Ahojte. Prepáčte za dĺžku príspevku, potrebujem sa vypísať. Nasťahovala sa k nám do bytu osoba, o ktorej som ani nevedela, že sa k nám sťahuje. Prosto som sa jedného dňa zobudila a bola tam. Bude to bratova žena, ak si ju raz niekedy vezme. Od začiatku si brúsi zuby na náš byt. Pýtala sa ma, kedy odtiaľ odídem, kto ho bude dediť, na čo si maľujem izbu, keď by som mala odtiaľ odísť a podobne. Tajne si zobrala bokom môjho priateľa aby sa vypytovala, či chcem ten byt či nie...Ja ako najmladšie dieťa som musela doma so všetkým pomáhať a ak v tom byte chcem žiť ešte, musím prispievať na domácnosť, upratovať atď veď klasika. Vôbec by som sa nad tým nepozastavovala, kebyže nevidím, že ona u nás nerobí nič a nedáva žiadne peniaze. Bolo mi povedané, že môj priateľ ma za vikendové spanie u nás a sprchovanie zaplatiť, aby si náhodou nemyslel, že voda je zdarma. Tamtá osoba si umyvá 20 minút vlasy s pustenou vodou každý druhý deň, ale to je v poriadku podľa mojich rodičov. Raz kúpila zachodový papier, aj to jej mama vrátila zaň 80 centov či koľko. Jej spotreba papiera je jedna veľká rolka za 3 dni! Pokazila už niekoľko spotrebičov. Zničila 2 teflónové panvice, lebo ich drala vidličkami, jeden presso stroj, jednu kanvicu, fen, vysávač...Vždy keď som videla, že niečo nesprávne používa, alebo to prosto prehrieva, či trepe o zem, slušne som ju upozornila, že to nie je dobré. Buď sa urazila a rozrevala, alebo ohovárala pred susedmi, že aká som panovačná a že ju sledujem. Okej, začala som to vravieť rodičom, nech ju tí na to upozornia. Ticho. Nič. Jej sa prosto nesmie nič zlé povedať. Otec keď videl zničený fén, začal mi nadávať, či som normálna hentak zničiť kábel, že to raz dakoho zabije. Keď som mu vysvetlila, že ja si vlasy nefénujem, že to bola hentá osoba, zostal ticho a kúpil nový fén. Toto sa dialo pri upchatom dreze, pri doškriabanom aute, pokazenej práčke, rozbitých pohároch. Ešte pokračujem...Nikdy som jej nič nevravela o svojom súkromnom živote. Napriek tomu ona o mne vie všetko a rozpráva kade komu, že kto ma domov priviezol, s kým som sa rozprávala v meste, s kým som sa pred bytom rozprávala a s kým spávam zaručene. Môj priateľ sa na tom smeje, ale mnoho mojích kamarátov na základe toho o mne hovorí, že partnera 100% podvádzam, keď sa toto o mne šíri. Na rodinných oslavách je hlučná, vždy sa ožere, rozpráva o cudzich ľuďoch súkromné veci. Celá moja rodina ju nemá rada, všetci ľutujú brata, že si našiel takú, ale všetci sú k nej milučkí, len ja som tá drbnutá, čo sa ako jediná k nej správa tak, ako cítim. Som slušná, NIKDY som pred inými nepovedala na ňu nič zlé (okrem tohto anonymného fóra), vždy ju pozdravím ale nezdielam s ňou môj život ani si s ňou nemám čo povedať. Niekoľko raz kopla do môjho psa, šľahla ho, lebo sa napríklad tešil, že ktosi prišiel a začal štekať a jej to vadilo. Skáče slovne aj fyzicky do mojej 7 ročnej sesternice, na rodinnej oslave schmatla môjho utekajúceho bratranca 6 ročného a nechcela ho pustiť, že aby nebehal. Ten sa spieral, tak ho zošľahala po hlave. Ja som to jediná videla, ale nechcela som aby mala zle pred jeho rodičmi, tak som tento konflikt vyriešila ja. Nepíšte mi prosím aby som sa odsťahovala, ešte na to nemám vek ani financie. Skôr ako si poradiť v jednej domácnosti s takou osobou? A najmä falošnými príbuznými? Prisahám ak to pôjde takto ďalej, tak nejakým spôsobom ona získa ten byt a mňa vyhodí odtiaľ, v čom by ju podľa mňa podporili aj naši....Rozmýsľam aj nad tým ako s ňou vychádzať, ale neviem ako. Cítim sa hrozne nespravodlivo :(
Falošna rodina? Ako vychádzať s niekym, koho nemám rada
ja by som som sa jednoducho zbalila a odisla bez ich dovolenia. nech si trhnu. ale na to musi mat clovek gule.
na Urade prace, soc. veci a rodiny sa mozes informovat - chces byvat s babkou, rodicia s tym nesuhlasia, co sa da robit. bud trochu drza a razna. rodicom nemas co platit, studujes, to je tvoja praca. a
Sorry, tam som uvadzala najskor 15 a pak 10 tis ale vsak to bol iba priklad, lebo on tam este nic neinvestoval :D ale princip si zrejme pochopila, ze aku sumu bude invetovat o taku sumu bude mat potom narok na vyssi podiel z celku.
A k tomu ze im platis, si ako dosla? Rodicia od teba pytali?? Lebo kym nie si zarobkovocinna a si studentka, tak ty im nemas co platit. Oni maju na teba vyzivovaciu povinnost zo zakona, kym nezacnes pracovat. Preto som ti pisala, ze keby si isla studovat aj VS, tak intrak stravu ai ti budu platit oni.
Ahoj. Tvoj otec ta nechce drzat doma preto, ze ta "miluje", ale preto, co na to povedia druhi ludia (nemas este plnoletost a taketo typy ludi sa radi pred inymi ludmi hraju prezentuju na tip-top charaktery ludomilov, takze toto by pokryvilo pospinilo jeho obraz image ked mu vlastne decko este neplnolete unika z domu) a dalej, ty im platis. Takze by prisli aj o isty zdroj prijmu (aj ked si nespomenula o kolko ide z tych tvojich brigad na najom ai seky, co si spominala. Ale pre nich aj mala cast moze znamenat dost, kedze piju ai).
Pozri. Ty s tym platenim okamzite prestan. Ak budu pytat od teba ako vzdy, tak povedz, cudzi clovek tu nic neplati a byva, takze koncim a nebudem uz ani ja nic platit. Nepovol. Takto pridu o tvoj prispevok na byvanie, plus naklady sa im zvysili o priatelku tvojho brata. Ak otec bude hukat alebo sa ti bude vyhrazat uz ako predtym, ze ta vyhodi ai, iba mu povedz, kludne, no v tom okamziku momente zavolam na teba socialku policiu a dam ta kludne aj na sud, lebo mas na mna vyzivovaciu povinnost kym neskoncim SS, kludne aj VS pod studovat (cca do 26r ak sa to uz nahodou nemenilo. Informuj sa na socialke).
Dalej. Tvoje veci ktore ti dotycna berie pouziva a nici, si zamykaj. Zober do kupelky a zas v taske zbalene prenes vsetky k sebe a zamykaj si vsetko.
A co si sa pytala ohladne toho dedenia, tak ta zo zakona nemozu vynechat opomenut. Budes mat raz narok na 1/2 bytu a druhu polku zas brat. Vydedit ta nemozu len tak, tam je to jasne stanovene za akych podmienok mozu vydedit (dlhodoby nezaujem, zle nevhodne spravanie voci rodicom, odsudena za trestnu cinnost ai). Z dedicstva po tvojich rodicoch tvoja "svagrina" nebude mat na nic narok (co si spravi so svojou 1/2 brat bude uz na nom. Moze jej to darovat odpredat ai).
Vasi darovat to nemozu tiez len tak bratovi ci tej jeho (mozes to sudne napadnut, ako ich dieta, ktore by tym padom bolo vylucene z dedenia na ktore ma zo zakona narok). Bol by sud.
Ak tvoj brat bude investovat do bytu, tak potom on predklada vsetko, co do nehnutelnosti investoval (napr.15tis eur), no a potom, ked bude dedicske konanie, tak vasa nehnutelnost - byt, bude mat znaleckym posudkom urcenu fin. vysku ocenenie nehnutelnosti a tam sa potom odpocita tych 15tis ktore on riadne zdokladuje predlozi ze do tejto nehn.riadne investoval. Takze ak byt budete mat urcenu cenu pr.100tis, mali by ste obaja dostat po 50tis. Tym ze brat do nej investoval pr.10tis a tym aj navysil jej prip.hodnotu cenu, sa to pripocita jemu. Cize on by dostal 60tis a ty 40tis.
A za ten vreskot na nich este nikto nezavolal socialku? Urob to ty, anonymne. A presne ako pisu podo mnou, vsetko treba povedat, narovinu. Kolko mas rokov, ze ti zakazuju sa odstahovat??
Tvoj otec ako hlava rodiny čo si rád vypije s bratovou priateľkou nedá na teba ani na matku takto často býva ... Ja by som išla na tvojom mieste až do extrému a povedala otcovi všetko na rovinu jak ta sklamal, že nechápeš prečo ta nemá rád a uprednostnuje cudziu osobu a ked potom si už dačo neuvedomi ... sociálka
aj si im narovinu povedala dôvod prečo chceš odísť? lebo to je veľmi dôležité aby si uvedomili kde je chyba! nie len kričať po tebe, po starkej a po mame ale aby sa aj zamysleli. že tam je o jedného protivneho človeka naviac a ten by mal odísť! normálne sa pred nich postav, že chceš aby ta počúvali a nápad to bol tvoj, lebo jednoducho už to nechceš znasat. dala by som im niekoľko príkladov čo ta tvoja strelena švagriná vyvadza. keď majú všetkých pohromade v hlave tak sa nad tým zamyslia...
Myslela som si, ze budem uz dnes prestahovana. Ale nie som :( Nasi mi to nechcu dovolit. Starka bola u nas a prihovarala sa, vravela ako by som jej velmi pomohla svojou pritomnostou, ze takto sa aj tak tlacime v byte atd. Otec spustil na starku rev, ze co si to dovoluje ma tahat z domu, ked som povedala, ze chcem ist sama, povedal, ze som nevdacny spratek a ze nikam nejdem. Ani nechcel povedat preco, jednoducho nejdem a bodka. Starka bola z toho mimo, tak sa zodvihla a odisla smutna domov. Otec je teraz nasraty, hada sa s matkou mojou. Obvinuje starku, ze to ona ma nahuckala na odchod z domu, je to mamina mama a teraz tu musim pocuvat veci, co sa stali 24 rokov dozadu a prave je idealny cas si ich vykrikovat. Stihla som sa pohadat s priatelom cez telefon, lebo som bola smutna a nastvana zaroven a on chcel vtipkovat velice, no ja som nemala naladu. Som z toho hrozne hrozne smutna :(
ja by som sa pretvarovať nevedela.
NAJHORSIE JE, ZE MNOHI SA NEVIEME PRETVAROVAT, JA BY SOM ASI BOLA ZLA CIM VIAC BY SOM SA SNAZILA VYCHADZAT
som veľmi rada , že si to tak super a mega extra rýchlo začala riešiť.. fakt.. :) držím ti päste, aby sa ti so starkou bývalo omnoho lepšie, a aby sa vaši spamätali keď už doma nebudeš a uvedomili si konečne, čo v tebe majú.. :) bodaj by im doplo, začali si Teba vážiť a hentú kravu vyhodili von.. tvoj brat nech sa o ňu stará sám ale nemusí sa tam u vás rozťahovať :) daj potom vedieť, ako si zvykáš na nové bývanie, som zvedavá moja zlatá :)