Musím se přiznat, že jsem se jich v minulosti dost bál, nějak podvědomě jsem tušil (asi), že to nebude tak snadné, ale byl jsem zvědavý a v 17 letech (to už je minulost), jsem si jeden takový udělal. Musím říci, že samozřejmě u psychologa jsem jej nedělal (možná v blízké budoucnosti zkusím), šlo o publikaci.
Nevím jestli někdo tu knihu zná, ale jejím autorem je J.E.Klausnitzer a název: IQ test pro každého. Jeden spolužák mi řekl svojí hodnotu (IQ 117) a já si říkal jak dopadnu. Když jsem testy dokončil (pěkně v klidu doma), byl jsem zděšen a vyschlo mi v krku a rozbušilo se mi srdce, má hodnota byla nízká +-95! Ani nad 100 jsem se nedostal (vím, že ty testy byly dělány myslím pro 18+), ale to už bylo jedno. I na internetu mi nejčastěji IQ kolísalo mezi 95-102, jednou i 108 a ty poněkud bláznivé hodnoty neberu vážně.
Co když bych u psychologa měl ještě méně? Ve škole jsem byl průměr a později i podprůměr (později jsem se na dálkovém studiu více snažil a bylo to lepší, až na matematiku, to bylo nad mé síly a já byl rád za trojku či čtyřku!).
Myslím, že mě to na dlouhou dobu negativně ovlivnilo a nějak jsem se styděl o tom mluvit, navíc si mnozí mysleli, jak nejsem chytrý. Tak podle testů asi ne, to IQ mám slabší.
Co si o tom myslíte?