zivote mojom dost.

decimus

Moze to byt dedicne hriechy, rodove prekliatie, alebo niekto caruje na vasej rodine,pripadne niekto z vas navstivil vesticu, horoskopy. Moze tam byt vela pricin. Treba vyhladat knaza, ktory sa zaobera takouto sluzbou a on bude hladat korene vasich problemov a modlit sa za vas. Nevyhnutne je pravidelna sv, spoved, nezit v tazkom hriechu a pristupovat k sv. prijmaniu.