Mama mi nadáva, je to normálne?

Príspevok v téme: Mama mi nadáva, je to normálne?
Han_nah

beštia, sviňa, suka, špina, diabol v ľudskej koži, zmija, krava, p*ča, pi*isko, k*rva... 10 rokov nepočúvam nič iné, mojím menom mi povie, len keď niečo potrebuje. Keď počujem na verejnosti niekoho nadávať, nemôžem to počúvať, utekám preč. Je to ako keby niekto nadával do ľudských mien, nadávky mi prídu normálne a nie niečo, čo by sa nemalo používať. Ja som zásadne proti nim, nepoužívam ich, ale vždy mi je to všetko tak veľmi ľúto. Pred 3 rokmi, keď som si v januári nedala na hlavu čiapku, zatvorila ma na záchod, bez večere do miestnosti meter x meter (doslova). Chcela som sa s ňou porozprávať, čo jej vadí, ona chytila amok, začala po mne hádzať nábytok, že teraz to tu obe skončíme, takto to vraj ja chcem, že ma zabije a ona skočí z okna... Musela som na seba kydať, vo všetkom s ňou súhlasiť a nakoniec ju objať, len aby sa upokojila. Odvtedy mamu nemám. 3 roky ma nikto neobjal, lebo jej sa vyhýbam. Vtedy to veľmi bolelo a nedokážem k nej ešte niečo pekné cítiť. Snažím sa jej vo všetkom vyhovieť, no všetko čo urobím, je automaticky zle, keď nič nerobím ešte horšie. Denno denne mi vraví aká som nula, hovno, ktoré nikdy nič nedokázalo a ani nedokáže. Zhadzuje ma na verejnosti, pred ľuďmi rozpráva, že ju šikanujem, týram, že je zo mňa zničená, unavená. Robí zo seba obeť, potrebuje pozornosť, aby ju celý svet ľutoval. Nikdy ma v ničom nepodporila, nepovzbudila, nepovedala "máš na to, dokážeš to, ľúbim ťa, si pekná,.." Zničila mi všetky kamarátstva, nikoho nemám, pred všetkými ma zhovadí, nikto ma nemá rád. Nemôžem byť doma šťastná, keď ona má zlý deň. Nemôžem sa usmievať, lebo hneď ma naháňa s metlou po dome a dáva mi nezmyselné ultimáta (ak sa jej neprestanem vysmievať, poletím z domu, zruší mi trvalý pobyt, budem bezdomovec). Vraj mi zničí život presne tak, ako som ho ja zničila jej. Vo všetkom ma so sebou porovnáva. Nemohla som ísť na vysnívanú strednú školu, musela som ísť tým smerom, aký študovala ona. Núti ma urobiť si nadstavbu na tej príšernej strednej, vraj ak budem pracovať, musím jej platiť za všetko. Nesmiem mať priateľa, každý je škaredý, úchylný, každý ma chce znásilniť a zabiť. Tak veľmi túžim po tom, aby ma mal niekto rád. Aby ma silno objal a povedal, že všetko bude v poriadku. Aby som mala s kým ísť von a nerevala zavretá doma. Akonáhle je na mňa niekto milý (učiteľka, lekárka...), povzbudí ma, pohladí, mám zimomriavky. Je to taký zvláštny pocit, niečo krásne, čoho by som chcela viac. Ale zvykla som si aj na rozbitý nos a modriny. Otec zomrel (asi to s ňou už tiež nedával) a ja nemám kam ísť. Myslíte, že to raz skončí? Skôr ako úplne zošaliem? :( Vôbec neviem, čo by mala robiť skutočná mama, ako funguje rodina. Vždy som si všetko vybavovala sama, nikdy so mnou nikdy nebola (napríklad pohotovosť, alebo vyšetrenia, ktorých som sa veľmi bála). Neviem čo zo mňa vyrastie...

Ovecky

Prezivala som nieco podobne, toto nie je depresia, tvoja mater je to, cim nadava teba, pic* hnusna psychopaticka, zavolaj okamzite na socialku a udaj ju, aj keby len anonymne lebo budes mat tak dojeban* zivot a vztahy do buducna ze si nevies predstavit. Hentu treba dat do kazajky nie lutovat. Suk* hnusna

Ute

A všetky peniaze si odkladať pre seba, v žiadnom prípade nedotovať takúto matku. A nepohnúť pre ňu ani prstom.

Ute

Ak sa ti vyhráža: "...poletím z domu, zruší mi trvalý pobyt, budem bezdomovec)..." tak to myslí vážne. Treba od nej odísť preč.

Pravdapravdiva

neda sa to s nou vydiskutovat? Vies, niekedy potrebujeme upozornit, lebo niekedy si neuvedomime svoje konanie. Takze s kludom! Vydiskutovat v pokoji, v klude s maminou. Najprv treba veci riešiť, nie zuťekať!

mirinda890

nie je to normálne a nie je to v poriadku. nemáš možnosť odísť z domu? mama sa nelieči na nejaké psychické choroby?

Luckybad

Kolko mas rokov?
Ak sa cítiš na to tak chod prec! :)
Vážne,odcestuj niekde na Slovenku ale aj mimo..
Kašli na minulosť a chod si za svojím ci uz za snom alebo alebo cestuj po svete :)
Mama ta má rada,ale vyjadruje to inak ako by to niekto cakal.Mozno zazila vo svojom zivote nieco zle a chce ta od toho uchrániť..
Ja byt na tvojom mieste,tak odcestujem a uzivam si život po kial mozes :) zažijes dobrodružstvo a veľa ľudí s toľkými charaktermi :)
Cssom nájdeš lasku a dobrych kamarátov :) drzim palce

Pilcuk

Aj mne mama v návale hnevu všeličo povie, a to som už dávno dpspelý. Netreba si to zas tak pripúšťať k srdcu. Keď sa človek nahnevá, je ako vymenený.

robstymnieco

radše by som šla dobrovoľne do decáku ako žiť s takou psychopatkou..inak to že ta bije a tak je trestny čin..nechápem čo pri nej ešte robiš a nevyhovraj sa že nemaš kam isť..vždy existuje nejake riešenie