Nezvládateľné chovanie 9 ročnej

Príspevok v téme: Nezvládateľné chovanie 9 ročnej
JustMum

Ahoj, mám problém s dcérou, niekedy má také chvíle, že začne robiť scény pri obliekaní, jeden deň v poriadku druhý jej prepne, nevládzem sa s ňou naťahovať, má väčšiu kostru, chýba jej 20 cm k mojej výške (163cm) a má 50 kg , už je to náročné sa s ňou naťahovať, je tvrdohlavá, ráno robí naschvály, ani pekným slovom sa nič nerieši, je pravda, že je rozmaznaná, je zatiaľ najmladšia, ale plánujeme bábo a to už si neviem predstaviť, čo to bude potom. Čo mám robiť, onanemá ani prirodzený strach z dospelých jednoducho sa zatne ....

JustMum

No, tak to priblížim, vy si tu dovymýšľate k tomu, ja jej ráno veci chystám, dennodenne, neobliekam ju, ona proste keď má svoj deň, tak začne robiť bordel, začne si to naťahovať, durdiť sa atď...
Čo sa týka vkus/nevkus, má značkové veci a vždy farebne zladené s tým problém nevidím, dnes som to vyriešila po svojom, tak či tak šla do školy v tom aj keď k tomu mala výhrady.
A konkrétne k človeku pod nikom Filipa, počuj, hovno vieš, čo zvládam a čo nie, ja som chcela skôr niekoho, kto to zažíva, aby mi poradil, aké má finty, lebo riešiť to krikom a úplne keď je už veľmi zle tak aj po zadku mi nesedí . Sama určite nemáš ani dieťa ty mudrlantka a ideš tu písať, naše deti majú lásku, bezpečie a luxus! Bez pôžičiek a hypoték, takže aj desať detí si kľudne spravíme, keď môžme, nie je to o nezvládaní, ale o osobnosti dieťaťa a bohužial je tvrdohlavá po tatovi. Milujem takéto trubky....

filipa

V 9 rokoch som ráno obliekala ja mladšieho 4ročného brata a vodila ho do škôlky. Nezvládaš výchovu jedného decka a chceš ďalšie??

Simkaaaa456

No tak to je pre mna velmi zaujimava tema kedze som bola rovnake dieta. Tvrdohlave, bez respektu,drze a dovolovala som si az daleko cez ciaru. Teraz mam 22 rokov. A uvedomujem si ze vsetko bolo len vychovou. ... Neobvinujem rodicov ,kazdy robi najlepsie ako v danej chvili vie. Cize velmi rada a velmi dobre (dufam) ti v tomto pomozem.

S cim konkretne mas problem pri tom rannom obliekani? Co ti presne vadi a ako si to idealne predstavujes aby to bolo ?

Bnb

Nechaj ju samú sa obliekať. Ja som tiež ako malá odmietala si obliecť to čo chcela mama, pretože nemá vôbec vkus, doteraz :) Neviem si predstaviť, že v 9 by ma ešte obliekala mama.
Alebo keď sa nechce teplo obliecť, tak ju na chvíľu pošli von.

Zuzazuza

Tiez si myslim, ze ona si potrebuje uvedomit vlastnu zodpovednost. Nechaj ju robit, ako ona chce, ale potom z toho vyvod dosledky, ktore sa jej pacit nebudu, ked to bude vyvadzanie.

Tomas12345

Ak ma uz 9 rokov preco ju este stale obliekas ? Hadam v 9 rokoch by sa uz mala sama zacat obliekat nie ? Mozno jej aj toto vadí že ju ako už 9 rocnu chces obliekat.