Ahojte,
Mám 14 a často sa mi stáva, že mávam emocionálne záchvaty, väčšinou zo svojej váhy.... Proste to prebieha tak, že konečne si myslím, že som schudla, lebo sa mi to zdá a postavím sa na váhu a bum, za mesiac kilo a pól hore.. Už ma to fakt nebaví, za rok priberiem aj 10 kíl..... No a potom to príde.... Začnem revať, nedá sa to zastaviť, rozmýšľam, že prečo žijem a začnem si ublizovať... Začnem sa poväčšine biť a fackovat, ale včera to už bolo horšie... Chcela som si trošku porezat ruku, tak som hľadala ziletku, ale nikde som ju nenasla, tak som si proste po ruke začala ryť so spendlikom... mala som dosť červenú ruku, aj teraz mám a aj kus krvy vitieklo.... Od včera mi proste vpadlo do hlavy, že nebudem nič iné jesť, iba obedy v škole, aby si nikto nič nevšimol a nechcem nič jesť... ale len keď sa priblížim k jedlu, pretože som hladná, tak ma prepadne ta bolesť na zápästí a mám chuť sa ísť rezat za trest.... co mám robiť ? Naozaj som sa snažila schudnúť, cvičila som a nezabralo to.... Vážim až 93.3 kg a obvod pásu mám 103cm.
Emocionálne záchvaty
Ahoj. To čo popisuješ súvisí s podvedomím. V minulosti sa v rode niečo stalo predkovi a sa ho snažíš dosýtiť. To sa stáva ak niekto mal príbuzného na vojne a on prežíval hlad buď v zajateckom tábore, na fronte, alebo aj v koncetračnom tábore. V tedy je nutná práca s podvedomím. Bez toho k zmene nemôže dôjsť. Pretože vedomie tvorí 10 % a podvedomie 90 %. Pomohla by Ti terapia podvedomia. Tu je moja stránka. Tam sa o podvedomí dozvieš viac. vesticalubomira.wixsite.com
Anastazia12345, žiješ s obidvoma rodičmi? Ak áno, ako spolu vychádzajú? Nehádajú sa? Venujú sa ti? Chodíš spolu s nimi na výlety, na návštevy a podobne? Trávite spolu čas? Máš kamarátov alebo aspoň dobrú kamarátku? Takú, ktorej sa môžeš vyrozprávať, ktorá ťa podrží, s ktorou sa môžeš vyblázniť?
Ako vyzerá tvoja mama, tiež má nadváhu? Dobre varí? Kde sa stravuješ? Jedlo si chystáš sama alebo ti mama navarí, či chodíš (okrem školských obedov) niekam na fastfood?
Máš nejaké záujmy, chodíš niekam na krúžok?
Tvoj problém totiž nie je len o jedle. To, ako ješ a ako vyzeráš, odráža celé tvoje psychické rozpoloženie. Sebapoškodzovanie, trestanie sa za to, že si jedla, je konečná a môže to naozaj dopadnúť veľmi zle. Sústrediť sa na diétu u teba nestačí. Mala by si si usporiadať celý život, životný štýl. A ak čokoľvek, čo som sa ťa hore pýtala, nie je v poriadku, tak treba v prvom rade pracovať na tom.
Na začiatok by som ti poradila nájsť si nejaký koníček, napríklad začať pravidelne behať alebo chodiť na prechádzky. Alebo pomáhať v útulku venčiť psov. Alebo chodiť maľovať do prírody. Potrebuješ si v prvom rade vyčistiť hlavu a nie riešiť, koľko buchiet môžeš denne zjesť. Svet je komplikovaný, nie vždy spravodlivý, ale ty vo svojich 14-tich rokoch za to nemôžeš, jedlom ani rezaním to nevyriešiš. Nevyriešiš tým nič, ani seba.
Jedz všetko, čo ti chutí, ale dávaj si menšie porcie. Nikdy nevynechaj raňajky, jedz 5x denne malé porcie a okrem toho nič, ani cukrík. Ak máš chuť na nejakú sladkosť, tak si ju daj, ale zaraď ju medzi tých 5 jedál denne, takže ak máš chuť na zákusok, daj si ho na olovrant, ale potom už neolovrantuj nič iné.
Nesústreď sa na jedlo, nie je to najdôležitejšia vec na svete. Nájdi si niečo iné, čo by ťa bavilo a zaujalo ta.
Ak by ti ešte raz napadlo, že sa ideš rezať alebo pichať, daj si namiesto toho 10 drepov.
A bude dobre, uvidíš.
Bublinka01, ďakujem... Mám ešte na teba pár otázok.. Môžem jesť syry, šunku a maslo? Keď si na desiatu napriklad spravím nejakú celozrnu buchtu s maslom, šunkou a raradajkou, moze to tak byť? Ešte som si k tomu dala dve ringloty..
Bublinka01, ďakujem... Mám ešte na teba pár otázok.. Môžem jesť syry, šunku a maslo? Keď si na desiatu napriklad spravím nejakú celozrnu buchtu s maslom, šunkou a raradajkou, moze to tak byť? Ešte som si k tomu dala dve ringloty..
Anastazia123456
tak ono je to naozaj aj o tom zmýšlaní pretože ja som si to ani neuvedomovala že chudnem len každý ma potom chválil a tak, ale tak nepila som vodu napr.kvôli tomu že som chcela schudnúť ale preto že mi už sladene napoje nechutili a ja osobne som sa neobmedzovala skoro v ničom, teda raz za čas som išla do fitka na hodinku, ale inak nič radikálne lebo vždy keď som držala dietu tak to nezabralo, musíš to brať ako svoj nový životný štýl, ale aj tak by som ti poradila obmedzi´t biele pečivo a miesto toho si dať radšej cereálne a možno pár vecí obmienať papaj zeleninu a zachvíľku schudneš koľko chceš, hlavne naozaj nerob to že budeš jesť 1x za celý deň pretože potom priberieš, mne nemal kto poradiť tak aspoň ja sa budem snažiť tebe poradiť
Prestan jest sladkosti. Uplne ti na znizenie vahy postaci, ze prestanes jest cukor.
Bublinka01 no meriam 185 cm, čo si osobne myslím, že je dosť, už viac ani nechcem....
Ty si schudla tak, že si iba menej jedla, a pila cistu vodu, nesladenu? Obmedzovala si aj nejaké jedlá?
Túto vetu môžeš povedať komukoľvek v EÚ a bude vedieť o čom točíš aj bez tlmočníka.
Humaoidi môžu mať niekedy mix kadejakých emotívnych a hormonálnych transformácii v synapsách neurónov, čo evokuje často skratové maniere, čo popisuje aj behaviorálna psychológia, preto túto prezenciu aktov treba akceptovať:-)