Som psychicky veľmi slabý

Príspevok v téme: Som psychicky veľmi slabý
jumbacisko

Ahojte, môj problém je takýto: mám pocit, že mám slabú povahu. Ľahko sa zdeptám, ľahko ma vie niekto vytočiť a veľmi jednoducho stratím motiváciu. Nemám vôbec silnú vôľu a často si radšej sadnem, nič nerobím a obávam sa, že svoj cieľ nedosiahnem. Ale potrebujem niekedy nadľudskú silu, aby som sa prinútil na tom pracovať.
Ďalšia vec je, že sa sám vo svojej hlave zraňujem. Keď nemám nijakú činnosť, je to so mnou strašné. Spomínam na staré krivdy, predstavujem si, čo strašné by sa mohlo stať, vytváram si katastrofické scenáre. Teraz som chorý a som už týždeň len doma a celý ten čas si toto v hlave robím.
Čo s tým, zažili ste to?

Cliattsi

Jumbacisko- daj mi sem mail a ak ja pridem na to, ako sa tohto problemu zbavit (co si myslim, ze sa moze stat), tak ti dam vediet, co treba robit. Lebo sa pytas na tu istu vec, ktorou trpim aj ja.
a ked vidim tie tvoje prispevky, tak vidim sa v tom podobne.

Kontrol0r

Čo potrebuješ je nájsť činnosť ktorá ťa bude napĺňať. najlepšie niečo čo sa dá robiť kolektívne aby si nebol sám. Napríklad turistika tam sú super ľudia :)

Postupom času sa to bude zlepšovať, pracuj na svojich silných vlastnostiach a rozvíjaj ich. Naber sebavedomie a pokus sa odstrániť nedostatky zo svojho života. Je to len na tebe lebo nikto za teba to neurobí. Každý má svoj život. Všetci dostanú do života nejaký štartovací balíček. Niekto sa narodí ako dieťa podnikateľa a budúcnosť ma zaistenú. A teda aj keby nedostal silnú psychiku a podobne, nepotrebuje ju lebo ma veľmi silné zázemie. A teda keď dospeje, tak nadobudne aj sebavedomie a všetko okolo toho kedže má už niečo v rukách na čom stavia.

Iný sa narodí chudobnej rodine ale do vienka dostane naopak, silnú psychiku, je komunikatívny a spoločenský extrovert. A na tom postaví svoj úspech. Postaví svoj vlastný podnik a kedže stavia na svojich silných vlastnostiach bude veľmi úspešný.

Ďalší do vienka dostane, slabú psychiku, nie je komunikatívny a spoločenský, dostane introvertnosť a narodí sa chudobnej rodine. A tam nastáva problém. My čo sme sa takto narodili musíme najprv poraziť samých seba, musíme najprv napraviť psychiku a to je veľmi ťažké, kedže niet na čom stavať čo by nám to sebavedomie navýšilo.

A tu sa delíme na dva typy: tí čo dokážu poraziť samých seba a budú úspešní, a tí čo to nedokážu prežijú život osamote v dlhoch a trápení

Musíme bojovať inak to nejde. Problém je že v dnešnej kapitalistickej dobe je potrebné úspešne podnikať aby sme boli finančne nezávislí. AK teda nemáme dobrý štartovací balíček. No len ako založiť niečo keď nemám ten balíček silnej psychiky. . Nemáme dar presvedčiť a viesť ľudí a podobne. V klasickej práci to nedosiahneme. Lebo to čo ty by si musel splácať celý život si podnikateľ vezme na firmu a nerieši. Budeme to mať veľmi ťažké ale snáď sa nám podarí poraziť samých seba :)

Apokryft

To ,že o sebe rozmýšlaš je dôležité pre tvoje napredovanie.Každá situácia má nejaké riešenie len musíš vstať a ísť Niečo hocičo ale ísť.Visť z ulity.Hovorí sa pomôž si sám aj boh ti pomôže.Keď clovek nespraví nič (ani len nesprávne) nemá sa z čoho poučiť.Aj nesprávne) rozhodnutie je lepșie ako žiadne.Ak nevieš čo urobiť predstav si nejaký svoj vzor( nejakeho hrdinu,otca,ckoveka koho uznávaš niekoho)čo by asi spravil keby bol v tvojej situácii.Aj ked nemáš možno taku silu danosti ako tvoj vzor skús sa priblížiť svojím konaním k nemu.Niekedy aby si prekonal svoju neistotu potrebuje clovek nejakú barličku.Aby sa cítil viac sebavedome.Zacni sa o seba viac starať šport citat knihy nejaká činnost od ktorej sa pohneš z miesta z ulity...

Tomas12345

Mozno to je z choroby, ked sa citis zle a si zavrety doma ze myslis negativne.

Skus mysliet pozitivne aj ked sa ty to nezda lahke. Nehladaj problemy ale riesenia.

MichaelaG

A dobre by bolo pre teba, keby si mal pri sebe aspoň jedného človeka, ktorý by vedel o tom aké máš trápenie a podporil by ťa, vtedy, keď by na teba doľahla kríza.

bonwo

Možno by ti pomohlo, ak by si zašiel k lekárovi a skúsil sa mu vyrozprávať. Isto by ti dal niečo na povzbudenie a ukľudnenie tvojich pocitov

MichaelaG

Na svete nie si sám, kto má takýto problém, poznám takých. Ak sa tomu poddáš - bude to zlé - pre teba! Pre nikoho iného, iba pre teba. Každý máme nejaký ten osud, každý sme dostali do vienka niečo, čo je vlastne priestor na vlastnú realizáciu. Niečo ako výzva.
Liekom na toto je práca. Činnosť. Robiť niečo dobré, pozitívne. Máš nejaké záľuby, ktoré sú dobré, pekné, zaujímavé? Venuj sa im, okrem bežnej potrebnej práce. Filmy pozerať nie je moc dobré - ovplyvňujú veľmi psychiku - čo pre teba nie je veľmi dobré.