Nikto sa so mnou v triede nebaví

Príspevok v téme: Nikto sa so mnou v triede nebaví
dievca22

Mám taký problém, v triede sa so mnou nikto nebaví neviem preco, som kamarátska rada sa chcem zoznamit, ked som prisla do novej strednej školy tak som sa aj skamaratila s niekym, lenže potom postupom času sa uz so mnou prestali baviť a neviem preco ani som sa nezmenila, nič som taka ista, uz od prveho momentu som v triede tichá lebo neviem o com sa mam rozprávať, chcem byt sama sebou lenze ja sa akokeby bojím a musim sa pretvarovat a to ma dost vycerpava
Prosím poraďte niekto kto ma takyto problém,ako si najst kamaratov

dievca22

Cliattsi - nemám pocit že by som to chcela rýchlo vybaviť, ale niekedy hovorím aj pomalšie
nie som pomalá, práveže viem rýchlo zareagovať na situáciu, iba ked sa mi nechce som pomalá
učím sa na same jednotky a učenie mi ide rýchlo, len sa k tomu musim dokopať
ked čitam, tak niekedy sa musim vratit na zaciatok odstavca aby som to pochopila, a asi mam problem sa sustredit
von moc nechodím, som radsej doma lebo nemam ani s kym chodit von a skoro stale sa musim ucit takze...
a ked idem po ulici tak najradsej by som tam ani nesla, lebo mam pocit ze sa tí ludia na mna dívajú
kamo 123 - nie nemala som vypité a ani moc nechcem

kamo123

Ja som tiež tichý typ človeka ale keď si dám pár pív tak si pustím hubu na špacír úplne bezproblémov a aktívne sa zapájam do debát. Dievča22 už si mala niekedy vypité? Nemyslím veľa stačí tak 3 poháre vína/piva/jedno poldeci.
Ak by si bola na tom rovnako ako ja tak to zrejme bude nejaký psychycký blok. Alkohol odstraňuje zábrany a bez zábran v pohode komunikujem aj v 8člennej skupine.

Cliattsi

Keď si teda všimneš na sebe ako sa.chováš doma, keď sa na niečo pýtaš,.alebo niečo vysvetľuješ,.tvoje tempo.reči je pomalé,.lebo sa.vlastne.nič.nedeje a z tých ľudí nemáš stres (strach), lebo si doma a tam je.tá istota (že napr. aj keď povieš nejakú blbosť, alebo aj.keď niekto na teba nakričí,.alebo.ťa vysmeje tak.je to.aj.tak v pohode,.nič sa nedeje ).

Cliattsi

No takto: keď si vezneš ľudí, s ktorými si doma- to sa nepočíta :).Lebo sú to ľudia, s ktorými si dlhodobo vyrastala a mala si dosť času  "zosúladiť sa" s nimi.
Poznáš to- prídeš domov a konečne kľud.

Ja vidím problém v tom, že máš stres z ľudí( okrem tých doma a iných ľudí, s kt. si celkom rozumieš).

Ten stres ti spôsobuje aj to, že-poviem to teraz podľa mňa lebo aj ja mám to zrýchl. tempo reči- CHCEŠ "VYBAVIŤ" tú vec s daným človekom čo najrýchlejšie, aby si mala od neho pokoj (HOCI SI TO SAMA NEMUSÍŠ PLNE UVEDOMOVAŤ ALE ZAMYSLI SA TERAZ PORIADNE NAD TÝM, PREČO TAKTO REAGUJEŠ PRI TÝCH ĽUĎOCH) a chceš aby to bolo rýchlo vybavené, lebo máš strach, že bude možno stáť reč a to ty nechceš, lebo to neznášaš a nebudeš vedieť, ako na to potom zareagovať. Neviem, či mám pravdu.

Sama nevieš podľa mňa rýchlo zareagovať v daných situáciách keď komunikuješ s tými ľuďmi. Tak.si to nejak myslím.

Otázky mám ešte takéto:
Si pomalá v reakciách?.Povedali ti niekedy nejakí ľudia" Trochu života do toho" ?

Čiže keď vykonávaš nejaku činnosť, robíš to pomalšie než ostatní?
Keď sa.učíš,.ide ti ro ťažsie oproti ostatným ľuďom, aj keď sa snažíš?

Niekoľkokrát sa musíš vracať na začiatok odstavca, aby si pochopila, čo si čítala. Lebo sa ti stáva,.že ti vypadne ten kontext a nechápeš, ako to spolu s tým súvisí?

Máš problémy sa sústrediť.

Vom moc nechodíš, radšej si doma, ležíš na.posteli a premýšľaš o.živote?

Keď ležíš na posteli istú dobu a potom sa postavíš, tak sa.to zatočí hlava?

keď ideš po ulici a si napr. aj medzi ľuďmi, máš taký pocit prázdnoty?

dievca22

Mimwi - ano som podla mna v pohode baba, ale neviem prečo sa uz nebavia

Cliatsi - ja nie som sama sebou len v triede v škole, ale doma som úplne iná ako v triede
Snazim sa vychádzať so spolužiakmi dobre a aj sa snažím im vyhovieť ked niečo chcú, ale potom sa mi zdá ze ma využívajú
Mozno uz za nimi nechodím lebo si uz nemám co s nimi povedať, to je mozno ten dôvod preco sa so mnou nebavia
Ked som s ľuďmi tak aj tak citim taku samotu neviem čím to je

cliatsi

Ja mám podozrenie na to, že to, že nevieš byť sama sebou je u teba prítomné už odmalička. Že nevieš aká máš byť. (je to aj môj prípad a pátram po príčine) A snažíš sa s ľuďmi vychádzať dobre, ako sa len dá.

Možnože je u teba prítomná taká "oddanosť/odovzdanosť" ľuďom a snažíš sa im vyhovieť. A niekedy to možno ide aj proti tebe.

TO, že ti robí problém porozprávať sa s 2 aj viacerými ľuďmi-je pre mňa záchytný bod.
Mám to už odmalička (min.od 1. tr. ZŠ čo si pamätám) a snažím sa zistiť, PREČO TO JE. Lebo mi to vadí. A MYSLÍM SI, ŽE TO SÚVISÍ AJ S MALOU SCHOPNOSŤOU UDRŽIAVAŤ VZŤAHY. A AJ ICH TVORIŤ.

A ešte sa.vrátim k jednej veci čo sme tu riešili a možno ti aj poviem prečo to tak je. Čiže zo začiatku sa s tebou.tí ľudia bavili a potom to upadlo. Chápem.
.Skús sa teraz pozrieť na seba. Nepripadáš si náhodou málo aktívna.?
Ako keby - zoznámiš sa s tými ľuďmi, pokecáte niečo a potom? Už postupom času nemáš tú tendenciu za nimi chodiť, lebo nemáš ani tak moc veľký dôvod, to je prvá vec. A druhávec je, že ty MOŽNO NEMÁŠ ANI MOC VEĽKÝ IMPULZ DO ŽIVOTA, TAKÝ ŠMRNC. Pociťuješ také niečo na sebe? Je to ako keby taká prázdnota v duši.
Ak by som mal pravdu, tak vnútorne -POCITOVO - sa môžeš cítiť taká osamelá, opustená, aj napriek tomu, že si s ľuďmi. Vyjadri sa :).

Tiež ma byde zaujímať, že keď niekomu niečo vysvetľuješ  v triede, či to hovoríš zrýchleným tempom reči a či máš pri tom také stavy, že sa nestíhaš ako keby nadýchnuť.

mimwi

Tak asi kvôli niečomu sa s tebou prestali baviť. Veď keby si v pohode baba a všetko je v poriadku tak by na to predsa nemali dôvod, či?

dievca22

Cliattsi - áno robi mi problém sa rozprávať s 2 alebo viacerými ľuďmi, najradšej sa rozprávam s jedným
A niekedy si vymyslam v hlave ze ako by som chcela aby to vyzeralo, lebo v realite to take nie je :(

Cliattsi

Ešte by ma zaujímalo, či ti robí problém rozprávať sa s 2 a viacerými ľuďmi v triede, alebo či ťa to dosť vyčerpáva

Druháotázka- či si vystváaš také scenáre v hlave -také snenie, či si predstavuješ také scény v živote, do ktorých vstupuju rôzni ľudia,.kt. si tam dosadíš a ty tam s nimi normálne komunikuješ, lebo v realite to je ťažké?