UZ MAM TOHO DOST- VSETKO ZLE!!!!!!!!

Príspevok v téme: UZ MAM TOHO DOST- VSETKO ZLE!!!!!!!!
vsetkozle

Nič mi nie je dosť dobré.Nič ma nebaví. Práca ma ničí,ale neviem, čo iné by som robila,aj som skúšala niečo iné,ale zbytočne.Snažím sa mať záujmy,skúšam. Vždy musí byť do toho zapojený aspoň nejaký kamarát alebo kamarátka,aby ma aktivita bavila. Inak ma to nebaví, čo je dosť blbé,lebo si tak vytváram závislosť na ľuďoch. Lenže po čase mi tí ľudia lezú na nervy a chcem ich meniť(keďže sama byť dlho neviem). K rodine nemám citový vzťah, ani neviem prečo,snažila som sa vedome to lepšiť,ale akosi stále mám pocit,že to nefunguje. Rozmýšľam, že vlastne nič mi v živote nefunguje,keďže sama so sebou neviem vydržať. Najhoršie je, že potom ku mne idú ľudia, kde to vyzerá dobre, no po čase zisťujem,že moje negatívne tendencie len zhoršujú,aj keď to zozačiatku vyzeralo opačne. Potrebovala by som si nejako v hlave konečne upratať,mať pocit,že ma niečo vie tešiť, mať niekoho rada len tak bezdôvodne (lebo keď mi niečo na ľuďoch nevyhovuje tak automaticky ich prestávam mať rada). Toto ma asi najviac štve, spolu s tým,že sama so sebou neviem dlho vydržať. Neviem len tak byť. Keby som to vedela, všetko by sa vyriešilo. Ďalší problém je,že keď si naberiem veľa práce,aby som nemyslela na to,že so sebou neviem vydržať, je mi z toho fyzicky zle a musím odpočívať aj keď to nie je nič moc zase pre psychiku,keď neviem sama so sebou vydržať. Neviem, čo je horšie. Jednoducho mám pocit,že tu nemám byť. Lenže ani samovražda nie je istota. ČO keď to nevyjde? Nechcem ísť na psychiatriu.

Za každú radu budem vďačná.

Jana Lukacova

vsetkozle:

Rozhovor "so sebou samou" Vám kradne pozornosť od toho podstatného - ako sa cítite.

Vaše druhé "ja", ktoré Vás samú nenávidí (nevie s Vami vydržať) a súdi iných je iba predstava, ktorú nasledujete a ktorá je dôsledkom nevysporiadaných emócií, ktoré v sebe máte - najmä hnevu a smútku...Ak ich prejavíte, dôjde k zmene.

Ak sa budete chcieť porozprávať, pokojne mi napíšte, rada tak urobím. /Nie som psychologička (nestotožňujem sa s prístupom, ktorí psychológovia/psychiatri uplatňujú - česť výnimkám - )/

matthiola

Ahoj. z toho málička čo si napísala mňa tak napadlo, že teda s maminou to máte asi rovnaké, ona to teda ako tak ,,zalepila,, deťmi, koľkí ste? S maminou ste nikdy nerozoberali to ako sa cítiš? Či by ste náhodou neprišli na to, že to tak mala tiež? Akú prácu robíš? Možno keby si robila niečo, kde sa úplne ponoríš, niečo čo by Ťa bavilo? Čo ja viem, vizážistku, kaderníčku, kvetinárku, niečo kreatívne?
Inak mňa napríklad ľudia rozptylujú, to sa nedá moc na niečo sústrediť a vychutnávať si to, teda pokiaľ to nie je partner. Napríklad na plaváreň síce chodia tam ľudia v skupinkách ale najlepšie si to užuješ keď si sama nie? Nemusíš sa doprosovať aby s tebou išiel/išla čo ja viem sa spustiť tobogánom, alebo do vírivky, alebo plávať. Či ako to máš? Prečo nejdeš sama? Čoho sa bojíš?
Čo sa toho chlapa týka, asi sa nie veľmi dobre cítiš teraz keď to vie v jeho prítomnosti či? Ako si to vyriešila v sebe?

vsetkozle

Ja som na dne uz dost dlho,len sa premaham. Mam 25 rokov,cize uz ziadna puberta,cakala som od seba,ze sa to zmeni,ked sa budem snazit,ale nie. Navonok s rodicmi vsetko ok.No vzdy uz ako dieta som mala taky pocit,ze jednoducho som len "zaplata" na nieco. Mama obcas mala reci typu,ze nechce zit a tak,ale len obcas a inak cele dni sa usmieva,ale ja z toho citim,ze nieco potlaca. A potom su dni,ked vybuchuje,je nervozna,ale som si vzdy vravela,ze ved to tak asi ma byt,nie?Je mozne,ze az tak by ma toto poznacilo? Vzdy som si vravela,ze ved to ma len take nalady.Lenze aj ked vyzera stastna,ja mam pocit,ze nieco dusi a akoby sa potom u nas hralo len divadlo. A potom niekedy hovorila aj,ze co by bez deti robila,ze jej zivot ma zmysel kvoli tomu,ze ma deti....zeby toto mi tiez neprospelo,take nieco ako zavislost z jej strany alebo to je normalne u matiek? Od otca zase casto som pocuvala ake su ludia svine,kto vsetko je zly,potom som sa snazila s nim aj nebavit,lebo som zistila,ze tiez som tak zmyslajuca a ze mi to zhorsuje myslienky,az sme sa zacali pomenej rozpravat.Ale co s tym,ked uz som dospela.Zatial sice zijem u rodicov,no ale zeby sa toto moje nastavenie hned zmenilo,ked odidem,pochybujem.

A dost som si vsimla,ze ma vedia ovplyvnit vztahy s muzmi (za co sa hanbim ako pes!!!!!!) aj ked navonok nic nedam najavo a aj sama sebe vravim,ze to tak nie je,ale kdesi vo vnutri viem,ze len si davam stopku tym myslienkam,aby to nebolo este horsie.zamestnavam sa povinnostami.no potom po case v noci placem,aby ma nik nevidel,nepocul.aj teraz si hovorim,ze "neries to,dopis tuto spravu,ulavi sa ti na chvilu a potom zas budes normalna"

Nedavno ma dost napalilo,ze jeden muz zistil moje city a nepriamo som k tomu prispela(pritom ja s nim nechcem mat vztah-teda moja racionalna cast nechce-je to zlozitejsie),lenze asi z toho potlacania uz som si nedala pozor a vyplynulo to nejako zo situacie a teraz sa citim trapne. je to pre mna nieco uplne nove. citim sa neprirodzene,ked to vie. najradsej by som sa zahrabala pod zem.a takto to bolo aj ked sa mi predtym niekto pacil-hlavne nedat najavo,ze mam niekoho rada,ked tak len trochu-no lenze tie vztahy skoncili prave preto,lebo ze vraj som dotycnemu neprejavovala city(no zozaciatku to nevadilo az po case som zistila,ze to vadi).

tak som sa rozpisala....

Baskicka

Niekedy musí človek padnúť na úplné dno odkiaľ sa už hlbšie nedá ísť.Po tomto pade je už len jediná cesta a to smerom hore.

vsetkozle

ibaze ja uz chodim 5 rokov k psychologicke. a nie je lahke sa dostat k psychologovi.ja som cez poistovnu,nemam peniaze na to,zeby som niekomu takemu platila. a vobec casovo to zladit, uz to,ze som u tejto je zazrak pri jej nabitom diari. stale sa tocime proste v kruhu,lebo vzdy je to len na mne a ona sa len pyta.potom nieco aj z nej dostanem,co ma ma akoze naviest,chvilu mam nadej,ze uz som na to prisla a po par dnoch opat mam pocit,ze je to k nicomu. potom k nej nejaky cas nejdem.lenze po case mam pocit,ze nic ine mi nezostava a si vravim,ze este skusim.ale prve roky sme preberali uplne temy.len tieto posledne dva roky sa akosi snazim o vyriesenie tohto a nic.

Inbetweener

Nemusíš ísť hneď na psychiatriu, ale za psychológom by si zájsť mala. Nie je to žiadna hanba, proste potrebuješ si upratať v hlave a na to tu oni sú.