Chcem len odísť a nikdy sa nevrátiť

Príspevok v téme: Chcem len odísť a nikdy sa nevrátiť
LonelyAndSad

Už nevládzem žiť tu, kde žijem. Mám 19, no bývam s rodičmi. Doma sa neustále hádam, pre okolie som nikto. Nie som šťastná.
Mávam depresie už dosť dlho, ale teraz to nezvládam. Chcem odísť niekam preč, najlepšie niekam za hranice. Proste chcem nájsť v živote pokoj a nechcem to riešiť liekmi, ani psychológom. Okolie v ktorom žijem ma psychicky ubíja a chcem s tým niečo robiť, lebo sa zabijem.
Problém je, že nemám veľa peňazí, asi len 600 euro. Fakt neviem, čo mám robiť.
Nechcem tu zostať, pre svoje vlastné dobro.

musiclover

len preboha nerob to, čo Ti radí osoba v príspevku podo mnou, najväčšia sprostosť, akú môžeš urobiť je zavesiť sa na chlapa a spoliehať sa, že Ti pomôže (aj keď, môže sa Ti pošťastiť, ale veru by som sa na to nespoliehala), viem, že je to neskutočne ťažké, ale pokús sa vyriešiť to sama, ver len sebe a snaž sa vytvoriť si nejakú vlastnú finančnú rezervu, len Ty sama pre seba a ja Ti veľmi držím palce! :)

dalsi

Najdi si frajera, dostuduj, odstahujte sa spolu niekam do bytu, alebo cez agenturu do jednej izby do lacnej ubytovni, a hned je vsetko vyriesene,, budes sa mat dobre, lebo budes s priatelom, budete obaja zarabat, a budete mat lacne ubytovanie, a pokoj od tvojho terajsieho okolia. A neskor hladat zmysluplnejsie byvanie, zitie...

Aliss

NaRovinu, suhlasim, moze to takto byt. Ale taku sezonnu pracu upratovacky, casnicky, pomocnej sily, by zvladla aj bez skoly. Myslim, ze na tychto poziciach ani zamestnavatel neprihliada na skolu. Poznam osobne chalana, ktory ma dyslexiu aj dysgrafiu, strasne tazko mu rozumiet. Napriek tomu uz roky pracuje v zahranici. Cez agenturu, s tym, ze siel s kamaratom a dalsou slovenskou partiou. Robotu si urobi precizne (ide o prace v stavebnictve plus nejake specialne ukony, fakt neviem detailne co) a ma prax zo Slovenska. Takze da sa to. Len samozrejme nemoze chciet ist robit zubnu doktorku, pravnicku, ci nebodaj pilotku lietadla. Musi vyberat taku pracu, aby mala aj realne sance :)

simusaaaaas

Ak cítis, že potrebuješ odist tak chod...nepremrhaj najlepšie roky stresom a hadkami..zniči ta to a potom budeš lutovat. Musis zit hlavne pre seba a ak mas ludi, ktori si ta vážia tak aj pre nich..len TY môzes zmenit svoj zivot..keby som mala 19 s dnešným rozumom, vsetko by som spravila inak..vzdy som sa riadila len srdcom a niekedy je práve to chyba..

akinom007

Uplne ta chapem a niektore tvoje slova akoby hovorili za mna...
Citim sa podobne az na to ze ja mam 33r a za sebou niekolkorocne tazke obdobie, aj co sa tyka partnera aj zdravia aj problemov z rodicm. Az neuveritelne, keby to zacnem rozpisovat, nechcem sa lutovat ale verim ze to co som vsetko zazila zazil malokto z Vas hlavne nie v mojom veku...
ale ok. Teraz sa snazim tiez najst v prvom rade svoj vnutorny strateny pokoj ktory vsak stale nemam. Tiez som rozmyslala odist u mna nie je financny problem aj by v podstate bola moznost, odist Taliansko ( ktore milujem) pripadne Anglicko, to su miesta kde mam dobrych priatelov a moznosti. Avsak milujem tu svoju pracu ktoru by sa mi velmi tazko opustalo tak sa neviem rozhybat.
Myslim si ze keby si odisla tak nenajdes pokoj a nedas sa dokopy lebo by ta trapili tu nevyriesene veci a stale by si to mala v hlave. skus si vysporiadat v prvom rade veci tu na Slovensku a potom odid.

Aliss

Myslim, ze by si si mala najprv vyriesit proboemy tu na SR. Od psychickych az po zle vztahy doma. A az potom mozes niekam ist. Lebo ked to nevyriesis, ani zahranicie ti nepomoze :) A som presvedcena, ze pokial si najdes pracu uz zo Slovenska, staci ti na prepravu aj tych 600 eur, plus dake ubytko. To vsak casto byva hradene zo strany agentury. Cize poplatky budes platit agenture.

Mrlla

Každý si môže za to sám ako sa iný k nemu správajú.Každý komu sa nepáči ako sa iný k nemu správajú má nielen právo ale aj povinnosť to zmeniť.Vždy treba začať od seba lebo druhých neprinútiš aby sa zmenili ale ty sa môžeš zmeniť vždy.Veľakrát keď zmeníš miesto problémi si prinesieš zo sebou.Filip TT myslíš že toto pomôže ? Nepomôže nikto nechce počuť toto na seba.