Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Dobrý logopéd Žilina

mefi

Ty kokos to snáď nemyslíš vážne. Foniatrička ti zničila hlasivky. Tak to evidentne nerozumie svojej robote. Nemám toto rád. A ešte horšie je aj to, že keby si sa išla aj sťažovať na úrad pdnzs, tak by sa jej pravdepodobne nič nestalo.

ALE ČO MA ZAUJÍMA U TEBA: A chodila si k tej foniatričke aj pravidelne na kontroly, keď si sa učila tvoriť tie tóny aspoň po 1-2 týždňoch?

Čo sa týka mňa- takže ešte raz, písal som to uz. Vo svojej podstate som úzkostlivý človek. Tiež mám soc. fóbiu.
O ovplyvňuje aj hlasivky. A tiež som taký, že nemám veľa energie a rýchlo sa unavím. Takže aj pri rozprávaní, keď niečo napr. vysvetľujem, rýchlejšie sa unavia hlasivky.
Alebo aj keď zakričím- sú na to citlivejšie.

No ale voľakedy keď som bol mladý viac menej v pohode, ale potom po škole (ked som chodil do roboty), som raz na niekoho z celej sily zakričal.
No a potom sa mi stalo, že som cítil, že s mojimi hlasivkami niečo nie je v poriadku.... nechcem to rozpisovať, ale asi až po 1.5 roku (!) som našiel KONEČNE foniatričku, kt. tomu rozumie. Tá ma ale odporučila druhej (tej chodím až doteraz (menovať nechcem), ale plánujem zmenu).
Pomohla mi kedysi s tým.

Lenže-tento problém sa občas vráti.
Tak sa mi to vrátilo už tuším aj 4. x. Vždy sa to inak vtedy spravilo pomocou hlas. cvičení.

Ale teraz je tam komplikácia-zápal a ja neviem, čo s tým.
Ako som písal nižšie, foniater odporučil aby som išiel psychiatrovi, nech mi dá liečbu. Lenže psychiater povedal, že to k nemu nepatrí. Napriek tomu mi ale navrhol užívať lieky. Tie ale zatialľ nechcem,lebo neviem, čo iné negat. mi to môže spósobiť a či to vôbec zaberie. Tak som teda volal foniatričke, že ako sa veci majú a pýtal som sa jej, čo mi má ten psychiater predpísať (keďže sa s tým nestretol). Jej odpoveď bola - Psychiater vám dá liečky... Ale keď som sa pýtal aké, neodpovedala. Len dovidenia.
Takže tak. Mám ale ten pocit, že sa z toho už asi nedostanem. Vlečie sa to už 7 mesiacov A NEVYZERÁ TO VÔBEC DOBRE.

Nepoznáš niečo na zápal hlasiviek? (nie infekčný). Ja hľadám aj na zahran. stránkach nejaké alternatívy. Zatiaľ som našiel niečo ako tekuté magnésium-ak si dobre pamätám a je aj akupresúra na uvoľ. hlasiviek.
Existujú aj rôzne masáže www.youtube.com
Skúsila si už niečo podobné?

Takže tak. Ale ty oproti mne nevyzeráš ako úzkostlivá osoba-nemávaš úzkosti, že?
A čo ti odstraňovali z tých hlasiviek operačne? To by ma zaujímalo-polyp alebo cystu?

Apolli

Lorenc je prosto kapacita a vobec mi nevadi, ze mu robim reklamu. Zasluzi si ju. Pedagoga nepreplaca poistovna, nakolko vyucuju sukromne, resp. na ZUSkach a podobne. Ale nelutujem, ze som si nasla svoju pedagogicku, aj ked je draha, lebo ziaden foniater ma nenauci spravnu techniku. Posledna moja foniatricka, ma aj napriek hroznemu zachripnutiu nutila do roznych zvukov, hoci som jej vravela, ze sa mi tony netvoria dobre a pohodlne. Na to povedala, ze to mam neustale skusat, az som skoncila na operacnom stole. Neviem ci si to tu uz pisal, ale co sa to stalo tebe, preco mas problemy?

mefi

takže spev, to je niečo iné rozumiem.
Ja mám aj také cdčko od foniatričky, kde je to nazvučovanie slabík, čo som spomínal.

O Lorencovi som čítal len pozitívne komentáre,ako keby to bol fakt super človek. To som bol aj prekvapený. Tak som to myslel.
Aj branislavlorenc.sk
...tu su o nom zaujímavé informácie.

Tak ti teda držím palce, aby si to zvládla. Lebo aj pooperačné stavy môžu byť všelijaké.
A hlasového pedagóga asi neprepláca poisťovňa že?

Mne by stačilo kludne u foniatra aj 10 minút. len mi ide HK
HLAVNE O TO, ŽE KEĎ SI BOLA PO OPERÁCII A MALA SI HLASOVÝ KĽUD možno 2 týždne, tak potom si u neho cvičila- mam, mem mom .....toto si cvičila dajme tomu týždeň, potom si zase prišla k nemu a zase ti pridal ďalšie slová.....potom si zase týždeň cvičila- nazvučovala atď. ..., až si sa naučila tvoriť vety správnou technikou. A TOTO MNOHÍ FONIATRI NEVEDIA.
Tak teda predpokladám, že keď k nemu pôjdem a budem mať hlasivky bez zápalu (po liečbe, ešte neviem ako ju zrealizujem), tak tento foniater  mi s tým pomôže.

.......teda ja to vidím takto, že tieto veci, čo som spomenul, si nacvičovala u foniatra....
no a potom, aby si sa mohla venovať aj spevu, tak si začala chodiť aj k hlas. profesionálovi.
Dobre to chápem?

Ja keď som chodil k foniatričke,tak má tam také niečo ako "cvičenie hlasových profesionálov" a tuším prvých 7 sedení prepláca poisťovňa a potom si to človek platí sám - 20 eur.
Lenže ja som to nedokončil, lebo dom chcel chodiť aj do roboty. A to bol problém. Tak som to prerušil, čo bolo po zdravotnej stránke na moju škodu.

A ešte jedna vec, od jednej nemenovanej foniatričky som sa dozvedel, ako p. primár Šimko na lek. fakulte vysvetľuje študentom foniatrie,.ako by mali kmitať hlasivky pri hlas. cvičeniach. Povedala mi, ako- nevenoval tomu veľa času. Takže som zase narazil na problém u mladej lekárky, že by ma to aj naučila, ale nevie ako ( :) ). A bol som aj u neho dávnejšie. Keď som bol u neho, povedal, že tam momentálne nič nemám (teda žiadny nález (?) ), A keď budem mať nejaký problém, tak si mám kúpiť urč. druh vitamínov ( už si to nepamätám). No jednoducho o ničom.

Každopádne českí foniatri sú na tom minimálne o triedu vyššie, lebo tých našich nemal na to kto PORIADNE vyškoliť, pokiaľ si nerobili ďalšie kurzy. A videl som na tej stránke, že pán Lorenc behal po svete, tak dúfam, že tie skúsenosti a vedomosti má.

Myslel som si, že tieto mená nikdy nenapíšem na nejaké fórum, nechcel som im kaziť povesť, ale to, čo som si preskákal- ten pocit, že ti nikto nepomôže, aj keď to patrí do jeho odboru, a zúfalo niekoho hľadáš, je beznádejný, lebo je obyčajný človek na všetko sám. Takže som určite rád, že si mi dala tie tipy. Vážim si to. Aj keď ja konkrétne som ti neporadil.

Apolli

Ake komentare su na Lorenca? Aj negativne? Podla mna je to obrovsky a kvalitny odbornik. Od pristupu k pacientovi az po odbornost. Este jeden je taky znamy, tusim sa vola Barta. Tito dvaja operuju aj mnohych nasich hercov, opernych spevakov. Ked som sa mala rozhodnut kam ist na operaciu, okamzite som volala Lorencovi. Co mi vsak povedal hned na zaciatku, on riesi len dosledok toho, kam som sa dostala. Odoperoval mi hlasivky ale nasledne spravne pouzivanie hlasu ma nema ucit on, ale hlasovy profesional. To, ze mi ukazal par cviceni a presiel si ich so mnou, je fajn. Ale toto je uloha hlasoveho pedagoga. Lebo ten si na teba vyhradi hodinu casu a plne sa ti venuje. Kdezto ziaden foniater sa ti nemoze venovat hodinu, kedze ma vela paciantov a ani nie je hlasovym odbornikom. Pokial ta tvoj hlas nezivi, stacia ti cvicenia s foniatrom. Ale ak si spevak, herec, ucitel, knaz atd atd, musis chodit na cvicenia aj k pedagogovi, je to fakt nevyhnutne. To, ze som chcela k tu este aj logopeda, bola uz len ceresnicka na torte, ale ako vidis podla komentov nizsie, logopeda som nakoniec zavrhla. Ja sa zivym spevom, preto som si lahko nasla pedagoga spevu, aby som pod jeho vedenim robila hlasove cvicenia. A k Lorencovi som sa dostala kedysi pred 10 rokmi cez profesorku. Teraz, ked som ho kontaktovala, volala som do ProCare priamo a mali ma uz v zaznamoch.

mefi

no ja som muž :) aj keď to pôsobí možno žensky.

Ale trápi ma dosť dlho tento problém . Ty si po operácii, ale ja mám dysf. po tom, čo som kedysi dávno zakričal na jedného človeka dosť silným hlasom.
Aj som sa z toho dostal, potom to prišlo zas. Potom som za z toho zase dostal a teraz to mám zas. Akurát, že teraz tam mám už aj zápal. Ale nie je to taký zápal, kt. spôsobujú baktérie, alebo vírusy, ale vraj je to psych. pôvodu a vychádza to z úzkosti (som aj citlivejší človek).
Preto mi doktorka odp. psychiatra. Ale ten sa s tým ešte nestretol (predpokladám,že 90% z nich o tom nič nevie). A ponúkol len lieky. Len sa bojím to brať lebo majú vedľ. účinky. A hľadám alternatívu. Obávam sa, že to budem mať asi na celý život.
Ešte som volal aj do ČR- v Prahe to je ďalejlko, platí sa 50.eur., Povedali, že aj v Brna je dobrý foniater -ale tam mi zas nedvíhali telefón. Ptedtým som volal Topoľčany- foniatrička to len vysvetlí ako sa nazvučujú slabiky a potom sa to už nesleduje, LEBO NEMÁ ČAS-toto je slovenská realita, lekári nemajú čas sa venovať pacientom. Ďalšia vec je, že veľakrát nevedia čo majú robiť, alebo sa tvária že to vedia a odpovedia- "Nič sa s tým už nedá robiť" (Trnava-p. MUDr. Kujanová).

Môj foniater- čakal som, že mi on povie ktoré konkrétne lieky sú to, ale nestalo sa.Nechcem si pokaziť zdravie tým, psych. predpíše lieky, ktoré nesadnú.
Foniater je síce kvalitný, až na toto a na to, že sa tam stále ponáhľajú a ja to nemám rád.

Takže ak som to správne pochopil, tak ty chodíš 1. foniatrovi, 2. hlas. profesionálovi a ešte hľadáš logopéda. No paráda. :)

Čo sa týka p.Lorenca, som prekvapeny ake komentare tam na neho su. Neviem, kde si bola ty u neho - na Betliarskej v Procare? Ja som asi pol roka dozadu pisal na Centrum Kramáre (Limbová), ze mam takyto problém s hlasivkami - lebo tam robia aj hlas. terapie a diagnostiku- podla opisu na stranke, ale nikto mi neodpisal. A teraz som si precital, ze aj p. Lorenc tam pracuje. Tak neviem,či tam on len operuje, a robí inde, napr. na tej Betliarskej. Kontaktovala si ho na tej Betliarskej (Pro Care) najprv?

Ja bývam pri TT, takze by mi to bolo bližšie.
A toho hlas. profesionála si si ako našla? Ja som sa pýtal svojej foniatričky a nevedela mi odporučiť.

Ty budeš možno aj učiteľka nie? Operovali ti polylypy alebo cystu?. Ja podla nálezu nemám polyp ano cystu, iba ten zápal.
.

Apolli

Jasne, chodim chodim. Stahujem sa na miesto, kde mam blizko k foniatrovi aj k profakovi. Teraz som chodila len k profesorovi ale stacilo to. Tito ludia su hlasovi profesionali a vedia ako pracovat s hlasom. Ale som aj pod dohladom foniatra. A ty si mal/mala aky problem? Stale neviem ci si muz ci zena, raz pises v zenskom a raz v muzskom rode :D