Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Manzelovi je to jedno.

Príspevok v téme: Manzelovi je to jedno.
Hattiea

Som vydata uz sedem rokov a mame patrocne dieta. Manzel je ten, ktory je v nasom vztahu o nieco dopredu. Ma dobre platenu pracu a pred dvoma rokmi si kupil dobre auto. Mne ostalo nase stare. Zijeme v cudzine a state, kde mestska doprava takmer neexistuje. Aby ste sli do prace, zaviezli dieta do skoly alebo len k lekarovi, bez auta sa nepohnete. A tu je ten problem. Pred tyzdnom mi zdochlo auto na ceste, ked som mala vo vnutri dieta. Skoro som sposobila dopravnu nehodu a mala bola velmi prestrasena. Vystresovana som volala manzelovi, ale neprisiel. Tak mi pomohli dvaja robotnici, co ma videli stat na ceste a nejak mi to auto znova nastartovali. Odvtedy mi auto pravidelne zdochina na ceste a neviete si predstavit ten stres, ked rano veziete dieta do skoly a neviete, ci neostanete visiet v premavke. Ja sama nemam peniaze na opravu, kedze vsetko vrazam do domacnosti a dietatu na skolu. Ked som hovorila manzelovi, ze auto ma problem, zacal po mne vrieskat, ze je to moja chyba, lebo som sa ho nenaucila spravne startovat, ked zdochne. (!) Odvtedy sa robi, ze nic sa nedeje a nechce na temu auto debatovat. Pri tom ja od neho chcem iba pomoc, aby nejako to auto opravil, aby som sa nebala na ceste, nechcem nove auto. On si rano sadne do svojho fara, odvezie sa do roboty a mna necha trapit sa so zdochinajucim srotom na ceste a vobec mu to nevadi. Podla mna to nie je normalne. Po nociach nespim kvoli autu a hlavne kvoli tomu, ze ma nachava v tom samu a nie je mi oporou, aj keby mohol. Ved ja beriem dieta do skoly. Jeho nezaujem a egoizmus ma ubija. Je toto normalne? Aby sa jeden chlap v tomto smere nepostaral o zenu, kym sam sa vyvaza ako pasa, a jeho zena riskuje na cestach s chybnym autom?

Haittea

Ja vam dakujem za zaujem a za to, ze mi vyjadrujete svoj nazor. Naozaj, mozno vratit sa na sk by bolo bezpecnejsie ako ostat zit tu. Na ten unos si budem musiet davat pozor a toto si este poriadne preverim na uradoch. Porozpravat sa nechce, ale ja sa mu vazne divim, ako si moze kazde rano sadat s cistym svedomim za volant, ked pri tom vie, ze moje auto je nebezpecne a kazdu sekundu sa moze hocico stat. A to nie som ziadna prizivnicka, ved za tie roky som si to auto davala opravit a platila sama. Teraz uz nemam ani cent, ale uz je to aj zbytocne, pretoze zivotnost toho auta je na konci. Je velmi zle, ak ste v manzelstve a nemate sa o koho opriet.

a_dr1a

Hatiea, chapem, ze to mas tazke. V zahranici odkazana sama na seba aj s malym dietatom, rodina priatelia znamy daleko od teba a ty pri sebe manzela, ktory ti nie je oporou. Skor naopak. Je zarazajuce, ze sa takto sprava aj k svojmu dietatu. Stava sa, ze dospeli sa odcudzia, stratia spolocny smer ai, ale aj dieta? Vsak ide predsa aj o bezpecnost zivot jeho dietata. Je to aj jeho krv geny. Pozri. Ak si uz vycerpala vsetky moznosti riesenia tohto problemu s manzelom (rozhovor komunikaciu, apelovanie na bezpecnost a zivot vasho dietata i seba, hladanie ineho riesenia vychodiska - ty ho poznas predsa najlepsie a vies co nanho plati zabera - ci aby vam zadovazil kupil ine auto pre vas, alebo nech on vozi rano dieta do zariadenia kde pocas dna travi cas a aj ho potom vzdy vyzdvyhoval a bral zas domov, alebo mu proste vziat kluce a chodit "jeho" autom ai), plus neviem ako je to u vas s financiami - ci ti vobec dava prostriedky na domacnost dieta ai, ako to mate doma zabehnute dohodnute a naucene? Proste ak vycerpas vsetky moznosti, zvaz si aj tu variantu alternativu, ci by ti nebolo lepsie podat ziadost o urcenie vyzivneho na dieta a osamostatnit sa. Neviem, v akej krajine zijete. Ale tebe by asi lepsie bolo doma pri rodicoch (pozor, aby sa tvoj odchod nespecifikoval este aj ako unos dietata). Proste by si v rodisku mala aspon dake zazemie podporu oporu pomoc, ktorych sa ti teraz pri manzelovi v zahranici nedostava. Tam si vlastne na vsetko a na dieta sama. Lebo pri rodine s tym vyzivnym by si to aspon utiahla a aj keby nie, tak vzdy lepsie na sk ako hentam sama od vsetkych a bez pomoci opory. Na SK mas aspon ake dake zazemie istoty. Ci uz v rodine pribuzenstve kamosky ludia ai. Ale vzdy by sa nasiel aspon niekto, kto by ti uz dako pomohol, podrzal ta, podporil. Skus sa mozno obratit na daku organizaciu pomahajucu zenam s detmi, mozno daku pravnu pomoc skus cez net ci tam kde ste (davaj si pozor na ten "unos" ai, aby si este ty nebola pravne stihana). A este nieco. V com citis ten zasadny obrat zmenu spravania k horsiemu tvojho muza? Co bolo tym povestnym spustacom? Lebo k takemuto odcudzeniu, ochladeniu vztahov sa nedeje zvacsa z vecera do rana. Je to dlhodobejsi proces. A aj to spravanie k jeho/vasmu dietatu je dost nezvycajne

Zuzazuza

24 rocne auto, co zdochyna uprostred premavky, a tvoj muz svoje vlastne dieta bez mihnutia oka nechava vozit v nom? Akoze nech mate vy dvaja aj nefunkcny vztah, ale pokial ide o vlastne dieta, este som sa s tymto pristupom nazivo vo svojom okoli nestretla. Zijem tiez v "zapadnejsej" kulture ako sme zvyknuti na Slovensku, emancipacia zien tu je 100 rokov popredu, ale chlapi pre svoje decka robia prve-posledne, aby boli v poriadku. Toto teda nie je ani o nefungujucom vztahu, ani o kulture, ale o charaktere otca tvojho dietata. Je mi z toho zle aj takto na dialku. Trvaj na tom, ze dieta sa v starom aute uz vozit nebude, nezoberies si to na zodpovednost, bodka. A daj mu navrh, bud ti financne pomoze vyriesit druhe auto, alebo nech dieta vozi on. A Ty sa zamysli nad tym, v akom prostredi chces, aby tvoje dieta vyrastalo. Si nestastna.

Emily opat

Pozri tým že šoféruješ to auto riskuješ denne život svojho dieťaťa! Stačí ak ti zdochne auto a vodič za tebou nestihne zabrzdiť! Problém s autom nie je tvoj problém, je to problém tvoj a tvojho muža. U vás sa určite nedá hovoriť o láske a vzájomnej pomoci. Načo si s ním? Ako máte podelené peniaze keď on si kúpi nové auto a nepomôže ti kúpiť staršie ojazdené auto v dobrom stave?
Prečo sa na neho nevykašleš? Zváž aj návrat na Slovensko.

Matyo

Vzala si si cudzinca a pravdepodobne aj žiješ v jeho krajine, tak teda musíš rešpektovať inú mentalitu a vzorce správanie na aké si bola zvyknutá z domova, bohužiaľ. Pokiaľ je to západná EÚ alebo USA, tak tam je oveľa silnejší feminizmus ako na Slovensku. Možno on očakáva od teba, že si tento problém vyriešiš sama, odnesieš auto do servisu a postaráš sa, aby ti to opravili. Nie všade sú muži takí ochotní a dobrácki ako Slovensku hoci na nich veľakrát nadávate...

Hattiea

Zuzana ja viem, citim sa uplne sama. Od rodicov pytat nechcem, ved oni su uz v dochodku. A kamaratky zase pri tom style zivota, ze do roboty a domov nemam, aby ma podrzali. Bojim sa, ze coskoro mi to auto proste prestane fungovat, ved ja ho davam asi kazdy druhy mesiac do mechanika, a uz som na to minula vsetky uspory. Mam strach, ze sposobim dopravnu nehodu a ak sa mi nieco stane, co bude s malou? To je 24 rocne auto, jeho zivotnost je uz na konci. Ja vobec neviem, co budem robit, ked sa pokazi. Ako budem dochadzat do prace, co s dietatom. V noci ma zadusa stres, uz som jak zombi. Prepacte, ze sa tu tak vylievam. Nemam komu...

Zuzazuza

Hattiea, on je asi iba troll, ani si nevsimaj, co pise. Inak myslim, ze Ty mas v tom celkom jasno aj bez nas. Ako uvazujes, ze co dalej? Lebo. Naozaj, bez vzajomnej podpory vlastne chyba podstata partnerstva.

Hattiea

Pourque Tak na co potom mame chlapov? To uz radsej byt sama. To je asi tak, ako ked prides vecer domov unaveny po praci a najdes neupratany byt, nenavarene, tvoje pradlo spinave, nevyprate, a ked sa spytas zeny, preco nic neurobila ona ti odpovie: Mas ruky, oper si ozehli si, navar si a uprataj si. Si svojpravny, dospely, nepotrebujes, aby sa o teba niekto "staral".

Hattiea

Najdolezitejsia vec vo vztahu je opora. Mozno teraz som dole ja a potrebujem jeho pomoc, mozno o par rokov bude potrebovat moju pomoc on. Odbit svojho cloveka v nudzi moze fakt len ubohy kreten, hlavne ked ako silnejsi chlap ma vsetky prostriedky na to, aby pomoct v tej chvili mohol. Ubohost... Je to skoda, ze az po svadbe vela partnerov ukaze svoju pravu tvar. Myslim na dieta a urcite nebudem robit hodiny naviac, beztak je denne bezo mna uz dost hodin.