18 rokov a stále žiadne dievča

Príspevok v téme: 18 rokov a stále žiadne dievča
Ivo793

Zdravím. Môj problém spočíva v tomto že mám 18 rokov a ešte v živote som sa s dievčaťom ani len nedržal za ruku (o ostatných veciach ani nehovorím). Keď som bol malý tak som si tak hovoril že v 15 to príde, no neprišlo a tak to pokračuje do teraz. Nechcem sem písať omáčky, v skratke: Mám obezitu, a hanbím sa za to. Som obézny už od malička a od malička sa to snažím riešiť (s pomocou rodiny) vždy som schudol ale hneď na to to naspäť pribral. Veľmi sa za to hanbím a cítim sa podradne oproti ostatným "normalnym" rovesnikom. Snažím sa to skrývať ako sa len dá. No späť k téme... Keď som v prítomnosti dievčatá tak sa tak veľmi hanbím že ma nedokáže napadnúť žiadna zmysluplná vec o čom sa baviť. A mám zo všetkých pocit akoby si o mne mysleli že som škaredý a že nemám absolútne žiadnu šancu. Ešte by som pridal že keď som bol malý tak ma v škole slovne šikanovali za moju hmotnosť. Nikto s tým nič nerobil a trvalo to asi 3-4 roky. Je dosť možné že môj aktuálny problém plynie z tých dôb. Za celý môj život som sa 2x odhodlal povedať dievčaťu čo cítim no v oboch prípadoch to skončilo odmietnutím. Už som skúšal aj psychologičku, no tá mi po možno 12 sedeniach povedala že mi nedokáže pomôcť. Preto sa pýtam vás... (Snažil som sa to všetko skrátiť, snáď sa z toho dá chápať o čo ide.)

Za prípadné odpovede ďakujem.

jumbacisko

Ivo: Nemyslím si, že tvoj problém je v tom, že si obézny, ale v prvom rade v tvojej hlave. Sám si domýšľaš veci a máš vďaka tomu nízke sebavedomie. Ľudia to vycítia a na základe toho s tebou aj tak jednajú (šikana a pod.). Preto, ak ho máš nízke, zapracuj na ňom. To, že sa dievčat hanbíš, nevadí. Ja som zatiaľ mal 1 vzťah a nič to na tom nezmenilo. Dievčat sa stále na počiatku hanbím. Toto asi nezmeníš, ale môžeš zabrániť tomu, aby si nedovolil svojmu strachu ovládnuť ťa. Rozprávaj sa s dievčatami, ale nehľadaj hneď vzťah. Skamaráď sa postupne s nimi, bez toho, že by si od nich nejaký vzťah chcel. To ťa tej hanblivosti môže zbaviť. A taká mala rada- na vzťah si hľadaj skôr šedé myšky, než tie najväčšie krásky. Tie sú dosť povrchné a akurát by ťa zdeptali. Good luck. :)
A ešte malá rada- snaž sa kilá zhodiť. Nie pre krásu, ale pre svoje zdravie. Lebo o 10 rokov budeš ľutovať, že ako je na tom tvoje zdravie.