Čo je s mojou sestrou ?

Príspevok v téme: Čo je s mojou sestrou ?
VzdyNevinna

Dobrý deň.
Chcem vedieť, čo je s mojou sestrou, lebo veľa ľudí hovorí, že to nie je normálne a že má nejakú psychickú vadu, či poruchu správania.

Ide o to, že vôbec necíti vinu, keď niekomu urobí niečo zlé. Keď niekomu ublíži, emocionálne alebo fyzicky. Proste to v nej nevyvolá vinu, výčitky, ľútosť a nikdy v živote sa nikomu zo srdca neospravedlňovala. Urobila to, len keď musela, ale nemyslela to vážne. Vida som to na nej.

Takisto mi hovorila, že necíti lásku. Síce trocha ľúbi svoju rodinu. Veď, sme jej rodina. Ale, čo sa týka toho, žeby niekoho ľúbila romanticky, tak to nie.
Cíti buď fyz. príťažlivosť alebo nič.

Inak, vie, čo je to úzkosť, nervozita/stress, lebo to pociťuje. Dokonca niekedy aj plače. Viackrát som ju pri tom pristihla. Keď som sa jej pýtala, snažila sa ma pretvarovať, že sa nič nedeje, no neverila som jej. Potom povedala, že plače, len keď rozmýšľa o jej budúcnosti.

Ľudia jej hovoria, že je narcistka, sociopatka.
Áno, aj mne príde, že má nejakú poruchu správania, za ktorú ona nemôže.

drdr

Nech sa da na politiku - zapadne medzi nich - takych je tam plno. Toto sa asi liecit neda podla mna, skor len vyuzit v zivote na zarabanie prachov.

Poradkyna

To môže byť spúšťačom sociopatie. Pravdepodobne si vytvorila určitý blok v rámci nejakého ochranného mechanizmu a prerástlo to až do tej sociopatie. Čo ti môžem proradiť, je to, že nakoľko si jej sestra, nejaké emócie k tebe cíti. Síce možno len veľmi slabé, no na jej pomery je to asi to najviac, čo ti môže dať. Musíš sa zmieriť s tým, že ti nebude schopná opätovať to, čo dávaš ty jej. Život v blízkosti takého človekom je ťažký, o to ťažšie to je, keď ide o člena rodiny. Radila by som v jej prípade vyhľadať nejakého odborníka, ktorý by jej pomohol.

Lollka

Mozeto byt disocialna porucha osobnosti, ta je vrodena ale dobre/zle detstvo ju moze zmiernit alebo zvyraznit. Ale diagnozu mozu stanovit len psycholog alebo psychiater, to sa neda takto z fora.

VzdyNevinna

Poradkyna - Rodičia jej nič zlé nerobili, ale náš starší brat áno. Odmalička a trvalo to dlhé roky. Vyhrážal sa jej a bil ju pre maličkosti, napr. keď nespravila to, čo chcel. Mne až tak zle nerobil.
Sestra ho už neznáša. Nečudujem sa.

Poradkyna

Ahoj, môžem sa spýtať, aké mala tvoja sestra detstvo/dospievanie? Prípadne aký vzťah mala s rodičmi? To, čo popisuješ, znie naozaj ako príznaky sociopatie. S tou sa však človek nerodí, ale získa ju počas života. Väčšinou je zapríčinená vyrastaním v zlom prostredí, práve preto sa pýtam, aký mala vzťah s rodičmi? Alebo neprekonala nejakú traumu, niečo, čo by ju mohlo natrvalo poznačiť?

dalsi

ahoj, tvoji znami budu mat podla mna pravdu. Vraj sa to vola antisocialna porucha osobnosti.
www.energiezivota.com

s tym sa spravit neda nic, nezmenis to, ani ona, nemoze za to, ale to neznamena, ze musi mat len zly zivot... Len sa musi naucit s tym zit.

ped

Lenže ak robila zlé veci, tak tie ju urobia nešťastnou a sama sa aj potrestá. Prečo jej chceš vehementne zabrániť v robení jej chýb. Však to je jej život. Keď jej chceš niečo povedať, tak jej to povedz a ďalej to nerieš. Tolerancia, tolerancia - tralalala, blá, blá, blá.

ped

Snaha o dokonalosť môže zostať tak maximálne len na papieri, ale v skutočnosti tomu tak nie je. Nikto nie je dokonalý, aj keby sa pokakal.