Problém môjho života-spánok(Prosím o radu!)

Príspevok v téme: Problém môjho života-spánok(Prosím o radu!)
Davide445

Dobrý deň

Prosím vás ak by mi niekdo poradil čo mám urobiť aké kroky,bol by som mu zaviazaný

Môj problém začal pred 2 rokmi.Nemohol som zaspať.Prvý deň,druhý deň som to nevydržal a šiel "googliť" nespavosť(insomniu).Natrafil som na tzv.fatálnu insomniu.Strašne som sa zľakol či ju nemám.Vtedy to začalo.Asi 3 dni som nespal,a tie druhé dni boli také povrchné na dve hodinky.Myslel som si že zomieram..lúčil som sa zo životom,plakal som.V minulosti som mal hypochondriu a panické afaky a úzkosť.Som proste precitlivelý človek a strašne rád si dávam diagnózy...

No ,ale spať k nespavosti.Bol som u 2 psychiatrov.Prvý zobral 80 eur a na stôl položil od lexaurinu po triticco...ako really?Nemožem zaspať a on mi dá 5 liekov a antidepresíva?Ten bol z Partizánskeho(chcel som to riešiť rýchlo ..nakoĺko chcel som spať)...Potom som šiel do spádu do mojho mesta a dohodli sme sa na Benadryle..ten som raz použil a čo ja viem aj pomohol aj nie...Po dlhej dobe som si našiel prácu ktorá bola ok.Začal som spávať v pohode i keď sem tam niekedy nie ale "ok".Až nakoniec som spával úplne super ako medveď.Mimochodom tie noci kedy som nespal som mal tendenciu googliť si zas insomniu...ale nejak som si povedal že to šlo od mojich myšlienok.Takto to trvalo cca rok a pol.Mimochodom od toho prveho momentu doteraz prešlo 2 roky a 4 mesiace!Posledne 2 dnoci som zas nespal a teraz mám fóbiu ísť spat a bojím sa že zomrem keď nebudem spať a samozrejme si vravím že mám fatálnu insomniu a toto je jej posledné štadium.Chcem žiť normálne bez strachu o spánok...zaspať a spať ako normálny ľudia...momentálne mám stiahnutý žaludok a keď nezaspím tak mi buchnátuje srdce jak díve..chce sa mi plakat a všetko si vybavujem že vidím posledný krát

Prosím niekoho kdo by mi nie pomohol ale povedal názor na toto všetko...Nie som šialenec len sa bojím..

davide445

Tak vážený dalšia dobrá noc ,ale stále používam calmaben ktorý utlmuje tak skúsim túto noc čo bude...

Mimochodom našiel som článok ktorý som písal pred 7 rokmi kde som mal podobné problémy,len neboli v spojitosti zo spánkom.

Ak máte čas prečítajte si to:

www.livedoctor.cz

A samozrejme váš názor.Dík :)

Jana Lukacova

Davide445:

Vaše problémy so spánkom, nutkavými myšlienkami stanovovať si diagnózu, panickými atakmi...sú "signálom", že je tu niečo, čomu ste sa ešte nepovenoval - tomu, čo vo Vás zanechali situácie z minulosti - city, ktoré ostali neprejavené a ďalej sa nabaľujú...

Ak si začnete uvedomovať, príjmať a prejavovať to, čo cítite, spánok sa zlepší a precitlivelosť, nutkavé myšlienky, panické stavy odznejú...

Davide445

Zdravím

Tak dnes som spal veľmi dobre.Čo je teraz mojim aktuálnym problémom je obava že budem spať zle túto noc.Som akýsi rozlietaný a všetko chcem stihnúť.Neviem sa usmerniť a povedat si stop.Máte niekdo podobný problém?

Preteba

Davide445, celý Tvoj problém spočíva v ľaku. Ty si sa veľmi zľakol a to Ťa drží teraz v tom, že sa nevieš upokojiť a spájaš si strach zo spánkom. Pokiaľ sa nezbavíš tohto druhu strachu, nevylieči Ťa žiadny liek. Ak chceš, napíš

Davide445

Dobry den

Hlavne dakujem za odpovede,vázim si ich!

Tomas..spal som vtedy celkom dobre ale dal som si calmaben a ten ma dorazil.Túto noc som vsak nespal vobec co bolo daco neskutocne.Dnes som bol u psychiatricky...povedal v com je problem ale nedala mi ziadne lieky,ze mi veri ze to zvladnem aj bez ze keby daco tak lieky mi predpise ale chce ist inou cestou.Bola mila a prijemna...poradila mi ze nemam proste spat..ze sa mam postavit problemu celom...a potom zaspim.

Ono ta fatalna insomnia mi lezi v zaludku...alebo si vravim ze co ak zomrem keby nespim vobec.Bojim sa ze uz nezaspim a to je hlavny problem.Nechcem zazivat proste take stavy ze nespat celu noc.

Ak by ste mali este rady ohladom tohto bol by som rad keby sa dakdo ozve...

Tomas12345

No co ako si spal dneska ? Bolo by dobre kebyze mas doma nejaky liek na spanie alebo radsej nejaky utlmovak ako napriklad lexaurin a ked uz vidis ze ty nejde zaspat tak si ho daj a sa poriadne vyspis.

Fatalnu familiarnu insomniu nemas, navyse ta je aj z velkej casti dedicna, a ma ju na svete len niekolko stoviek ludi, je teda vysoko nepravdepodobne aby si ju mal aj ty. Navyse sam hovoris že podobne stavy si mal aj minule a potom si spal normalne takže kebyze ide o familiarnu insomniu tak by ti to vtedy nepreslo a trvalo az dodnes.

Podobne stavy so spankom som mal aj ja. Tiez sa mi hocikedy stalo že som celu noc nespal a potom som sa nasledne bal ist spat druhy den že ako budem spať. Su to neprijemne stavy ale treba si uvedomit že na nespavost este nikto nezomrel, lebo telo skor neskor tak ci onak zaspí.

Tinka009

Ahoj, zaoberám sa týmito záležitosťami už veľmi dlho, v praxi s mojimi klientmi. Úplne rozumiem Tvojmu strachu a pocitom a čím viac sa na to sústredíš, tým je to emočne horšie. Ak chceš, napíš mi na terapie.tinka@gmail.com a preberieme to podrobnejšie aj s formami, čo by Ti mohlo pomôcť.

PS: Prvý, najdôležitejší krok už máš za sebou a to ten, že si tento stav uvedomuješ a chceš ho riešiť. Neboj sa, nič netrvá večne, ani to dobré, ani to zlé a všetko raz pominie. Dá sa tomu pomôcť. Drž sa.

Angelika3

A hlavne je to v hlave, lebo keď sa už vopred bojíš, že nezaspíš, tak si tým zadávaš tento problém. Chápem však, že je ťažké sa od tejto predstavy oslobodiť.

Angelika3

Ahoj, je mi ľúto čo prežívaš, je to strašné keď človek nemôže spávať. Odporúčam ti knihu od Osha- O zdraví, sú tam celkom dobré rady na túto tému.
Ja spím zvyčajne tak, že pomaly len položím hlavu na vankúš a už spím a to najmä keď vypijem zo dva poháre vína a muž si ma pritúli :-)
ale snažím sa žiť inak v rámci možnosti zdravo, neužívať žiadne lieky a hlavne žiť v láske, takže asi tak...
Tiež som v dávnej minulosti mávala problémy so spánkom. Dá sa z toho dostať.

pomocnica

Nevyznám sa presne do toho čo si písal, ale poviem to takto. Ak ti je súdené že zomrieš(čo si nemyslím)tak zomrieš...keď nie v spánku, inak. Ale ak nie, tak nezomries...keď nebudeš spať nebudeš môcť ani žiť ten život čo máš teraz. Spat musíš. Prekonaj strach, uvoľni sa...neboj sa. Spánok je skvelá vec a ty si dôvod prečo sa ho bojíš. Ja viem že nie si šialený. ;-) noo ďalšia vec pripomína mi to situáciu keď som bola malá a pichla má včela alebo osa...už neviem. Ja som alergicka a potom som si prečítala článok kde zhodou okolností písalo, že môžem zomrieť. Revala som o ratu. Nezomrela som. Fakt ja verím v osud a ak máš niečo určené nezmenis to, ale môžeš sa strachovať z niečoho čo vôbec nie je. Neviem síce ako presne si vieš diagnostikovať tu tvoju "chorobu" na ktorú máš podozrenie, ale som si veľmi istá že ďalších 100chorob na svete by si si mohol diagnostikovat... pretože tie symptómy platia na veľa ľudí častokrát. Ja tiež poznám veľa ľudí čo majú problémy so spánkom a buď nespia, alebo spia malo a o nejakých chorobách si nečítajú, proste len z nejakého dôvodu nevedia dobre spať. Nebuď paranoidny...ak vieš o nejakom spôsobe ako liečiť tuto chorobu, dobre vyskúšaj, ak to neobsahuje nejaké ďalšie tabletky. A k nim...tie ti neodporúčam brat lebo tá zabiju skôr ako tá tvoja choroba. ;-) strach je veľký nepriateľ ľudí, ale strach je väčší ako dana "príčina".

Pekný den želám. ❤

PS:možno meditácia by nebola zlá voľba. Za skúšku nič nedáš. Pokoj mysle je kľúčom riešenie častokrát.