Zubný strojček

Príspevok v téme: Zubný strojček
Akire190

Dobrý deň.
Máte tu niekto alebo mal zubný strojček? Alebo vaša dcéra alebo syn? Prosím čo to všetko obnáša? V akej cenovej relácii to asi je? Počula som že prvé týždne sa nedá jesť ako je to bolestivé, a keď sa to dáva dole tak môžu zostať fľaky na zuboch. A niektoré potraviny sa nemôžu vôbec jesť...

Lenka 213

Ja mam už zubný aparát 2 roky možno aj viac ja sa nemôžem sťažovať pretože ta bolesť patrí ku tomu treba to zvadnut poďla mna za tu bolesť to stojí ake budu rovne zuby ... Ja uprimne papam všetko za tie 2 roky sa mi ani jedna zamka neodlepila jedine ked tak ze sa mi už trochu kivala že doktorka si to všimla a nalepila znova ale inak nic take nebolo cena nebola voobec vysoka co mi bolo aj divne ale naozaj to bolo lacne a kedže ja chodim aj dost daleko ku doktorke tak chodim raz za mesiac alebo dve ... A zo začiatku je to naozaj blbe a divne ale to si zvyknes na všetko neboj ...ja som naozaj spokojna vidim velmi veľke rozdiely a to ešte nemam ich uplne rovne ☺

Akire190

Ďakujem za rady :). Ja pôjdem s rodičmi za niekoľko dní na konzultáciu ohľadom strojčeka. Keďže som si mala vybrať či ho chcem... Rodičia mi dali na výber, bála som sa výzoru a aj bolesti... No bezbolestné to nie je ale snáď to prežijem :D. Chodím do siedmej striedy na ZŠ a ten fakt že skoro nikto nemá v mojom okolí strojček ma desí, buď majú krivé zuby a neukazujú ich až tak alebo majú všetci krásne zuby :D. Ak bude možnosť nočného tak asi ten by som si skôr vybrala ale bojím sa že v noci nebudem môcť zaspať alebo ho budem vypluvať :D

rasto212

Hej, len tie zamky priehladne su ovela vacsie ako kovove a uplne najhorsie ked ti medzi ne daju kovovy drot... To vypada este horsie ako celokovovy :D

Brigita232

prave som po tom patrala, lebo dcera ho dostane. Nosilo ho velka znamych, nie je to nic prijemne , hlavne tie kontroly, kde to dotahuju a boli z toho hlava vraj 3 dni...Da sa vraj nato zvyknut, no ja vo svojom veku by som nemala nato nervy.. Vyrabaju uz aj zirkonove, ktore nie su take do oci bijuce a vedia dat aj biely drot. Najnovsie su tie 3D Invisalgn, su snimatelne a neviditelne v ustach pri noseni, ale tam je to asi dvojnasobna cena liecby, je to novinka, vraj sa tie zuby vyrovnavaju rychlejsie podla lekarky -co ich nepredava, len videla na dentalnej hygiene pacientov, co to nosia, tak vie porovnat.

rasto212

Presne tak, ja som tam videl aj jednu takú už obstarožnú cca 55 ročnú ženu a hodilo sa jej to :) Len si treba nato zvyknúť :)

zubkovavila

Jajka fixný strojček nie je podmienený vekom ! Sú pacienti, ktorí majú 50 a nosia bežne strojčeky.
Je pravda, že veľké anomálie sa už v dospelosti ťažšie liečia, ale pokial sa jedna “len” o krive zuby, nevidím dôvod neísť do toho. :)
Aktívna fáza, čiže čas, koľko budeš mat strojček pevne nalepený na zuboch závisí hlavne od anomálii zubov, približne sa dá povedať že takáto fáza trvá 1,5-2 roky :). Ale je to veľmi individuálne.

rasto212

Áno oplatí, ja mám 29 rokov a už po 3 mesiacoch vidím dáke pozitívne zmenyyy :) Ale mne povedali, že mám zuby a kosti ako decko :D

jajkaa

Ja by som sa chcela spýtať, či sa oplatí nosiť strojček v dospelosti ? Som počula, že to nie je tak účinné, ako v detstve.
A koľko rokov sa strojček nosí ?