Chcela by som sa opytat ci ma niekto skusenosti smozgovou hmlou.Uplny pocit odpojenia od sveta neschopnost vnimat okolie divne zahmlene videnie neschopnost komunikacie s ludmi vnimanie sveta cez hmlu ziadna mimika tvare
brain fog(mozgova hmla)
Takze je toho dost, z coho to moze byt. Nie je jednoduche patrat...ale ano, moze to byt aj zo psychiky. Neviem, nenapisala si, ci si mala nejaky vacsi stres, ake problemy si vseobecne mala? Skola, rodinne vztahy, frajer, uzivanie nejakych liekov, alkohol, drohy atd ...co bolo predtym, nez to vsetko zacalo?
Pripadne daj mail, mozeme napisat tak
Ja ani neviem co by som mala ocakavat ked ty lekari hadzu vsetko len na psychiku neviem na ake mam ist vysetrenia a neviem presne co mi robili ake krvneobrazy napisala som ti vsetko naco som si spomenula
no to teda mas len chaby zaklad...ale tak aj chaba odpoved. Netusim co ti poradit, nemas vela veci porobenych, z toho co pises su to len zaklady, co si da spravit kazdy bezny obcan.
Brain fog nie je diagnoza a preto som sa podrobne pytala. Ale tak ja ta nenutim to sem pisat, potom ale neocakavaj ani ziadne relevantne odpovede :)
Proste krvny obraz ma zevraj uplne uzastny a nezistili mi nikde nic ani na jednom vysetreni...bola som na kardiologii na eeg ct vsetko bolo v normale robili mi tie testy na alergiu nemam alergiu na nic aj obvodna mi brala krv a nic psychuatricka len predpisala ad ktore mi vobec ani jedne z nich samozrejme nezabrali
Myslim konkretne - rozpis, ake vysetrenia a ake boli zavery (teda co riesil neurolog, co alergolog, co krvny obraz...atd atd) vsetko
Pisala som sem uz davnejsie ale nikto sa mi neozval..neurologia,EEg,CT,u obovodnej vysetrenia,psychiatricke,alergologicke
1,5r a pises sem az teraz? Hm, zaujimave
Napis ake "vsetky" vysetrenia ti robili. Mozno doplnime co este treba
Ja to mam rok a pol a to nieje zivot ale utrpenie zit s tym.a co ti vlastne zistili na alergo a ako? Kolko mas rokov?bola som na milion vystreniach a nic
Joj moja, ja to mam 2r nonstop. A 2roky som chodila po vysetreniach, ktore vzdy skoncili ok. Samozrejme, ze az teraz 2mes dozadu (ked som uz ani nedufala) imunologicka - ku ktorej som sa od obvodneho lekara po pol roku dostala- nakolko podla neho "alergie ziadne nemate", tak tam sa to zacalo...
Ale brain fog ma vela pricin..takze na to musis prist sama. A urcite nevylucuj dusevne ochorenia. To som pri brain fog poriesila najskor - teda ci mi preplo, aj ked som vedela, ze nie, ale nech ma zhodnoti clovek, co s tym je denne v kontakte - teda psychiater. Tam isli prve moje kroky, vylucit brain fog z tychto pricin. Lenze to bolo pred 2 rokmi. A aj napriek tomu to mam 2r stale v plnej sile.
Necakaj ale, ze lekari ta vyliecia nejakou "zazracnou" tabletkou. Na mozgovu hmlu neexistuje zaidna tabletka - ani AD ci SSRI nie su tabletky na mozgovu hmlu :)
Ake mas dalsie symptomy a ako si zistila ze to mas z travenia?