Ahojte. Prepáčte za dĺžku príspevku, potrebujem sa vypísať. Nasťahovala sa k nám do bytu osoba, o ktorej som ani nevedela, že sa k nám sťahuje. Prosto som sa jedného dňa zobudila a bola tam. Bude to bratova žena, ak si ju raz niekedy vezme. Od začiatku si brúsi zuby na náš byt. Pýtala sa ma, kedy odtiaľ odídem, kto ho bude dediť, na čo si maľujem izbu, keď by som mala odtiaľ odísť a podobne. Tajne si zobrala bokom môjho priateľa aby sa vypytovala, či chcem ten byt či nie...Ja ako najmladšie dieťa som musela doma so všetkým pomáhať a ak v tom byte chcem žiť ešte, musím prispievať na domácnosť, upratovať atď veď klasika. Vôbec by som sa nad tým nepozastavovala, kebyže nevidím, že ona u nás nerobí nič a nedáva žiadne peniaze. Bolo mi povedané, že môj priateľ ma za vikendové spanie u nás a sprchovanie zaplatiť, aby si náhodou nemyslel, že voda je zdarma. Tamtá osoba si umyvá 20 minút vlasy s pustenou vodou každý druhý deň, ale to je v poriadku podľa mojich rodičov. Raz kúpila zachodový papier, aj to jej mama vrátila zaň 80 centov či koľko. Jej spotreba papiera je jedna veľká rolka za 3 dni! Pokazila už niekoľko spotrebičov. Zničila 2 teflónové panvice, lebo ich drala vidličkami, jeden presso stroj, jednu kanvicu, fen, vysávač...Vždy keď som videla, že niečo nesprávne používa, alebo to prosto prehrieva, či trepe o zem, slušne som ju upozornila, že to nie je dobré. Buď sa urazila a rozrevala, alebo ohovárala pred susedmi, že aká som panovačná a že ju sledujem. Okej, začala som to vravieť rodičom, nech ju tí na to upozornia. Ticho. Nič. Jej sa prosto nesmie nič zlé povedať. Otec keď videl zničený fén, začal mi nadávať, či som normálna hentak zničiť kábel, že to raz dakoho zabije. Keď som mu vysvetlila, že ja si vlasy nefénujem, že to bola hentá osoba, zostal ticho a kúpil nový fén. Toto sa dialo pri upchatom dreze, pri doškriabanom aute, pokazenej práčke, rozbitých pohároch. Ešte pokračujem...Nikdy som jej nič nevravela o svojom súkromnom živote. Napriek tomu ona o mne vie všetko a rozpráva kade komu, že kto ma domov priviezol, s kým som sa rozprávala v meste, s kým som sa pred bytom rozprávala a s kým spávam zaručene. Môj priateľ sa na tom smeje, ale mnoho mojích kamarátov na základe toho o mne hovorí, že partnera 100% podvádzam, keď sa toto o mne šíri. Na rodinných oslavách je hlučná, vždy sa ožere, rozpráva o cudzich ľuďoch súkromné veci. Celá moja rodina ju nemá rada, všetci ľutujú brata, že si našiel takú, ale všetci sú k nej milučkí, len ja som tá drbnutá, čo sa ako jediná k nej správa tak, ako cítim. Som slušná, NIKDY som pred inými nepovedala na ňu nič zlé (okrem tohto anonymného fóra), vždy ju pozdravím ale nezdielam s ňou môj život ani si s ňou nemám čo povedať. Niekoľko raz kopla do môjho psa, šľahla ho, lebo sa napríklad tešil, že ktosi prišiel a začal štekať a jej to vadilo. Skáče slovne aj fyzicky do mojej 7 ročnej sesternice, na rodinnej oslave schmatla môjho utekajúceho bratranca 6 ročného a nechcela ho pustiť, že aby nebehal. Ten sa spieral, tak ho zošľahala po hlave. Ja som to jediná videla, ale nechcela som aby mala zle pred jeho rodičmi, tak som tento konflikt vyriešila ja. Nepíšte mi prosím aby som sa odsťahovala, ešte na to nemám vek ani financie. Skôr ako si poradiť v jednej domácnosti s takou osobou? A najmä falošnými príbuznými? Prisahám ak to pôjde takto ďalej, tak nejakým spôsobom ona získa ten byt a mňa vyhodí odtiaľ, v čom by ju podľa mňa podporili aj naši....Rozmýsľam aj nad tým ako s ňou vychádzať, ale neviem ako. Cítim sa hrozne nespravodlivo :(
Falošna rodina? Ako vychádzať s niekym, koho nemám rada
Ale deti su neopomenutelni dedici, nie? Museli by im to jedine predat, nie prepisat darovanim. Darovacia zmluva sa da napadnut surodencami. Vydedenie na SK je skoro nemozne, musia byt velmi zavazne dovody. Opravte ma ak sa mylim
aj keby do bytu rodičov investoval svoje peniaze, mal by nárok akurat tak na vrátenie nákladov na tretinky(ak ste teda 3 súrodenci) ale väčšie právo ako ty alebo další brat na ten byt by určite nemal
hlavne daj pozor aby rodicia byt neprepisali na ňu alebo jej manžela (tvojho brata), vtedy by mali výhradne právo na ten byt len oni/ ona
Ahojte. Popravde, tato moznost mi nenapadla, lebo samozrejme zatazovat rodinu priatela mi tiez nepride fer. Ale povzbudili ste ma a asi sa s nimi porozpravam, ci by to bolo mozne. Oni maju velmi radi mojho psika, len chapete, nie je to len o laske k zvieratu. Treba ho najma vencit pravidelne. Ja sama vstavam o 5, aby som sa do 6stej nachystala, vyvencila aspon raz, dvakrat, aby psik vydrzal doobeda. Ci prsi, ci mrzne. A toto chciet od nich nie je uplne naj. Ale dako to mozno zosuladime, ze by som to robila ja tak casto ako budem moct. Dakujem za povzbudenie a vas cas. Inak, napadlo mi, cisto teoreticky...ta osoba moze raz dedit nas byt, ak sa stane manzelkou brata? Ja sa v tomto nevyznam vobec. A ked do toho bytu brat investuje, ma viac narok nan ako ja?
kafe: presne toto isté ma napadlo tiež. Dalo by sa to zrealizovať?
psíka dať k priateľovi a bývať u starkej. Dá sa to?
Nasyp jej dobre Gutalax do zradla, niekolko x za sebou :D
Kimmy, zacnem od konca. Ja som jej v tej situacii nechcela "ublizit". Prosto som nechcela na tej oslave vyvolavat konflikt, tak som deti zobrala so sebou a jej povedala, nech uz nechlasta. Nemala som to takto riesit, uz viem. Co sa tyka tych kamosov, rozlisujem medzi nimi. Su taki, co sa dopoculi kadeco, ale samozrejme bol dolezitejsi pre nich moj nazor a vysvetlenie. A potom su taki, co prosto uverili reciam, ako kazdu chvilu som s nejakym inym chalanom vonku a nie je to moj priatel. Pritom vela raz som sedela v restike s kamosom a cakali sme na mojho priatela aby sem sa najedli. Alebo sme sli s kamaratom pozriet autom na mojho chalana, ked mal hokejovy zapas v inom meste a sli tam zle spoje. A z tohto dana osoba usudila, ze nie je vsetko v poriadku v mojom vztahu a ohovarala ma. A kto chcel, tomu uveril. Nastastie ti normalni kamosi nie. A co sa tyka byvania u priatela, nepaci sa mi take riesenie. On este byva v izbe s bratom, nemala by som tam kam ist. Ale uz druhe Vianoce travim u starkej, aj sa ma pytala, ci nechcem u nich byvat. Lenze zas starka je alergicka velmi na psie chlpy a nemohla by som tam mat psika. A pri hentej osobe ho nenecham
Smolinka, lebo nasi su v tomto hnusne falosni podla mna. Strasne si ju povysuju, ale peniaze od nej nevezmu, lebo je to chudiatko a mladym treba pomoct. A ona to vyuziva. Preco by aj nie? Ja tiez nerozumiem preco nesli do podnajmu a urcite ani nepojdu, lebo strategicky chce brat investovat do oprav v byte. Naco by opravoval dost nakladne veci, keby chcel ist do podnajmu? Investoval by predsa prachy tam. Lenze nieee, je absolutne lahsie prist do uprataneho bytu, kde je navarene a zadarmo minat vodu ci elektrinu. Ale ona je aj z takej rodiny. Jej rodicia byvaju v dome, ale nesli k nim, lebo tam by sa muselo platit. A cim menej ludi v dome, tym mensie vydavky. Je lahsie ist zadarmo k niekomu. Och...ale vdaka za tvoj predosly prispevok...mas obrovsku pravdu
K rodičom tvojho priateľa, ak by si im platila do domácnosti tú istú sumu čo teraz platíš doma, a vysvetlila by si im situáciu v akej sa teraz nachádzaš, by si na nejaký čas nemohla odísť? K starým rodičom (ak nejakých ešte máš), prípadne bratrancom alebo sesterniciam, ak by mali k tvojej situácii porozumenie?
Ovecka, moji rodicia ju zboznuju. Rada si s nimi vypije, sedi im zrejme povahovo, chrania si ju viac vo vsetkom ako mna. Ku mne dokazu byt ozaj hnusni, aj k mojmu priatelovi, ktory uz k nam radsej nechodi. Zvysok rodiny nechape, preco sa z nej idu pokakat, ale napriek vsetkemu, vsetci sa pred nou tvaria milucko, dobrucko, kazdy sa s nou pekne rozprava, ked ma narodeniny, tak dostane milion kvetov, cokolad. Na mna si ledva spomenu. A preto z toho celeho vychadzam ako ta jedina, ktorej vsetko vadi....lebo to vyzera, ze len ja mam cosi proti...