Dobrý deň,dostal som dostal SMS od mojej kamaratky ze chce ostat stranou a ze to mam akceptovat. Blizsie som ju zacal spoznavat okolo septembra minuleho roku. Nechodili sme spolu ani sme neboli zalubeni, bola starsia odo mna o cca 10 rokov. Minuly rok som zazival tazke chvile a ona ma povzbudzovala hodinovymi telefonatmi a SMS-kami, no potom v polovici Januara prestala so mnou komunikovat. Pockal som do Velkej noci a tu dostanem spravu, ze ona brala kamaratstvo ako velky zavazok a ze su aj ini ludia co mi pomozu no dodala ze chce ostat stranou, nepristala ani na obcasne telefonaty, ze mam akceptovat jej volbu. Ja som velmi smutny nic mi nechuti, nebavi ma nic, nespavam, stale myslim na kamaratku, ostalo mi po nej prazdno, je mi do placu, mal som i sebevrazedne myslienky . Nikdy som nevedel ze strata kamarata velmi boli,vzdy som si myslel ze len nestastna laska boli . Chcem sa opytat mozem ju este na meniny oslovit mobilom(koniec Augusta) ?Alebo ak sa bude dat stretnut s nou a je to malo pravdepodobne o nas dvoch porozpravat? Stavaju sa taketo veci casto? Dakujem
Prisiel som o velmi dobru kamaratku
Respektuj jej volbu drzat sa stranou, pretoze pravdepodobne uz ju nebavili tvoje negativne a stale smutne rozpravacky o svojich problemoch a iba o tom co ta trapi a podobne... kamaratstvo nie je na to, aby ten druhy stale pocuval negativne neprijemne monology a stazovacky... asi okrem toho ze si sa jej vecne stazoval do mobilu, tak ste asi nic pozitivne neriesili ako tak pozeram, citam iba o tom ako ta ona vzdy vypocula ked si mal problem a zle obdobie... to je pekne, ale pozri sa na to z druhej strany, tebe by to nebolo neprijemne stale pocuvat negativne veci? Urcite ano... obzvlast ak mas pozitivny zivot a niekto ti zacne toto do telefonu niekolko hodin, tak to je na utrpenie, vies co to pre takeho cloveka je? Vzi sa do jej koze a spetne si v hlave prekrut o com bol kazdy vas telefonat... a potom o tom poriadne popremyslaj ze ci mala aj inu moznost ako sa drzat stranou.... ja myslim ze nie, ak chce mat pozitivny zivot a aj myslienky.... a nie neozyvaj sa jej... ona tiez je urcite sklamana z toho ze robila dalsiemu cloveku len butlavu vrbu....
Este nieco: Raz, ale naozaj len raz v zivote som sa aj ja dostala do pozicie, kedy som "odpalila prec zo svojho zivota" jednu z kamosiek. Tiez sa zvykla obcas postazovat, ale nebola som ten typ, ktoremu by stazovatelstvo inych moc vadilo, prave naopak, bola som ochotna pocuvat o problemoch, dat rady typu co by som robila ja na jej mieste, a tak... No co mi na nej vadilo, bol velikansky podraz z jej strany, ze na mna nakydala intrigy, plus mi doslo az po dlhych rokoch nasho kamaratstva, ze je to chronicka klamarka a co slovo, to klamstvo a furt mi len klamala do oci cele tie roky... Tak zato som ju poslala v smske kade lahsie a veru by sa mi nepacilo, ale ze vobec, keby sa mi znovu ozvala, alebo keby som ju niekde stretla. Preto som ti napisala, co som napisala, ze respektuj rozhodnutie kamosky a ked si nezela, aby si sa jej ozval, neozyvaj sa. nech nemusi ona kvoli tebe menit telefonne cislo :)
Ked ma niekto problemy a trapi sa, je logicke a pochopitelne, ze mu velmi pomoze, ze si ho ma kto vypocut, polutovat, poradit a dodat odvahu do dalsieho zivota... No ten utesovatel, pomocnik jedneho dna vyhodnoti niekolkohodinove telefonaty a vypisovanie ako stratu svojho casu a nie je mu prijemne stale pocuvat "priatela - stazovatela". Zazila som nieco podobne, ale to uz bolo velmi davno. Bola som velmi mlada, po 18 a mala som svoju prvu pracu: v debilnej fabrike v hnusnom intriganskom kolektive, vo vzdialanom meste, vyse dve hodiny trvala cesta do roboty a vyse dve hodiny cesta z roboty, vozil nas z fabriky autobus a tam som mala moju najmilovanejsiu, najvernejsiu a najlepsiu kamaratku: moju zlatu spolusediacu :) Rozvedena zena s deckom a s kopou dlhov na krku, o viac jak 10 rokov starsia odo mna, zijuca s debilnymi rodicmi, ktori ju nonstop ponizovali, plus stale hladajuca lasku, ze sa jej po rozvode rozpadlo dalsich xy vztahov, este zila aj s debilnou svagrinou, ktora v zivote nerobila, len vyciciavala z penazi jej hlupeho brata, ktory jej vsetko dal a aj sa zadlzil kvoli nej, vyciciavala celu rodinu, kradla potraviny prasok na pranie a vobec, vsetko, co kolegynka chuderka nakupila za vlastnej z minimalneho platu. Ta zena mala tolko problemov, ze.... Clovek by plakal, ale?? :) nie ona bola ta stazovatelka, paradoxne, ta stazovatelka som bola ja, nonstop som sa stazovala, co musela ona chuderka 4 hodiny denne o mna pocuvat, ake ja mam hnusne a intriganske kolegyne a co zase tie hlupane na mna povedali a akeho mam debilneho sefa ze im veri.... To ako moj malicky problemik v porovnani s jej milion velikanskymi problemami BOL NIC!!! Ale vtedy som to tak nevnimala, potom som dala vypoved a odisla inam, vymenili sme si cisla, ze zostaneme kamaratky. Raz som jej zavolala, ze stretneme sa a ona, ze dobre. Na stretko prisla uponahlana a udychcana, ze prepac, ponahlam sa, vyhrklo z nej, postali sme minutu na ulici, prehodili par slov a ona, ze sa velmi ponahla a musi na autobus. Nahodila vtedy taky trosku otraveny ksicht.... mi doslo, ze je asi otravena zo mna, neskor zmenila cislo telefonu, lebo ked som jej skusala volat na to cislo, ktore som mala ulozene, nik sa neozyval, doslo mi, ze to za mna otravu otravnu, tak som si vstupila do seba a pochopila som, ako sa veci maju. A to aj bez toho, aby mi to musel niekto vysvetlovat. Lebo som vela rozmyslala, rozoberala, analyzovala a k takemuto zaveru som sa dopracovala. Ze zena s mnohymi velmymi problemami ma dost svojich starosti a nie aby mne bezstarostnej, slobodnej a mladej zabe, ktora okrem zasratych intriganskych kolegyn ine starosti nema, robila butlavu vrbu. Je to uz roky, co sme sa nevideli a v podstate ma to v oblasti medziludskych vztahov posunulo niekam dalej. Ze som si zaumienila prestat robit zo seba stazovatelku, naucit sa viac pocuvat a menej sA stazovat. A ked uz rozpravat, tak nie o svojich problemoch, ale o inych veciach.
POINTA: budes oblubenejsi a menej otravni medzi kamaratmi, pokial prestanes robit zo seba stazovatela. Bavit sa da aj o inom. O telke a o radiu, o internete a o hudbe a o pesnickach a o sporte, aj o beznom zivote. Tem je vela, netreba sa venovat len stazovatelstvu. Ked si kamoska nezela, aby si ju kontaktoval, respektuj to. Stratil si jedneho kamosa, pride iny. Nebudes na svete celkom sam. Nie si zly, ani divny, len si si presiel istym obdobim svojho vyvoja, z ktoreho bolo treba vyvodit uricte dosledky a zacat niekde inde, nanovo, podla novych predsavzati, s novymi kamosmi... ale chovat sa k nim tak, aby si ich svojimi recami neotravil :) vela zdaru, bude to dobre :)
Emil, jedného dňa, keď vyrastieš, si možno utrieš oči, zhlboka sa nadýchneš a zavoláš jej. A povieš jej:
"Prepáč, že ťa otravujem, ale chcel som vedieť, ako sa máš. Dúfam, že si v poriadku. Zároveň ti ďakujem za všetko, čo si pre mňa urobila, lebo to pre mňa veľa znamenalo, pomohlo mi to postaviť sa na vlastné nohy a pochopiť, že svoj život musím žiť sám. Keby si čokoľvek potrebovala, daj mi vedieť, rád ti pomôžem a oplatím ti to, čo si pre mňa urobila."
Držím palce, aby to bolo čím skôr.
Ja som mal viac, no toto bol skutocne dobry clovek a takych je malo. To ma bude mrziet do konca zivota.
Emil buď aspoň rád, že si niekedy nejakú mal, ktorá ti bola ochotná pomôcť. Ja som nikdy žiadnu kamarátku nemal :) Posral si to svojím sťažovaním sa a preto odstúpila radšej ale aspoň vieš do budúcna, že keď na ďalšiu takú babu natrafíš, že sa nemáš vkuse len sťažovať ale taktiež sa zaujímať aj o ňu. Trošku sa jej popýtať čo cíti ona a či taktiež nepotrebuje pomôcť s nejakým problémov.
Nech su prispevky vase akokolvek pravdive mne uz kamaratku nevratia, viem urobil som asi chyby ja si idem poplakat lebo mam oci pre plac.
Ty si čakal od januára do apríla??? Si normálny? Potom ti o ňu vôbec nešlo.
Jedna baba ma chcela z tohoto fóra raz spoznať bližšie, tak sme si písali dlhé emaily a taktiež sme si poslali foto. Ale ukončila to pretože mi napísala, že som sa vkuse len sťažoval a to chcela vraj niečo viacej ako si len písať. Ona si sama myslela, že z toho bude vzťah ale, že to si prestala myslieť hneď potom ako som sa začal sťažovať na všetko. To mi prišlo trošku mimo cesty, keďže sa ma sama pýtala čo ma trápi a z čoho všetkého som tak bez nálady :D Ale tak napísala mi, aby som sa jej už na posledný email už neodpísal, tak som to ani nespravil no :D
Mozno mate v niecom pravdu, no vstupil som si do svedomia a ospravedlnil sa jej a ona mi povedala, ze som sa jej nemal za co.