Co to moze byt? Dakujem za kazdu radu

Príspevok v téme: Co to moze byt? Dakujem za kazdu radu
M_imi

Ahojte, chcela by som sa poradit ohladom mojich zdravotnych tazkosti. Aby som aspon vedela naco sa mam zamerat lebo u lekarov sa to vlecie a zacal uz len ten kolotoc ze beham od jedneho k druhemu a v podstate sa neviem dopracovat k nejakemu vysledku. Je pravda ze zdravotne problemy sa so mnou vlecu uz v podstate od detstva ale teraz uz dosiahli taku intenzitu ze sa bojim ze kvoli neustalemu behaniu po lekaroch pridem o pracu co si momentalne financne dovolit nemozem. Lenze aj ta praca je pre mna stresujuca a jednoducho niekedy ledva vstanem z postele a v praci fungujem na menej ako 50 percent. Zacala by som tym, ze som neustale unavena, ale takym sposobom ze mi pride mdlo a ze na mna pride slabost uz len ked napriklad varim. Mam problemy so zaspavanim, dakedy mi to trva aj 3 - 4 hodiny, cize by som mala chodit spavat o 20.00 aby som aspon do polnoci zaspala lenze ja len o 21.00 prichadzam z prace spat a potrebujem sa najest a osprchovat cize do postele sa dostanem tak okolo 23tej a aj do tretej sa len prevalujem, ked zaspim mavam casto nocne mory, rano mam obrovsky problem vstat - hned z rana mavam bolesti hlavy, bolesti chrbta, tazko sa mi dycha, poskakuje mi srdce, ledva udrzim oci otvorene, cele dni som mimo - akoby v mrakotach, v spomalenom filme, dakedy mam pocity ze veci a udalosti okolo mna niesu skutocne. Som permanentne nesustredena. Vychystat sa dakam z domu alebo nieco urobit ma stoji nadludsku namahu, vsetko mi trva neskutocne dlho lebo som casto uplne mimo. K tomu mam problemy s travenim, bolesti brucha, palenie zahy, alebo minule ma tri dni v kuse bolelo brucho takym sposobom ze som ani nevedela ci ma boli zaludok, vajecniky alebo krize pretoze ta bolest bola vsade a ledva som sa dovliekla do prace pretoze rano boli tie bolesti najhorsie, na autobus som isla zhrbena, skrcena takmer so slzami v ociach milimetrovymi krokmi. Ked mam volno tak je jedno ci si nastavim budik tak aby som spala okolo 7-8 hodin, jednoducho mi je tak zle ze sa z tej postele neviem prinutit vstat a po 10 az 12 hodinovom spanku som tiez unavena, dokazem prespat cely den a aj tak nevladzem ani potom - ta unava jednoducho nie a nie prestat. Niekedy miesto toho aby som daco spravila doma tak len tri hodiny lezim v posteli, placem a mam pocit ze moj zivot nema zmysel. Bola som s tym uz u psychiatricky aj u obvodnej. Psychiatricka ma poslala psychologicke. Obvodna ortopedovi a endokrinologicke. Tu endokrinologicku si mam problem najst pretoze aj ked mam vymenny listok tak vsetci su plny. Proste neviem kde zacat, akeho lekara hladat ci je to psychicke, neurologicke lebo mavam aj hrozne migreny, ci je to gastro, ci je to ta chrbtica. Nevie niekto poradit co by to mohlo byt nech nebeham po 350 lekaroch kym sa na to pride? Nemozem tolko vymeskavat v praci. Dakujem

M_imi

e-Terapia - no nad tými tabletkami na spanie som uvažovala, len ja sa potrebujem normálne vyspať hlavne pred robotou a bojím sa aby som po tých liekoch nebola ešte ráno a doobeda ešte viac ospalá a unavená a mimo ako som teraz.
A endokrinologičke som sa rozhodla ísť tej ku ktorej patrím podla obvodu, musí ma zobrať. Len si počkám asi až do decembra na vyšetrenie lebo také má najbližšie termíny. A nik iný ma nechce zobrať.
A zatiaľ budem riešiť asi toho neurológa lebo začínam mať aj problémy s udržaním rovnováhy alebo ako to nazvať, už pár rokov som mala horšiu stabilitu ale iba mierne, že napríklad ked ked som išla dole schodami musela som sa držať zábradlia, ale v poslednej dobe sa mi stane, že z boku narazím napríklad do steny, aj v robote si to už všimlo pár ľudí, lebo aj do kolegov som občas už narazila, tak nejak zo strany na stranu na rovnej zemi. Ja už neviem. Mám pocit že mi je proste všetko ... :(

e-Terapia

Vyskúšala by som na nejakú dobu nasadiť tabletky na spanie, nie je to síce najlepšie riešenie, lebo sú návykové. Ale aspoň na to aby si sa ukľudnila a aby sa videlo či si tie zvyšné problémy spôsobené nedostatkom spánku alebo nie. Ak by súviseli len so spánkom tak sa dá potom pracovať na uprave režimu a postupnom vysadení liekov na spanie.

M_imi

Tak som volala tomu doktorovi Veresovi ze by som sa chcela u neho objednat a nezobral ma, ze su predimenzovany, a tak isto ma nezobrali dalsi traja endokrinologovia ktorym som volala, stvrty nedvihal a este mam jedneho ktory ale dnes neordinuje tak skusim zajtra.

fajnapralinka - no kedze mam problemy so zaludkom tak sa rozhodne vecer neprepchávam pretoze ma casto boli zaludok od rana az do vecera takze sa snazim jest skor pomenej.
A hej pracujem na smeny a mame len jednu polhodinovu prestavku na jedlo takze mozno je trochu problem aj v tom ze ked sa chcem najest tak mozem len raz cez obed a pre mna je polhodina dost malo - v takom pripade to jedlo do seba dost nahadzem a zaludok to citi - som totiz zvyknuta jest velmi pomaly. No a potom uz neni velmi kedy sa najest. A chodim autobusom, je to cca 15 zastavok a aj prestupujem takze peso by to neslo :D No a je pravda, ze ta robota mi to skor zhorsuje ale zase tie problemy zacali uz pred tym nez som robila tu. Len sa zvacsili este viac ...

fajnapralinka

nočne mory maš z toho že sa naješ predpokladam že si nedaš len jogurtík ale napráskaš sa a tak ideš spať...
tu maš članok.. potom maš z toho nočne mory...
najky.webnoviny.sk

ked je človek prejedený je jasne že sa mu aj zle spí, potom aj tráviace problemy ked ješ tazke jedla na noc, kedy uz traviaci system "spí"
tvoje problemy že si mimo, bolesti hlavy, padanie očí je z toho že si unavená, nevyspatá...

takže riešiť by si mala ten spánok..

Pracuješ na zmeny alebo ako? ked len o 21 prides domov...?
chodíš busom... je tvoja práca daleko? dalej ako 3km, ze by si nezvladla chodiť pešo? hlavne domov, aby si sa unavila...?

a nakoniec... ak ťa unavuje robota - treba ju zmeniť... moze za tvojimi problemami byť aj to ze ti nevyhovuje, vyčerpava ta natolko že si taká unavená že ani spať nevládzeš...

...ja som to totiž mala pri bývalej práci...

Cliattsi

No uz mi doslo, co by ti asi pomohlo-na svalovu slabost je to magnesium malate. To kupis cez iherb.com. Pomaha aj na spanok. teraz som o tom cital. Pecitaj si tam referencie.
A liecia sa tym aj hrozne migreny.
Ta svalova slabost moze byt aj fibromyalgia.
URCITE VYHLADAJ NEUROLOGA

M_imi

Fertuchi - mam skor taku svalovu slabost alebo ako to opisat. Uvazovala som nad tym chronickym unavovym syndromom ale teploty ja nemavam a uzliny tiez nemam zvacsene, aspon o tom teda neviem.
A neviem ani ako sa ten Chronicky unavovy syndrom zistuje a akemu lekarovi s tym ist.
netreba - dakujem uz som si ho vygooglila tak najblizsie tam zavolam :)

M_imi

To som ani nevedela ze take nieco mi vie skontrolovat a priamo ona, vobec mi o tom nepovedala. Len ma posiela dalsim doktorom. A hej byvam priamo v Ba ale aj tu je problem s tymi endokrinologmi, skor tu zozeniem psychologa ako endokrinologa ...