Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

IQ testy a já a mé IQ

Príspevok v téme: IQ testy a já a mé IQ
LowIQ

Musím se přiznat, že jsem se jich v minulosti dost bál, nějak podvědomě jsem tušil (asi), že to nebude tak snadné, ale byl jsem zvědavý a v 17 letech (to už je minulost), jsem si jeden takový udělal. Musím říci, že samozřejmě u psychologa jsem jej nedělal (možná v blízké budoucnosti zkusím), šlo o publikaci.

Nevím jestli někdo tu knihu zná, ale jejím autorem je J.E.Klausnitzer a název: IQ test pro každého. Jeden spolužák mi řekl svojí hodnotu (IQ 117) a já si říkal jak dopadnu. Když jsem testy dokončil (pěkně v klidu doma), byl jsem zděšen a vyschlo mi v krku a rozbušilo se mi srdce, má hodnota byla nízká +-95! Ani nad 100 jsem se nedostal (vím, že ty testy byly dělány myslím pro 18+), ale to už bylo jedno. I na internetu mi nejčastěji IQ kolísalo mezi 95-102, jednou i 108 a ty poněkud bláznivé hodnoty neberu vážně.

Co když bych u psychologa měl ještě méně? Ve škole jsem byl průměr a později i podprůměr (později jsem se na dálkovém studiu více snažil a bylo to lepší, až na matematiku, to bylo nad mé síly a já byl rád za trojku či čtyřku!).

Myslím, že mě to na dlouhou dobu negativně ovlivnilo a nějak jsem se styděl o tom mluvit, navíc si mnozí mysleli, jak nejsem chytrý. Tak podle testů asi ne, to IQ mám slabší.

Co si o tom myslíte?

LowIQ

Pokud jde o hudbu a to především vážnou a filmovou, tak to je moje láska a tu dokážu nejenom prociťovat, ale i rozebírat, stejně jako filmy se symbolikou-to nemá s IQ co dělat, jsem hudebně nadaný, ale nerozvíjím to!

IQ je něco jiného, umělec nemusí mít vysoké IQ a někdy je to dokonce na překážku, on musí hlavně prociťovat a využívat symboliku (to už je věcí rozumu).

ped

Tréning robí majstra, keď sa budeš hudbe venovať dlho, tak si na nástroji dokážeš zahrať aj v duchu bez toho, aby si tým niekoho obťažoval. Zložil symfóniu ako hluchý a pod., že? Však on sa ani nástroja nedotkol, keď komponoval:-) Pri spätnej analýze takého výkonu možno prísť k tomu, že ten človek žil len pre hudbu, pre nič iné, bol mimo tejto reality. Vysoké IQ ti len umožňuje využiť viac možností, ktoré ti život ponúka, o ničom inom to asi ani nie je. Nízke IQ, menej je viac, ide sa ďalej. Keď máš nízke IQ, tak sa na názor opýtaj niekoho s vyšším IQ. Ja sa pýtam syna, vždy mi poradí lepšie ako by som si poradil sám. Má vyššie IQ ako ja:-)

Ahoj654

Ja som sa tak zamyslala. Tie IQ testy su blbost :-D na internete su len blbiny. A ako moze niekto vytvorit IQ test ked sam nema mozno vyssie IQ ako ten samostatny clovek co si ten test ide spravit. Inak ako ten clovek co vytvoril ten IQ test moze mat dokonca mensiu hodnotu IQ :-D :-D takze su to podla mna blbosti :-)

ped

Lowlq, ja ti jedinou otázkou dokážem určiť IQ, či ho más priemerné alebo nadpriemerné. Chceš? A myslím to vážne.

kristinkacccc

No vidiš. Beethoven je super, a napriek postihnutiu sluchu. Ale to nim lomcovalo, nestaral sa o"" nepodstatné veci- pre neho ako prežiť. Museli ho niekedy zabezpečiť iní.
Podmienky mal dosť často strašné, žil hudbou. -aj ta ma matematické vzťahy. a pravidlá
ale určite by Einsteina neprekonal, a on zase jeho.
hudba nádherná- môže počuvať ktokolvek

Bohatier

No to mas dost blble lebo takto si dobru hudbu od Beethovena nevychutnas lebo z pocutia co som pocul ti mozem povedat ze znie fakt dobre.:P

kristinkacccc

Ahoj. Ak ti to pomože môžem ťa ukldnit.IQ človeka- sa neda urobiť a odhadnuť podla testov, akýchkolvek .
Niekto nemusí ovladať napr matematiku alebo nejaké veci-može byť dobrý v inom.ako si poradí v živote...možno by keby vyrastal napr.
inde bol lepší atd. To je stanovena pomocka aby sa orientoval všeobecne, napr. ten pan čo to zostavoval.Možno pri iných typoch testoch by si prešiel lepšie.
Nad 120 je už nadanejši ako sa uvádza v knihách.
Doležitejšie je či si vieš napr si nakupiť navariť, prežiť- či vieš existovať aby si prežil
Napr. zvierata by v spoločnosti neprežili, a nie su sproste. A my v prirode tiež by sme neprežiti tak ako oni atd
Ak je autor testu v knihe napr, psycholog alebo matematik alebo neiem čo tak je to pomocka pre nho.
Su rozne testy- EQ- emocionalne atd Vykašli sa na to doležitejšie je aby si bol v pohode, a štastný.(:

Defcon

LowIQ 19.05.2018 23:28:16
Už jsem tady psal a toto je už naposled
TOTO JE URYVOK Z TVOJHO PREDCHADZAJUCEHO POSTU. DOBRE, SI SPROSTY, UZNAVAME TO A LUTUJEME TA. AKO NAPISAL PREDOMNOU : CO MY S TYM .??

Pilcuk

Už tu o tom zakladáš asi stú tému...A čo my s tým spravíme ? Sú omnoho väčšie problémy jak nejaké ikve... Moja iq hodnota je 78 a neobesim sa pre to.