HPV(bradavice) povedat ci nepovedat

Príspevok v téme: HPV(bradavice) povedat ci nepovedat
Gretchen

Riesim povedzme moralnu otazku. uz tak tri mesiace bojujem s bradavicami ktore sa mi objavili okolo analneho otvoru. Chytila som ich od kolegu z prace, s ktorym som sa pred par mesiacmi vyspala. Viem, ze od ineho to byt nemohlo a ze on mal tych partneriek celkom dost. Teraz rozmyslam, ci mu to povedat, i ked nie sme v ziadnom kontake uz lebo ja vo firme uz nejaky cas nie som alebo sa na to vykaslat a sustredit sa len na seba. Je tu moznost ze o tom vedel alebo nevedel

EKL

Ovecka, ja sa opieram o vedecke vyskumy, nie o wikipediu :) Pokojne mozes verit takym strankam, aj mladi z tade cerpaju info do seminarok :)

0vecka

EKL podla wiki neni jasne ci ten virus uplne zmizne alebo sa znizi na nedetekovany level. Akoze pre mna ako laika to znamena ze sa to vylieci. Fakt takychto nedetekovatelnych virusov mame asi kopu.

en.wikipedia.org

EKL

Ovecka, HPV je virus, ktory v tele ostava. Presne tak ako "spriateleny" druh tohto virusu, ktory sposobuje herpes na perach. Presne tak ako virus, ktory sposobuje genitalne bradavice. Nikdy sa to nevylieci, prosto mas to v sebe a je otazkou imunity, ci a kedy sa to ukaze aj navonok. Ak ma clovek bezpriznakove obdobie, neznamena, ze nie je prenasac, alebo ze nad virusom zvitazil. Vzdy, vzdy, vzdy ked ti klesne imunita, ked mas stresujuce obdobie a podobne, prejavi sa ti aj viditelne, ak si nakazeny. Lebo to mas v tele uz na cely zivot. Mnoho gynekologov to beru ako beznu chripku, lebo je nakazenych strasne vela ludi. Lieci sa vonkajsok, cize bradavice, kondylomy, vyrastky, lepsi gynekolog riesi aj imunitu, ale stav, kedy z tela zmizne naveky virus, nebol este zaznamenany. Ale ak mas k tomu oficialny zdroj a spravu, rad si ju pozriem. Pracujem v oblasti kde sa riesi tento virus, takze by som si cosi take rad precital :)

0vecka

kludni hormon HPV sa zvykne vyliecit do dvoch rokov aj ked nie vzdy. Tusim 2/3 americanov to niekedy malo. Takychto chorob je viac akurat niektore nemaju ziadne zname nasledky.
Ja by som mu to urcite povedal. Ak o tom vedel tak je to riadny hajzel.

Gretchen

Nevedela som skor, ze ich tak strieda, nezdal sa taky. Ja nie som promiskuitna, nestriedam a som z toho dost nestastna. Bola som na odmrazovani, ale zatial len jednom a moc vysledky nie su. Keby som toto vedela tak sa nanho ani nepozriem. Viem, ze to je ako herpes a clovek sa ho nezbavi, ale nevedela som, że sa to prenesie na dieta

Kla_rka

Fuj a kvoli takym ako je ten idiot, sa nakazi aj clovek, ktory naozaj nie je promiskuitny, len si mozno raz "uleti".....des a hruza. Ano, povedz mu to, a krasne sa podakuj! Je to pohlavna choroba, mozno o nej vedel a mozno ta dobrovolne nakazil. Uvedomujes si vobec co to znamena? Ze si na cely zivot nositelom pohlavnej choroby, ktorej sa nikdy nezbavis v tele a o ktorej musis informovat kazdeho svojho sexualneho partnera???? Muzi mozu byt bezpriznakovi, to znamena, ze chorobu prenasaju, ale nemaju prejavy. Ale su navzdy chori. Zena zvycajne prejavy ma. Bolesti, rozne utvary tam dole a velke riziko, ze ochorie na rakovinu krcka maternice, plus sa choroba prenesie aj na dieta. Aj ked ti nejaky gynekolog bude tvrdiet, ze uz nemas vonkajsie prejavy a choroby si sa zbavila, nie je to pravda. Navzdy ju budes mat. Opakujem, NAVZDY. A kazdemu s kym budes spat, to budes musiet oznamit. Este stale sa zamyslas, ci to povedat kolegovi? Ano, povedz!

poradim38

Tak aspon mas poucenie!!!!!!!!! Ako mozes s nejakym hociakym kolegom spat bez najmensej ochrany, ked este vies ze mal vela zien........ si si myslela ze je cisty???? Ale on o tom pravdepodobne nevie, nemusi mat priznaky nejakych vyrazok....... ale ty chod k lekarovi!!!!!!! Ser na takeho a ries teraz seba aby sa ti to aspon zmiernilo....... potom ries co s tym a ak budes mat dlhodobe nasledky tak zazalovat!!!!!!