V 25ke stále jak decko

Príspevok v téme: V 25ke stále jak decko
Gump43

Zdravím, chcel by som vás poprosiť o názor na toto:
Mám 25, pracujem ale stále žijem u rodičov nakolko som vtedy bol nezadaný tak som radšej chcel našetriť do budúcna. Samozrejme prispievam do domácnosti ako finančne tak aj hociktoré práce porobím. Pred pol rokom som si našiel priateľku a začali sme spolu tráviť dosť času, často u nej aj prespím. U mňa nikdy neprespáva kedže nemám vlastnú izbu. To sa našim nepáči (zrejme si privelmi zvykli na to že som bol predtým skoro stále doma) a stále budú tvrdiť že keď mám u nich bývať tak nech som aj doma. Skúšal som sa s nimi dohodnúť no ale to bola dohoda že "vtedy budeš doma vtedy budeš doma..." proste len podla nich. Už ma z toho ide je***ť.
Prosím len názor na našich, vlastné bývanie s priateľkou teraz žiaľ riešiť nemôžeme kedže bude končiť školu a robiť ešte nevie kde, no zrejme to bude ďalej odtialto takže to zrejme až v priebehu leta a dovtedy musím nejako vydržať.

Majjra

Niektorí rodičia to bohužiaľ tak majú a doplácajú na to len decká. Nevedia sa proste zmieriť s tým, že aj deti raz odídu, presne tak, ako to kedysi spravili oni sami

Gump43

denisaf- na ten polrok sa mi to určite oplatí, a to nehovorím o tom že by som veľa neušetril
panpulonik- jedináčik nie som, to by som potom mal izbu len pre seba. A rozprávať som sa s nimi skúšal ale nič z toho. Akože prvýkrát z toho vzišla dohoda no ale potom neustále zvyšovali nároky, druhýkrát to už nebola dohoda ale len to čo chcú oni. Takže tak to u nich je.
jarnykvietok- prečítaj si koniec príspevku a zistíš že sťahovanie je v blízkej budúcnosti v pláne
jakubecferi- no lebo priateľka ešte len začne pracovať, a rozhodne to nevyzerá že by si niečo nemala nájsť, uplatnenie bude mať veľmi dobré

TutanchámonxD

Nehovorím, že to je najlepšie ale podnájom nie je najlepšia cesta. Človek si zarobí peniaze aby býval vo svojom aj keď to jeho nikdy nebude. Jedinou cestou je len tá hypotéka ale ako som už spomínal je to na veľmi dlhú úvahu.

nicollette12

Jakubecferi - to teraz budes vypisovat v kazdom prispevku ako male decko ze aka som hrozna a podobne? :D prosim ta kolko mas rokov, strasne ma to zaujima, lebo viac ako 15 podla tvojho chovania nemas a ak aj mas tak je to smutne ze sa chovas na urovni decka .... aj som tak zacala uvazovat ci nie si nahodou autorka temy - neviem prekusnut svokrovcov :D lebo toto sa len tak nevidi

jarnykvietok1

tutanchamon tak nech teda autor zije cely zivot v detskej izbe nezalozi si ani rodinu a na stare kolena bude sam lebo sa bal cely zivot osamostatnit sa....lebo to je najlepsie

TutanchámonxD

Tie vaše slávne podnájmy. Čo má človek z podnájmu mi povedz ? Že tam bude neustále grcať peniaze a aj tak ten byt nikdy nebude jeho ? Jediná možnosť ako mať vlastný byt je zobrať si úver čo človek v dnešnej dobe musí ale poriadne dlho zvažovať, keďže tie platy stoja za holú riť a sám nevie či v tej firme ostatne alebo mu len tak z jedného dňa na druhý nepovie vedúci, že ďakujem ale už Vás nepotrebujeme.

Jakubecferi

Podla toho, kde bude priatelka pracovat si ma hladat byvanie?
Ved nech si ho hlada sam, ked mu vadi, ze sa k nemu spravaju ako k decku.
Ked si priatelka nenajde pracu, odide do zahranicia, bude zo zaciatku slabo zarabat, po case sa rozidu atd.existuje mnoho scenarov, tak co?
Nicoleta tu dava teda otrasne rady, ako 14 rocne decko, alebo niekto kto sa nalepi na niekoho, lebo nie je schopny byvat sam.

nicollette12

Este vydrz kym priatelka skonci skolu a potom podla toho kde bude pracovat tak chod snou a najdite si tam nieco spolocne.... ty sa skus nejak praci prisposobit a zacni si hladat nieco nove uz teraz v tej lokalite kde ona bude pracovat... zatial odkladaj peniaze, urcite nieco najdete aj keby ste mali byt este s niekym v byte, je to vyhodnejsie na zaciatok, ked nasetrite obaja tak sa mozte prestahovat do vlastneho.... ale zatial pockaj a s rodicmi sa nejak dohodni zatial a povedz im, ze nemas 15 aby ti urcovali kde mas byt kedy, no zaroven ich respektuj a pomahaj im s vecami doma, zajdi im aj sam od seba nakupit, alebo im pomoz upratat, take malickosti.... urcite to ocenia... a pises ze priatelka bude koncit skolu, tak ma toho urcite aj ona vela a bola by rada keby mala aj klud, no mozno ti to nechce povedat, aby si nebol sklamany, alebo tak... takze akurat je to teraz vhodne.. do toho leta urcite vydrzite uz obaja a jej tiez povedz ze budes teraz viac doma a potom to uz bude ine ked budete spolu byvat....