V 25ke stále jak decko

Príspevok v téme: V 25ke stále jak decko
Gump43

Zdravím, chcel by som vás poprosiť o názor na toto:
Mám 25, pracujem ale stále žijem u rodičov nakolko som vtedy bol nezadaný tak som radšej chcel našetriť do budúcna. Samozrejme prispievam do domácnosti ako finančne tak aj hociktoré práce porobím. Pred pol rokom som si našiel priateľku a začali sme spolu tráviť dosť času, často u nej aj prespím. U mňa nikdy neprespáva kedže nemám vlastnú izbu. To sa našim nepáči (zrejme si privelmi zvykli na to že som bol predtým skoro stále doma) a stále budú tvrdiť že keď mám u nich bývať tak nech som aj doma. Skúšal som sa s nimi dohodnúť no ale to bola dohoda že "vtedy budeš doma vtedy budeš doma..." proste len podla nich. Už ma z toho ide je***ť.
Prosím len názor na našich, vlastné bývanie s priateľkou teraz žiaľ riešiť nemôžeme kedže bude končiť školu a robiť ešte nevie kde, no zrejme to bude ďalej odtialto takže to zrejme až v priebehu leta a dovtedy musím nejako vydržať.

Gump43

No už mi hrozia že mi odhlásia trvalý pobyt? Neviete niekto čo sa potom vlastne zmení (z hladiska zásielok, občianskeho a pod.)?

Gump43

No už mi hrozia že mi odhlásia trvalý pobyt? Neviete niekto čo sa potom vlastne zmení (z hladiska zásielok, občianskeho a pod.)?

if

Prisposob sa naterez rodicom, aby ste nemali doma zbytocne konflitkty, ale premyslaj pritom, ako si zariadis zivot dalej. Tento problem si ziada trpezlivost. Tak bud trpezlivy, ale zaroven uz tak jednym ockom mozes zacat kukat po garsonkach, po bytoch... Vziat hypoteku potom neskor a odstahovat sa. Najlepsie do ineho mesta prec od rodicov. Ty nie si ich otrok. To mozes byt len v Slovinsku. Lebo dieta sa po slovinsky povie otrok, aby si vedel :) Naozaj. Snaz sa nestratit pravidelny prijem a dokazat ho pred bankou a ver, ze splacanie hypoteky za ten pokoj od rodicov stoji. Mas pravo riesit si zivot podla seba. Nemozes vkuse len od rodicov sa nechat komandovat. Ale kym s nimi byvas, inac to nejde.

DaughterD

Ono je to niekedy "nefér" voči rodičom, ale tiež musia pochopiť, že chceme ísť svojou cestou. Jasné že rodičia nám chcú čo najlepšie, ale niekedy mám pocit že je to ich priputanost k nám, a preto nás citovo vydierajú alebo kladú podmienky, ak nespravis to a to, tak ... Tiež to nieje fér voči nám, deťom. Ja som takto bojovala s rodičmi tiež pekné dlho, snažila som sa vždy vo všetkom vyhovieť, aby mi potom nerobili výčitky. Všetko čo som spravila bolo zle, mala som pocit že niesom pre nich nikdy dosť dobrá nech sa snažím akokoľvek. Bola som nešťastná. Pochopila som jedno, ze to nieje problém môj ale ich... nikdy nevyhovies všetkým a treba povedať aj nie. Až keď som sa odsťahovala a začala žiť tak ako ja chcem, konečne cítim slobodu a vážim si samu seba, viem že keď rodičom nie vždy vyhoviem, tak to neznamená že som zlý clovek

Gump43

memememe: podobne som to mal s ex keď som končil školu, mama mi hovorila stále nech si nájdem prácu v BA, čo by znamenalo že by som tam musel odísť bývať a samozrejme aj rozchod
Inak predvčerom si mama vyvrtla členok, ja som bol u priatelky a otec v práci, doma s ňou len mladšia sestra, tak musela zavolať jej švagrovi aby ju zobral do nemocnice...no jak sú doma nasraní že som nebol vtedy doma. No čo poviete na toto?

memememe

incroyable ...nerozmyslam ako decko ale myslim vzhladom k veku 24 by rodicia uz mohli trochu hodit spiatocku ...ako nehovorim poradit a tak ale ked zacnu zakazovat....jasne zijem v ich dome, lenze kvoli skole sa nemozem osamostatnit teraz hned...tak ja nekaslem na tu karieru, ved chodim aj na vysku, budem sa snazit najst si dobru pracu...ale rozhodne mi to neni prednejsie ako mat vlastnu rodinu...ta kariera ma nebude cakat vecer doma a nehodlam napr opustit sucastneho priatela ktory je asi perspektivny len preto ze niekomu to ESTE teraz nevyhovuje...tak som to myslela :)

incroyable

memememe
Tak to ti rodičia dobre radia, že si máš najprv vybudovať kariéru, a až potom sa prípadne zaoberať nejakým "vzťahom", ktorý sa možno aj tak po čase rozpadne, ale kariéru a zarobené peniaze ti už nikto nevezme!

Či snáď nechceš mať dobrú prácu? Keď ti vraj na kariére "absolútne nezáleží" ?? To teda nechápem, a kto ťa bude celý život živiť? A vlastné bývanie už máš vyriešené?? Na to, že máš 24 rokov, rozmýšľaš ako malé decko.

memememe

Jeejda toto akoby som o sebe čítala, mam 24 a som v situacii tvojej priatelky ze koncim skolu...tiez byvam u rodicov a priatela mam inde...u nas mi ho nedovolia aby prespal, a ja ked idem k nim furt vyvolavaju, stale chcu aby som bola doma o tolkej a tolkej hodine, presviedcaju ma nech som doma ...tiez mam z toho už nekedy hlavu ako melon...chcu aby som si vybudovala najprv karieru a potom riesila vztah avšak..mne na kariere absolutne nezalezi