Smrť mladých

Príspevok v téme: Smrť mladých
jamaja7

Ahojte.Keď si tak človek všima trošku okolie a svet tak vie že veľa najmä mladých ludi dnes umiera..Autonehody,choroby nejaké neštastie atd...Naozaj človek dnes nemá istotu že sa dožije nejakeho vyššieho veku..Ja som tiež ešte mladá a preto si chcem uživať každý den naplno lebo hociktorý den môže byť posledný..Čo chcem týmto príspevkom povedať?..Ľudia neviete dokedy ste tu tak snažte sa svoj žiť najlepšie ako viete..Neriešte sprostosti typu "nemám frajera" "kamarátka ma krajšiu kabelku ako ja" a podobne..Budte k sebe dobrí žiťe svoj život najlepšie ako sa dá.Tak som sa nadtým zamyslela že pravdepodobne tu dlho nebudem(neviem asi pocit) lebo zopár mladých známych mi zomrelo tiež..Žite najlepšie ako sa dá a neubližujte si navzájom..

simusaaaaas

Sama som teraz na vlastne oči videla, čo je v živote podstatne. Ked sa vám človek stráca z dňa na deň pretože je chory a trpi..vtedy som si jasne uvedomila, ze uz nepotrebuje nič..žiadne majetky, dom, auto, oblečenie..nepachti za drahou dovolenkou, nerieši somariny, nehada sa pre neporiadok...chcel by len vratit čas,byt zdravím venovat sa rodine, davat a prijimat lasku..uz nepotrebuje ohovarat ani klamat, zavidiet či nenavidiet..ten človek uz naplno chape, ze NAJ čo mozeme mat je zdravie a láska. Nezaleži na tom, ze šlo uz o stareho človeka, ale o to ako strašne by chcel vratit čas...
Uvedomujem si že zdravie, život a ludia ktorych milujeme su to NAJ..nič ine nema zmysel..vzdy ked ma niečo trapi, snazim sa si uvedomit ze je to len somarina oproti tomu co je v zivote najdôležitejšie.
Chcem si uzivat zivot maplno, ale tak aby som neoblizovala sebe a okoliu..robit co ma bavi a snazit sa napravit kazdu chybu ktoru spravim.

Zuzazuza

Lenze ludia si naozaj za mnohe mozu sami. To, ze si nepamataju, ako pred 20 rokmi isli do manzelstva so sebeckym partnerom/partnerkou napriek tomu ze si to uvedomovali a zrazu sa po 20 rokoch zobudia s tym, ze su podvadzani, nedoceneni, nestastni, neznamena, ze to nebolo ich slobodne rozhodnutie. Ci uz zo strachu alebo z pohodlnosti alebo pre peniaze, ale tam kdesi na zaciatku bolo zle rozhodnutie. Ale bolo dobrovolne. To, ze si nedokazu zakazat nezdrave jedlo, a 20 rokov to smeruje dolu vodou az sa to zlomi, to je tiez dobrovolne rozhodnutie. Ludia mozu vo svojich zivotoch ovplyvnit ovela viac ako su si ochotni pripustit. Je to o tom, ake rozhodnutia clovek v zivote robi. Ked zatvoria pred vlastnou zodpovednostou oci, neznamena to, ze zmizne.

takatojerealita

ved co ich caka na Slovensku? budu zadlzeny na cely zivot mat zobracenkove platy.. pozicky aj na chladnicku....potom nevera potom rozvod..ved tu ten zivot stoji cely za ....ochories a nikto ti nepomoze.... smrt neni hrozna tak ako sa opisuje...horsie je napríklad byt na Slovensku chory nemat peniaze aby si clovek mohol pomoct a trapit sa tu....

moj-pohlad

Prestan citat Novy Cas a bude ti lepsie

zfrustrovana zzeennaa alias ANGEL DEMON tu opat zavitala v prispevku podomnou :D

zzeennaa

Ale oni zomieraju aj na infarkty, lebo su tucni a zaplneni cholesterolom, nehybu sa a necvicia, len vysedavaju s tabletmi, kancelarske typy, este aj sedave zamestnanie maju. Potom nech sa nikto necuduje, ze takemu nosia kvety na hrob a pripominaju si nedozitych 35 rokov. Ale ako ten clovek zil? Cvicil, sportoval, stravoval sa zdravo? Asi ani velmi nie. Niektori zomru aj na samovrazdu. Ale ako taky clovek zil? Mal zaujem riesit svoje financne problemy aj inak ako vecnym branim stale vyssich a vyssich uverov, poziciek, hypotek? Mal zaujem naucit sa jazyk a pratat sa do zahranicia? Pripadne bez jazyka sa odpratat do zahranicia do Nemecka na stavbu za 2500 alebo aj za viac, ked uz mal toho exekutora na krku? Alebo aspon ten opatrovatelsky kurz si urobila chudobna zadlzena zena, nemcinu k tomu a pratala sa aspon len na dvojtyzdnovky tym starym Rakusanom zadky utierat? Alebo radsej hodili slucku? Takato na hovno smrt vyplyva z na hovno zivota.
Kto im kazal, aby boli tucne vypasene prasce a aby sa vzdali akehokolvek pohybu? Kto im kazal zrat ako svine nezdrave jedla? Kto im zakazal chodit peso a kto im kazal ist do 50 metrov vzdialeneho obchodu autom? Nikto im nedaval prikazy a zakazy, boli uz dospeli a sami sa rozhodli. Ale potom nech sa nikto necuduje, ze zomreli na infarkty, ked zo seba dobrovolne urobili cholesterolove prasce vykrmene. A tym, co pre chudobu spachali samovrazdy, kto kazal, aby boli naivni hlupaci a rucili na pozicku v banke svojim "naj kamoskam" a "naj kamosom"? Kto im kazal nerozumne hospodarit a vyberat stale dalsie a dalsie dlhy, dovolovat si veci, na ktore im prijem nesiahal? Kto im kazal, aby sami seba tahali do financnych sraciek? A zakazal im niekto, aby isli pracovat do "zahranicneho ocistca", kde sa sa za taketo hriechy pyka? Zarabat tam prachy a z nich si splacat dlhy?
CHapem, ze clovek moze zomriet aj pri autonehode a moze byt aj zavrazdeny, ale to je minimum z toho, co by sa dalo oznacit pojmom "zomrel mlady clovek".
Psychiatricke diagnozy ako sebaposkodzovanie a take tie psycho samovrazdy, ktore sa zo sebaposkodzovania vyvinuli, to je tiez len minimum pripadov.
Väcsina pripadov su take pripady, kedy si za smrt v mladom veku v plnej miere hlupy a lenivy clovek zodpoveda sam.

ped

Alisse, to je jedno, o čom píšem, aj tak si to poriešim sám. Niet sa na koho spoľahnúť, čo budem klamať?! Mám pravdu? Mám. Vybavené. Bon soir.