Už nevládzem žiť tu, kde žijem. Mám 19, no bývam s rodičmi. Doma sa neustále hádam, pre okolie som nikto. Nie som šťastná.
Mávam depresie už dosť dlho, ale teraz to nezvládam. Chcem odísť niekam preč, najlepšie niekam za hranice. Proste chcem nájsť v živote pokoj a nechcem to riešiť liekmi, ani psychológom. Okolie v ktorom žijem ma psychicky ubíja a chcem s tým niečo robiť, lebo sa zabijem.
Problém je, že nemám veľa peňazí, asi len 600 euro. Fakt neviem, čo mám robiť.
Nechcem tu zostať, pre svoje vlastné dobro.
Chcem len odísť a nikdy sa nevrátiť
Každému je dobre tam, kde nebol, pričom sa hovorí, že všade dobre, ale doma najlepšie. Tak, ak chceš, aby ti bolo dobre, tak choď niekam inam a keď chceš, aby ti bolo najlepšie, tak zostaň doma. Čo je lepšie ako si polihovať s mačkou doma na prípecku a vyhrievať sa?:-)
Filip TT ok .Skoro všetci vedia čo robiť alebo čo by pomoho len málokto to naozaj dokáže preniesť do života.Keď zmeníme seba zmení sa aj svet okolo nás to je pravda ale ludia len velmi neradi počujú,že aj vnich by mohla byť chyba.Oveľa jednoduchšie je obviňovať okolie.
Mrlla - viem že to nie je jednoduché. Sám som prežil niekoľkoročnú depresiu medzi 23 a 29. rokom života a tiež som chcel utiecť niekam, kde ma nikto nepozná, mal som už zaplatené za sprostredkovanie práce na farme v Anglicku a zmenil som to na poslednú chvíľu. Dostával som sa z toho pomaličky, pomaličky. Pomohlo mi, že som sa pridal do jedného kresťanského spoločenstva mladých. Celé tie roky som s nimi prakticky len odmlčal, ale bolo pre mňa nesmierne povzbudzujúce byť v ich prítomnosti, lebo mali medzi sebou veľmi kamarátske vzťahy a bol tam život.
Hádky ubíjajú, láska naozaj pozdvihuje.
Filip T Tsuper daj si to vytlačiť rozdávaj to na ulici pomôžeš veľa ludom.Že ako som to myslela? Ironicky samozrejme.To čo píšeš je pravda ,ale také jednoduché to zasa nieje.
Aliss ona asi nezarába tak tu nemudruj ako sa šetrí písala len kolko si nasetrila najprv čítaj potom raď .
Aliss - Peniaze mám našetrené. Neštudujem. Zo školy ma vyhodili kvôli absencii. Mala som (stále mám) psych. problémy, kvôli ktorým som sa pred pol rokom pokúsila o samovraždu.
Nikde nepracujem.
LonelyAndSad - je tomu rozumiem tak, ze tych 600 EUR su cele tvoje uspory. S tym naozaj dlho nikde neprezijes, ak by si si mala platit ubytovanie a stravu. Musela by si tam mat pravidelny prijem.
Zamysli sa ale nad tym, kolko percent z tvojich problemov je sposobene okolim a kolko si robis sama. Lebo pred tym, co robis sama, pred tym neutecies, to si len prenesies na nove miesto.
Ak je to v Tebe, tak potom sa mozes vydat na cestu pri ktorej nezmenis okolie, ale seba. Je to sice narocnejsie, ale neminies peniaze.
Dobre by bolo prestat s hadkami. To cloveka strasne ubija a dava dole. Za toto ti ziadna hadka nestoji. Hadky jednoducho ignoruj, nerozvijaj ich, neprikladaj do ohna. Pestuj radsej to, co je na tvojich vztahoch dobre, urcite su aj take momenty. Uvidis, po case sa to zacne menit :)
Alebo to myslis tak, ze mas len 600 eur nasetrenych? V tom pripade - zarabas? Studujes? Musis uviest viac ako len "som nikto a chcem ist prec" :)
Fake tema zas? Toto forum je cim dalej trapnejsie...akoze vazne vo svojom veku zarabas 600 eur? Byvas doma a nedokazes si z toho usetrit kazdy mesiac nic? Prosim ta, napis kde a na co rozhadzujes peniaze, ja ti urobim zdarma financneho poradcu :D Ako to, ze zo 600 eur nedokaze vyzit mlada baba a odkladat si aspon, aspon po 150 ecok mesacne? Chapem ludi, co platia najom, maju jedno ci dve deti, vtedy je 600 eur malo. Ale pre mladeho cloveka je to relativne dost! Praca v zahranici sa da najst aj dopredu. Pozor na rozne pofiderne agentury, treba si ich naozaj dobre preklepnut. Urci si ciel, kam chces ist. Na facebooku bude isto skupina slovakov zijucich na danom mieste. Od nich si pytaj rozne info, ak sa k nemu inak nevies dopatrat. A odklaj prachy! Za 10 mesiacov, ak by si aspon po 100 - 150 odkladala, mas 1000 - 1500 eur na vycestovanie a ubytko. Ak si najdes pracu popredu, niet o com.
Pravdapravdiva - Ja si ich vážim, ale povedz mi, kam sa za tých 600 euro dostanem ? Na ako dlho ? Dnes je tento svet len o peniazoch. Pokojne by som mohla žiť niekde v cudzine na ulici, je mi to jedno.
že asi len 600 euro. Som sa ale nasmiala :D Problém je v tom že si nič nevážiš.