Som vydata uz sedem rokov a mame patrocne dieta. Manzel je ten, ktory je v nasom vztahu o nieco dopredu. Ma dobre platenu pracu a pred dvoma rokmi si kupil dobre auto. Mne ostalo nase stare. Zijeme v cudzine a state, kde mestska doprava takmer neexistuje. Aby ste sli do prace, zaviezli dieta do skoly alebo len k lekarovi, bez auta sa nepohnete. A tu je ten problem. Pred tyzdnom mi zdochlo auto na ceste, ked som mala vo vnutri dieta. Skoro som sposobila dopravnu nehodu a mala bola velmi prestrasena. Vystresovana som volala manzelovi, ale neprisiel. Tak mi pomohli dvaja robotnici, co ma videli stat na ceste a nejak mi to auto znova nastartovali. Odvtedy mi auto pravidelne zdochina na ceste a neviete si predstavit ten stres, ked rano veziete dieta do skoly a neviete, ci neostanete visiet v premavke. Ja sama nemam peniaze na opravu, kedze vsetko vrazam do domacnosti a dietatu na skolu. Ked som hovorila manzelovi, ze auto ma problem, zacal po mne vrieskat, ze je to moja chyba, lebo som sa ho nenaucila spravne startovat, ked zdochne. (!) Odvtedy sa robi, ze nic sa nedeje a nechce na temu auto debatovat. Pri tom ja od neho chcem iba pomoc, aby nejako to auto opravil, aby som sa nebala na ceste, nechcem nove auto. On si rano sadne do svojho fara, odvezie sa do roboty a mna necha trapit sa so zdochinajucim srotom na ceste a vobec mu to nevadi. Podla mna to nie je normalne. Po nociach nespim kvoli autu a hlavne kvoli tomu, ze ma nachava v tom samu a nie je mi oporou, aj keby mohol. Ved ja beriem dieta do skoly. Jeho nezaujem a egoizmus ma ubija. Je toto normalne? Aby sa jeden chlap v tomto smere nepostaral o zenu, kym sam sa vyvaza ako pasa, a jeho zena riskuje na cestach s chybnym autom?
Manzelovi je to jedno.
Hattiea:
tak ako píše Swift, takto sa starostlivý otec a manžel nespráva... Na tom, čo sa stalo, resp. čo robíte/ako žijete je niečo, čo mu otvára jeho rany na duši a pripomína to, pred čím sa snaží uniknúť napr. vo svojom novom imidži...Ak by Vám pomohol, znamenalo by to pre neho čeliť aj svojej traume a zjavne na to nie je pripravený...to však neznamená, že máte jeho prístup tolerovať..
Tak madam, si dospelá a svojprávna, takže neviem prečo očakávaš, že sa bude o teba niekto "starať". Problém s autom máš TY, tak si ho vyrieš !!! Čo ti bráni v tom, aby si dala auto do opravy alebo si tiež kúpila nové ? A na peniaze sa nevyhováraj, ak ti ozaj chýbajú, nájdi si ďalšiu alebo lepšie platenú prácu.
Mna by zaujimalo, ako mozes takto zit. Zivot mas len jeden, tvoj ma tiez hodnotu, ty mas svoju dostojnost. Ale asi uz si na tieto veci zabudla, kedze uz takto zijes zrejme roky. Tvoj problem nie je auto, a Ty to asi vies, preto sem pises.
Nie je to normálne, ani to, že to neopraví alebo nedá opraviť, ani to, že ti nikdy nedá svoje auto, ani to, že po vás neprišiel v tej premávke a už vôbec nie je normálne to, že po tebe kričí a obviňuje ťa, že je to tvoja chyba. Mňa by hlavne zaujímalo, aké je toto manželstvo celkovo, keď si vydatá už sedem rokov, máte päťročné dieťa a tvoj manžel sa takto správa.