Nezvládateľné chovanie 9 ročnej

Príspevok v téme: Nezvládateľné chovanie 9 ročnej
JustMum

Ahoj, mám problém s dcérou, niekedy má také chvíle, že začne robiť scény pri obliekaní, jeden deň v poriadku druhý jej prepne, nevládzem sa s ňou naťahovať, má väčšiu kostru, chýba jej 20 cm k mojej výške (163cm) a má 50 kg , už je to náročné sa s ňou naťahovať, je tvrdohlavá, ráno robí naschvály, ani pekným slovom sa nič nerieši, je pravda, že je rozmaznaná, je zatiaľ najmladšia, ale plánujeme bábo a to už si neviem predstaviť, čo to bude potom. Čo mám robiť, onanemá ani prirodzený strach z dospelých jednoducho sa zatne ....

JustMum

Ďakujem tým pár ľuďom, ktorí ste mi tu napísali dobré postrehy :) k tým druhým, čo sa snažia deptať nazývajú ma zlou matkou a pod. Bohužiaľ niesom slabý jedinec, nemám problém asi ako vy, lebo len chudák človek reaguje ako vy, normálne sa pýtam a útok. Nie ja útočím to vy sa neviete slušne chovať, ja som sa len bránila, vypisovanie tu beriem už teraz ako stratu času, mám dôležitejšie a zmysluplnešie aktivity na práci a toto je môj posledný príspevok, pretože je tu veľa trollov,ktorý svojím skazeným životom musia formou príspevkov urážať a vyhlasovať súdy :) ďakujem prajem krásny deň PS. určite tá najhoršia nevychovaná a nezrelá matka na svete
Krásny víkend vážení a miesto sedenia na riti pred pc alebo mobilom, chodte radšej do prírody alebo si kúpte motivačnú knihu :)

if

Justmum: hlavne neber vazne tych, ktori sa tu silou-mocou snazia tvojmu psychicky celkom zdravemu a normalnemu decku diagnostikovat najtazsie psychicke choroby a dat mu psychiatricke diagnozy, ze by z neho najradsej uz teraz psycho liekovu trosku urobili omracenu a otapenu, vkuse drichmajucu a aby stratila pamät nacisto, co by aj stratila od takych liekov.
Tvoja dcera je psychicky celkom zdravá, má pravo na stastne detstvo a okrem toho: vsetky deti su velmi energicke a zive. Vzdy to tak bolo a aj bude, ze deti budu mat omnoho viac energie ako dospeli ludia. Lenze napriklad za nasich cias neboli pocitace a tablety, deti sa nehrali pocitacove hry, ale nahanacku pred cinziakom vonku s inymi deckami, taktiez neboli oslobodene od telesnej a mali aj viac hodin telesnej vychovy ako teraz, plus v skolskej druzine sa tiez prevazne nahanali po skolskom dvore, takze tej vela energie zo seba vybehali. Dnesne deti uz nevybehaju energiu, lebo nemaju kde. Ani na skolach tolko telesnej vychovy uz nie je, ani vonku pred cinziakmi deti nebehaju ako kedysi, sedia doma pri pocitacoch, tak pochopitelne maju energie nazvys, ale mat energie nazvys, to nie je ziadne adhd a podobne vymysly, ale celkom normalna vec. Energiu moze dieta minut, ked ho date na sport, najepsie na taky, pri ktorom sa vela beha. Chlapca na futbal, dievca na hadzanu. Alebo na atletiku, velmi dobré je aj plavanie. Aj na dva sporty kludne, deti maju energie habadej, nech ju niekde zuzitkuju a minu, aby neboli obézne, nehovoriac o tom, ze pri sporte sa prekrvi cele telo, aj mozog, cim sa zlepsi pamät.
Zatial, co branie antidepresiv pamät zhorsuje, metabolizmus spomaluje a decko len by priberalo a tucne bolo, este aj debilne. Tie reci o adhd, co tu iní pisu, su zavistlive reci zlych ludi, ktori ti zavidia tvoj majetok a luxus, v ktorom si zijete a priali by ti, aby si debilné mala. Lebo z normalne vyzerajuceho decka majuceho vynikajucu pamät... ani nevies, ako rychlo moze vzniknut decko, ktore debilne vyzera a nema ziadnu pamät. Staci, ked celkom zdrave a sikovne decko, ktoremu nic neni, zacne brat antidepresiva. A uz je to tu.
Take svinstvo daju svojim detom zrat iba velmi sebecki rodicia, ktori chcu, aby mali od decka pokoj. Tak mu daju nazrat sa antidepresiv, nech sa ulozi do postele spat a nech ich nerusi. Oni maju pokoj, ale dieta trpi. Trpi obezitou, zlou pamätou, nema ziadnych kamaratov, deti sa mu smeju, na ziadnu skolu ho nevezmu, lebo nech by sa ako snazilo, ziane ucivo uz nezvladne. Plus bude cely zivot zit s myslienkou, ze je chore na hlavu. Najsmutnejsie na celej veci je, ked takto dopadne decko, ktore ale chore na hlavu zarucene nikdy nebolo.

if

Ked ste z Bratislavy a dcera sa ti dobre uci, mozes ju dat na sukromne gymnazium Mercury. Tam musia ziaci nosit rovnosatu a nebudes mat uz problem s obliekanim do skoly :)

Bnb

Poznam podobny pripad ako ty. Chodila som sa hravat s jednym chlapcom aj ho trochu doucovat. Jeho matka je ako clovek fakt super ale ako matka toho chlapca nezvlada. Sice ho velmi lubi ale tu lasku mu velmi nevie dat najavo, chlapec je hyperaktivny a ma aj nejaku psychicku poruchu pri ktorej ma vybuchy hnevu, placu (pre niektorych nie, fakt to nie je rozmaznane dieta ktore robi normalne sceny, sam mi hovori, ze on by to nechcel robit).
Skoda, ze si mi neodpovedala na tie otazky, mozno by som ti vedela poradit.

if

Ja si pamätam, ze ked som bola vo veku tvojej dcery, tak mama odo mna vzdy chcela, aby som si obliekala sukne, bluzky a nosila nepohodlne topanky, ale ja som bola na obiekanie vyslovene sportovy typ a milovala som botasky a jeansy, vygajdane tricka a mikiny a pohodlne veci, v ktorych sa mi moje telo dobre citi, tak som tiez tvrdohlavo odmietala, co mi mama chysta, nakoniec povedala, ze sere na mna a nech si obleciem, co chcem. Ona mala pocit, ze sa za mna musi hanbit, ked nevyzeram ako dedinske dievcatko sediace v nedelu v prvej lavici v kostole, ale kostol je kostol a skola je skola a decko sa chce citit pohodlne a dobre a nie mat na nohach otlaky od debilnych topanok a vo vlasoch pichlavu celenku, co ho picha a pichlave nylonove pancuchy, co ho hryzu jak blchy a debilnu suknu, co mu vietor odfukuje a bluzocku tesnu, v ktorej sa citi jak vo väzeni, tesilove svetre. My sme ako deti cez prestavku behavali na skolkom dvore, hrali sme sa na nahanacku a v hentakom som nemohla... :) aj ked pravda je, ze na nedelu do kostola som to doslova pretrpela, take oblecenie, ale nebolo to ONO, nebolo to TO MOJE. Nechcem mudrovat a dirigovat, ale iba pisem zo svojich spomienok a vysvetlujem a objasnujem, co som na maminom diktatorstve nemala rada ja a preco som nemala rada oblecenie, ake mi davala. Aj sme sa zo zaciatku hadavali a pokoj nastal az po maminej vete JA TA SEREM, OBLEC SI, CO CHCES.
Decko si niektore kusy oblecenia oblubi a niektore nenavidi. A to uz nema nic spoocne so znackami a luxusom. Moze ist naozaj len o obycajny pocit, ze sa mu telo v niecom citi velmi prijemne a v niecom extremne zle, ze pri obycajnej nahanacke na skolskom dvore ho obmedzuju nepohodlne topanky.
Radsej sa s dcerou v klude porozpravaj, spytaj sa jej, co zo svojich siat nema rada, nerada nosi a co zo svojich siat rada nosi, aj ju vezmi na nakupy a nech si sama vyberie, co sa jej paci a nech si aj vyskusa, ci sa v tom citi dobre, ci jej je to prijemne aj na pokozku, na nosenie. Ked si nieco vyberie, ze chce, aby si jej to kupila, tak jej to mozes kupit so slovami...v poriadku, kupim ti to, ked to chces, ale budes to aj nosit. Rodic chce decku dobre, ked mu kupuje (aj bez jeho pritomnosti) pekne veci, ktore sa mu pacia. Ale problem je, ze co sa paci rodicovi, nemusi sa pacit aj decku. Decko potom pisti, ze to nechce nosit. Preto je dobre, ked decko v takomto veku uz chodi nakupovat s rodicmi a vyberie si, co sa paci jemu a co chce nosit. Nech zbytocne kopa peknych a drahych vecí nestoji v skrini bez toho, aby si ich decko co i len raz oblieklo. Keby si tvojej dcere aj zrovna kupila veci, ktore sa tebe nepacia, ale pacia sa jej, mas to vyhrate, lebo aspon ti ich bude nosit.

kuku9

autorka ma očividne sama problém so sebou a niet sa čo čudovať, že ma problematické dieta. presne ako písalo dievča podo mnou, skôr by som sa čudovala keby problém nemala.
autorka: sama nezvládas kritiku voči svojej osobe, na každého, kto ti nieco vytkol si hneď zaútočila, že je zakomplexovaný, pohrda ženami a o každom si myslíš že ti závidí. predstav si, nie si jediná čo ma peniaze na tomto fóre. je tu kopec ľudí čo si žije v luxuse, ale ostatní to nemusia kričať do sveta, niet ti čo závidieť.

Palo 9

Si úplne mimo, pletieš hrušky s jablkami. Tu je reč o tvojom podivuhodnom správaní matky. Deťom, ktoré majú rodičov ako ty, by bolo lepšie aj v detskom domove a je mi ich úprimne ľúto.

justmum

Palo 9
Ty vlastne kričíš o pomoc na týchto fórach ....
chceš dať každému vedieť, ako ti ženy ublížili....
a robíš to tak, že na ne útočíš, nieje to o neprijatí kritiky