Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Falošna rodina? Ako vychádzať s niekym, koho nemám rada

Príspevok v téme: Falošna rodina? Ako vychádzať s niekym, koho nemám rada
ChceM

Ahojte. Prepáčte za dĺžku príspevku, potrebujem sa vypísať. Nasťahovala sa k nám do bytu osoba, o ktorej som ani nevedela, že sa k nám sťahuje. Prosto som sa jedného dňa zobudila a bola tam. Bude to bratova žena, ak si ju raz niekedy vezme. Od začiatku si brúsi zuby na náš byt. Pýtala sa ma, kedy odtiaľ odídem, kto ho bude dediť, na čo si maľujem izbu, keď by som mala odtiaľ odísť a podobne. Tajne si zobrala bokom môjho priateľa aby sa vypytovala, či chcem ten byt či nie...Ja ako najmladšie dieťa som musela doma so všetkým pomáhať a ak v tom byte chcem žiť ešte, musím prispievať na domácnosť, upratovať atď veď klasika. Vôbec by som sa nad tým nepozastavovala, kebyže nevidím, že ona u nás nerobí nič a nedáva žiadne peniaze. Bolo mi povedané, že môj priateľ ma za vikendové spanie u nás a sprchovanie zaplatiť, aby si náhodou nemyslel, že voda je zdarma. Tamtá osoba si umyvá 20 minút vlasy s pustenou vodou každý druhý deň, ale to je v poriadku podľa mojich rodičov. Raz kúpila zachodový papier, aj to jej mama vrátila zaň 80 centov či koľko. Jej spotreba papiera je jedna veľká rolka za 3 dni! Pokazila už niekoľko spotrebičov. Zničila 2 teflónové panvice, lebo ich drala vidličkami, jeden presso stroj, jednu kanvicu, fen, vysávač...Vždy keď som videla, že niečo nesprávne používa, alebo to prosto prehrieva, či trepe o zem, slušne som ju upozornila, že to nie je dobré. Buď sa urazila a rozrevala, alebo ohovárala pred susedmi, že aká som panovačná a že ju sledujem. Okej, začala som to vravieť rodičom, nech ju tí na to upozornia. Ticho. Nič. Jej sa prosto nesmie nič zlé povedať. Otec keď videl zničený fén, začal mi nadávať, či som normálna hentak zničiť kábel, že to raz dakoho zabije. Keď som mu vysvetlila, že ja si vlasy nefénujem, že to bola hentá osoba, zostal ticho a kúpil nový fén. Toto sa dialo pri upchatom dreze, pri doškriabanom aute, pokazenej práčke, rozbitých pohároch. Ešte pokračujem...Nikdy som jej nič nevravela o svojom súkromnom živote. Napriek tomu ona o mne vie všetko a rozpráva kade komu, že kto ma domov priviezol, s kým som sa rozprávala v meste, s kým som sa pred bytom rozprávala a s kým spávam zaručene. Môj priateľ sa na tom smeje, ale mnoho mojích kamarátov na základe toho o mne hovorí, že partnera 100% podvádzam, keď sa toto o mne šíri. Na rodinných oslavách je hlučná, vždy sa ožere, rozpráva o cudzich ľuďoch súkromné veci. Celá moja rodina ju nemá rada, všetci ľutujú brata, že si našiel takú, ale všetci sú k nej milučkí, len ja som tá drbnutá, čo sa ako jediná k nej správa tak, ako cítim. Som slušná, NIKDY som pred inými nepovedala na ňu nič zlé (okrem tohto anonymného fóra), vždy ju pozdravím ale nezdielam s ňou môj život ani si s ňou nemám čo povedať. Niekoľko raz kopla do môjho psa, šľahla ho, lebo sa napríklad tešil, že ktosi prišiel a začal štekať a jej to vadilo. Skáče slovne aj fyzicky do mojej 7 ročnej sesternice, na rodinnej oslave schmatla môjho utekajúceho bratranca 6 ročného a nechcela ho pustiť, že aby nebehal. Ten sa spieral, tak ho zošľahala po hlave. Ja som to jediná videla, ale nechcela som aby mala zle pred jeho rodičmi, tak som tento konflikt vyriešila ja. Nepíšte mi prosím aby som sa odsťahovala, ešte na to nemám vek ani financie. Skôr ako si poradiť v jednej domácnosti s takou osobou? A najmä falošnými príbuznými? Prisahám ak to pôjde takto ďalej, tak nejakým spôsobom ona získa ten byt a mňa vyhodí odtiaľ, v čom by ju podľa mňa podporili aj naši....Rozmýsľam aj nad tým ako s ňou vychádzať, ale neviem ako. Cítim sa hrozne nespravodlivo :(

Kimmy_CA

"Nikdy som jej nič nevravela o svojom súkromnom živote. Napriek tomu ona o mne vie všetko a rozpráva kade komu, že kto ma domov priviezol, s kým som sa rozprávala v meste, s kým som sa pred bytom rozprávala a s kým spávam zaručene. Môj priateľ sa na tom smeje, ale mnoho mojích kamarátov na základe toho o mne hovorí, že partnera 100% podvádzam, keď sa toto o mne šíri."

V tomto prípade by som prehodnotila status tých "kamarátov". Ak tí kamaráti sú rozumní ľudia, tak by sa snáď mali najprv opýtať teba na tvoju verziu príbehu, a nie len hneď po vypočutí nejakých klebiet od pochybnej osoby si robiť 100% zaručené uzávery a rozširovať ich dokola ako fakty. Týmto priateľom odkáž, že aj na súde kde sa súdia závažné trestné činy ako sú napríklad vraždy má obvinený právo na obhajcu ktorý má prezentovať jeho verziu príbehu, predtým než sudca vynesie svoj konečný rozsudok. Takže z ich strany rozprávať o niekom na základe klebiet od jednej pochybnej osoby akože 100%-né fakty je podľa mňa prinajmenšom choré. Ešte by som sa ich možno zlomyseľne opýtala aj na výherné čísla z lotérie, keď to všetko tak presne a dobre vedia (to už musia byť jasnovidci), potom by si si aspoň mohla kúpiť vlastný byt a nemusela by si ho zdieľať s touto bratovou priateľkou.

"Skáče slovne aj fyzicky do mojej 7 ročnej sesternice, na rodinnej oslave schmatla môjho utekajúceho bratranca 6 ročného a nechcela ho pustiť, že aby nebehal. Ten sa spieral, tak ho zošľahala po hlave. Ja som to jediná videla, ale nechcela som aby mala zle pred jeho rodičmi, tak som tento konflikt vyriešila ja."

Prečo si nechcela, aby o týchto incidentoch vedeli aj rodičia dotyčných maloletých detí? Myslíš si, že oni nemajú právo vedieť o tom, ako niekto (možno bezdôvodne) mláti ich deti? Ich rodičia sú ich zákonní zástupcovia, nie ty... ONI sa majú rozhodnúť, ako túto situáciu vyriešia a či sa voči dotyčnej osobe ohradia, nie len ty. Príde mi dosť zvláštne, že sa na tú bratovu frajerku tak veľmi sťažuješ, ale keď padne kosa na kameň ako sa ľudovo hovorí, tak zrazu máš potrebu ju ťahať zo sračiek, ktoré si ona sama spôsobila. Nemám síce bohužiaľ deti, ale v teoretickej rovine si myslím že by ma dosť nahnevalo, ak by niekto len tak začať trieskať moje dieťa po hlave (alebo kdekoľvek inde) len preto, že by mu vadilo že moje dieťa na nejakej záhradnej párty či kde to asi bolo behá, a že mi to ďalší svedok toho incidentu ani nepovie.

Smolinkaa22

Otazka by skor mohla byt polozena stylom, ze ako je mozne, ze od teba, vlastnej dcery peniaze vezmu v pohode akoby sa nechumelilo, ale od nej, co je im cudzia osoba, v podstate len priatelka ich syna, neberu ani cent, nechaju ju u seba byvat zadarmo a este opravuju veci, ktore ona raci rozbit.. wtf ? Akoze toto je pre mna z celeho pribehu asi to najnepochopitelnejsie.. preco prisli byvat k vam a nesli radsej do podnajmu ?

0vecka

nejako ale nechapem ze rodicia pristali na to aby tam byvala. Sak je vas tam uz dost vela a nepride mi normalne ze tam byva s vami...

smolinkaa22

takto ti poviem moja.. je pekne chciet vychadzat s rodinou, rodicmi, lenze ked ty im nestojis za viac ako nejaka cudzia s prepacenim hlupana co si nevidi ani na koniec nosa, pride si do cudzieho, neplati nic, kradne ti kozmetiku a nici vam v byte veci, co si myslis ze s tym mozes urobit ? vravis, ze si skusala s nimi po dobrom hovorit , nepomohlo.. predpokladam, ze ked sa jedna o byt ktory nieje v tvojom vlastnictve ale vo vlastnictve tvojich rodicov vyhodit ju nemozes.. a ak si ona neda povedat a rodicia uprednostnuju ju a tvojho brata pred tebou, je to sice velmi smutne, ale davaju ti najavo, ze si pre nich menej nez cudzi clovek.. podla mna ak je taka blba ako hovoris, tu nepomoze nic ine len sa voci tomu nejak obrnit a nevsimat si ju, proste totalny ignor max. ju pozdrav a chod, rob si svoje.. poznam to, u nas doma je to podobne aj ked z trosku inych pricin takze vcitit sa do teba viem ale tiez sa chystam odist prec.. ked niekto nechce pochopit, proste nepochopi.. a mozes sa aj na hlavu postavit pokial nemas o trosku uvedomelejsich rodicov majucich zaujem aby ta pochopili, je zbytocne cakat zazraky.. sice neviem kolko mas rokov, ale dobre ti tu radili.. daj tomu tak tri styri mesiace ak sa to nezmeni tak cim skor ako sa len bude dat smykaj stade prec.. kde neucinkuju prosby, vycitky, hadky ani hrozby, tam uz pomoze len zobrat sa s frajerom a utekat co najdalej.. je to sice divny paradox, ale mozno prave tym, ked budes od nich daleko, uvedomia si, co v tebe stratili a budes si s nimi rozumiet lepsie nez kedykolvek predtym.. takych pripadov tu uz bolo habadej.. a v lepsom pripade sa ti este aj ospravedlnia.. ver mi, ja som si tiez x y krat povedala, ze to vydrzim, ze bude lepsie ze ma pochopia.. ale trt.. nedockala som sa.. za tie stratene roky plne nervov a hnevu ti to fakt nestoji.. nechaj hentu hnusobu tak ako je nech si robi co chce, ved nakoniec tvojim rodicom a brachovi zostane na krku ked si nedaju povedat, nie tebe.. ak odides, ty jedina budes mat pokoj.. ale iba vtedy.. ak tam zostanes, lepsie to nebude podla toho co popisujes uz nikdy.. teda ak sa oni dvaja raz nerozidu, ale je len na tebe, ci sa ti oplati cakat nato mozno aj roky rokuce..

ChceM

La Belle, brat je sice najstarsi, ale od malicka sa mu vo vsetkom ustupovalo. Cize to je aj odpoved pre Ovecky, ano je to maznacik. A viete aki su oni dvaja ludia? Oni su uplne rovnaki, neohrabane telata, ktorych jedinou aktivitou je ist v piatok do krcmy. Pred tym mal brat inteligentnu babu, s ktorou som velmi vychadzala, ktora ked si chcela nieco pozicat, poprosila ma o to. Tato nana mi minula kopec veci v kupelni, musela som si celu drogeriu vziat do izby. A brat je rovnake tela ako henta. Neviem ktora z vas to napisala, ale priatel mi nema ako pomoct, obaja studujeme a "uzivame" si, ze platime doma len minimum z toho, co by sme platili kdesi v byte. A najma, ja nechcem utekat od problemu. Ja chcem aby ma doma brali ako rovnocenneho clena. A ani vystvat sa nechcem nechat. Mne pomaha uz len to, ze evidentne to vidi ako ja...

Ovecky

Ako ja nechapem, WTF? :D By som sa odstahovala bez ohladu ci na to mam vek, alebo nie, mas frajera, co ti nepomoze? Takych rodicov krkavcich by som mohla osrat zvysoka. Toto je sila, fakt. Alebo, udaj ich na socialku za tyranie, anonymne, ze z bytu pocujes vreskot. Ked k vam pridu vyzvedat, mozno si rodicia vstupia do svedomia. Ak teda nejake vreskoty su. Brat je rodinny maznacik ze? Typicke. Grciam

0vecka

myslim ze naznacovat nema zmysel. na tvojom mieste asi naozaj odidem. Predtym si pohovorim s rodicmi aby dobre vedeli ze preco odchadzas a hotovka. Nemyslim si ze tu nieco dosiahnes.

La Belle

Rodičia bývajú zaslepený lebo chcú aby ich syn bol šťastný tak jej to tolerujú a bohužiaľ ešte ty budeš tá zlá. Treba sa s nimi seríózne porozprávať i ked musíš počítať s tým, že sa nič nezmení jedine im pohroziť trochu, že ked príde možnosť hned odídeš či už na intrák alebo prenájom. Dotyčnej sa ťažko zbavíš aj ked sa jej postavíš to jedine tvoj brat by musel s tým dačo spraviť ale on očividne myslí tou vecou dole a ona ho má pod palcom.

ChceM

Ovecka, to som uz skusala :D Vies ako to dopadlo? Otec zreval, ze nemam pravo v jeho byte vyskakovat, stazovat sa a ze ak mam problem, mam sa zobrat a odist ja. Minule som davala na stol peniaze, lebo prisiel sek za inkaso. Aj ta osoba bola v obyvacke a hovorim si, dam peniaze na stol, aj nahlas poviem na co to je, ze mozno si aj ona uvedomi, ze treba platit spolocne ucty. Ked to videl otec, zacal hucat, ze naco to davam. Som tam stala ako idiot, ze ved na seky....Ked dana osoba odisla z obyvacky, otec si tie prachy zobral. Sorry ale na dalsi rozhovor sa naozaj nezmozem. Pre toto si myslim, ze nasi su falosni. Vonku sa radi mnou chvalia, hovoria ako sa mi dari v skole, ako som postupila v praci kde brigadujem. Ale pridem domov a slusne nahlas poviem, ze je upchaty odpad, lebo dana osoba odmieta pouzivat zachytavac vlasov, tak zjapu po mne, ze co sa staram a ze mam byt ticho lebo dana osoba to bude pocut...