Rodičia mi nedovolia ísť von

Príspevok v téme: Rodičia mi nedovolia ísť von
Candya

Mám ochvíľu 15 rokov a rodičia mi nedovolia uz asi 2 roky pustiť von :( nemám ziadne kamarátky ani so spoluziačkami sa nebavím nerozumiem si s nimi sú falošné a príliš detinske mi pridu :(( mam len jedného kamaráta s ktorým si len píšem cez internet a sem tam si zavoláme boli sme uz voac krát potajomky spolu velmi si s ním rozumiem. Stále pri mne stojí a je to jediny človek ktoremu verim a ktpreho stratit nechcem. Problém je v tom že má 21 rokov .... Ale oni o tom nevedia ani ho nepoznajú. stále ma len držia doma ked poviem že idem za niakou spoluziačkou aj ked idem sa len sama prejsť .. cítim sa ako nemožné doevča ktoré nema právo na zivot. Učím sa dobre. Doma pomáham. Som smutná z mojho zivota ked nemám nič povolené. Moji rodicia sú o niečo starší mohli by byť mojimi starými rodičmi ... ich vek pod a nad 60. Moc sa bojím že keď aj na strednú nastúpim že tam aj keby si nájdem kamarátku tak ma nepustia ani len s ňou von. :(poraďte čo mám robiť.

Candya

Cliattsi, a_dr1a - Aspom niekto vie, ako to vie v rodinách bývať . .Ďakujem za vašr vysvetlenie. Podľa vášho podania verím že viete čo prežívam.
Michael34, Omen- neni to môj frajer sme si blízky poznám ho veľmi dobre a máme sa radi. Dala by som si odrezať nohu keby sa jemu malo niečo stať je to človek ktorému ako jexinému verím a ktorý pri mne stojí ktorý ma vždy podržal ale je to kamarát to je niečo úplne iné než frajer ! Neni to pedofil za to že je odomňa starší to ešte nič neznamená ! Račej sa budem s takým baviť než s niakou bandou faganov ktorý len pijú drogujú a mňa by len využívali. Podľa mňa je dokonca štastie mať verného a ozajstného priateľa v dnešnej dobe... Budem si ho zastávať lebo viem aký je ale opakujem kamarát nie frajer a neviem kto si to tu vymyslel ževraj som s ním niekam utiekla.
Cukylukycuk - moja mama má 58 a môj otec 62 ochvíľu. Narodila som sa jej keď mala 43 rokov ... žiadny fejk . ......

Andy565656

Ľudia čo vám šibe? :D Odkiaľ ste vzali, že uteká z domu? Že ušla aj s frajerom preč? :D Však tu o tom nikde nie je ani zmienka, nefantazírujte. A 21-ročný chalan pedofil, keď chodí s 15-ročnou? Pedofily sú ľudia, ktorí majú záujem o malé deti, ktoré ešte nemajú pohlavné znaky dozrievania (čo teda 15-ročná ani náhodou nespĺňa, keďže už zarastá a menštruuje). 6 rokov zase nie je nič prehnané, dnešní mladí muži sú aj tak pár rokov pozadu, čiže si s tou 15-ročnou môže v pohode rozumieť.
Sama píše, že jej rodičia sú starí, majú po 60-tke. Žiaľ, takto to dopadá, keď si ľudia po 45 robia deti (alias vnúčatá), a keď dieťa vyrastie a príde do puberty, absolútne s ním nevedia komunikovať. Len zákazy, príkazy. Je mi ľúto každého jedného mladého človeka, ktorý musí v takomto prostredí vyrastať.

Omen

Candya, poviem ti to takto, aby si tomu UŽ konečne porozumela! Dôveru rodičov si sklamala, keď si utiekla s frajerom o 7 rokov starším. Vláčiš sa s ním od svojich 12, teraz máš len 14!!!, chceš ísť do polepšovne??? Ak by rodičia podali na tvojho frajera trestné oznámenie, bol by už v base, ty v reedukačnom ústave a oni stíhaní za zanedbanie výchovy. Toto chceš, po tomto ti srdce piští???
Tebe ide len o to, aby si sa stretávala s frajerom, o nič iné!!! Buď rada, že ti nezobrali počítač. Prestaň tu vypisovať báchroky, ktorým normálne zmýšľajúci človeka neuverí!

a_dr1a

Ahoj Candya. Na jednej strane je pravda, ze si este mladucka (bez zivotnych skusenosti, naivna, ovplyvnitelna, zranitelna ai), ale zas na druhej strane, kazde vtaca potrebuje na to, aby raz mohlo vyletiet z hniezda a vedelo sa same o seba postarat a prezit tam vonku aj bez najblizsich, aby skusalo roztiahnut kridla aj same a ucilo sa vzlietat, ziskavat skusenosti, naucit sa nebat a byt sebavedomym samostatnym stvorenim.
Rodicia su starsi a o to viac, vacsmi, sa o teba zrejme boja. Asi maju len teba a si ich tazko vytuzene dieta. Je samozrejme, ze sa o teba boja. Ty by si potrebovala mat ci ziskat k sebe spojenca zo sveta dospelych, komu tvoji rodicia veria doveruju, koho poznaju respektuju a doveruju mu. Aby sa za teba ten niekto zo sveta dospelych prihovoril, aby pomohol im vidiet dalej, ako len za hranice vasho obydlia. Lenze ak sa uz na to das, nesmies nikoho sklamat. Takze ak sa to aj podari, nemala by si nikoho sklamat, ci dat zamienku, ze aha, vobec jej toto "neprospieva", bolo to zle rozhodnutie ai. Ide o to, aby si sa potom nezhorsila v znamkach v skole, spravanim chovanim, pomahanim napr.doma, ci vykonanim nejakeho pruseru (alkohol drogy sex ai).
Ak si v tomto veris doverujes, ze si dostatocne "silna" vediet odolat tlaku vplyvu nastraham kamaratov ai, tak byt tebou - hladam spojenca v rodine, ci komu tvoji rodicia veria a doveruju. Ak mas tetu uja krsnych ai, kto ma dobry vztah k tvojim rodicom a tebe, a chape ta, zdover sa mu. Presne tak, ako si to aj sem napisala. Ze by si rada chodila u vas doma v obci von (prejst sa s kamaratkami, ist so spoluziackami von, ist na pizzu kofolu, cvicit ai, ist k niektorej spoluziacke na navstevu - ak mas aspon jednu taku v skole tak mozno skusit keby jej rodicia ta vypytali k nim domov, ze budete spolu u nich a na dalsi raz zas opacne vy u vas). Ak nikoho takehoto v rodine cloveka nemas, tak skus mozno niekoho ineho - zijete na dedine, ak su rodicia veriaci, mozno to skus cez farara, ak robia nejake akcie pre decka eRko ci priamo on, keby ta od rodicov vypytal a bola by si v kontakte s rovesnikmi ci proste s deckami. Proste aby si zila aj primerane k veku asvojim zaujmom. Lebo ty si potrebujes budovat socialne kontakty a ziskavat skusenosti, lebo taketo typy byvaju neraz na tom v buducnosti najhorsie (bud su to extremy, ze su potom ako utrhnuti z reraze a chcu vsetko tzv.dobehnut dohnat: alkohol fet drogy sex dake priestupky ai, alebo, ze si zbytocne do zivota "nabalis" psych.bloky a poruchy). Takze toto bude najlepsia cesta pre teba, kedze teba rodicia nepocuvaju, nechcu ta nikam pustat, ze keby ti niekto z dospelych takto pomohol, ale ako vravim, nesmies potom nikoho z nich, ani seba samu, sklamat ci klamat, ale si to vsetko v dobrom uzivat) Takze hore hlavu)

Cliattsi

Ja ti to poviem tak- tvoji rodicia a hlavne mana su poriadne na hlavu-ja tomu tak hovorim a mam aj veľmi podobne skusenosti s tou mojou.
Možno sa cítiš aj ako OTROK SVOJEJ MAMY:
Mama povie A - ty musiš urobiťA
Mama povie - ty musíš urobiť B.
Nie môžeš, ALE MUSÍŠ.
Ak ale ty povieš, že chceš urobiť C, TAK TVOJU MAMU TO VÔBEC, ALE ABSOLÚTNE VÔBEC NEZAUJÍMA, LEBO ONA SI MYSLÍ, ŽE LEN ONA NÁ PRAVDU.
Čiže k čomu potom dochádza? TY BEREALIZUJEŠ SVOJE PREDSTAVY O ŽIVOTE, STAGNUJEŠ, NEROZVÍJAŠ SA A DOVOLÍM SI POVEDAŤ, ŽE ANI PORIADNE NEVIEŠ, AKO FUNGUJÚ VZŤAHY, LEBO ŽIADNE NEMÁŠ.
Tvoja mama je OBMEDZENÁ A VÔBEC NETUŠÍ, ČO PREŽÍVAŠ.

Človek ktorý takto žije, skôr prežíva, začne žiť spôsobom, ŽE BUDE LEN SNÍVAŤ, "AKÉ BY TO BOLO KEBY".
Keď v tomto stave zostaneš dkho, psychicky to na teba bude mať (a myslím že aj má) zlý dopad - budeš o sebe oochybovať, lebo NEBUDEŠ VEDIEŤ AKÁ MÁŠ BYŤ (môj prípad). OTÁZKA1:Vieš to? A chodí ti niečo také v mysli?
Otázka2:Máš aj také niečo, že keď si niečo začneš (na niečom pracovať), tak nemáš chuť to dokončiť?
Otázka3-nemáš náhodou pocit, že si v živote stále len na jednom mieste?

"Vyberali mi ju oni lebo chcú mať zomňa to a to. Na mňa ani len ohľad nebrali a keď som povedala že ma baví niečo ine odopreli mi to. Mňa najviac aj tak trápi že sa cítim ako v klietke . Ja som len doma stále zavretá čo nevytiahnem ani päty z domu"....no. To mi je aj luto ze za teba takto rozhoduju.
Urcite si uvedomujes, ze Takto s tebou manipulovat nemozu nadalej. Jednoducho to neJde takto. Co sa tyka tejto veci- takisto si zažil PSYCHICKÝ TEROR -DOSLOVA NÁTLAK na to, čo by som mal študovať.
Takýchto "rodičov" mám 100 chutí nakopať do ....
Nezriedka sa stane, že takého syna/dieťa to prestane baviť a zabije sa.

Hovorím-sú to OTROKÁRI, NIE RODIČIA! Otroci nemali práva, ale len povinnosti. Ak nesplnili povinnosti-bol krik a trest (zákazy, bitka).
Sú to ľudia, ktorí vychovávajú OTROKOV, ABY ICH LEN "OBSLUHOVALI" A DOBRE SA UČILI. A potom keď oni dovolia, tak môžeš mať toho frajera/kamaráta a toho nemôžeš. A to je všetko.
Ako si už písala, tak vidíš že si pre nich len malé sprosté decko, čo nič nevie a ničomu nechápe. Tajne možno po tom túžiš, že keď vyrastieš(18 a viac), že aa to zmení. Moja a skúsenosť ostatných ľudí-NEZMENÍ.

Predpokladám, že ťa tvoja mama, keď si bola malá, aj mlátila. Je tak?

Tvoja mama ťa psychicky týra. Ja som si to uvedomil- bol som jej doslova otrokom. A vymanil som sa z toho veľmi ťažko. Lebo som si to uvedomil dosť neskoro. Ale pracoval som na sebe mentálne s tým.

A ešte by ma zaujímalo, či si hanblivá alebo nie si-lebo aj povaha to môže ovplyvniť.-Otázka4.)

Použil som slovo otrok, sorry za výraz- ale ja takto nazývam seba, lebo viem, aké toto konanie zo strany mojej otrokárskej mamy, čo som ju stále LEN POSLÚCHAL (jak .....), malo na mňa NÁSLEDKY. Pre tých, čo to stále nechápu a nechcú pochopiť-veľmi negatívne-katastrofálne. Som teraz nikto, len figúrka,ktorá bola niekým v minulosti ovládaná a čakám len na príkazy -> NESEBAVEDOMÝ ČLOVEK.
Ďakujem ti mama, je to tvoja práca. Pekne si ma vychovala.

Andy565656

Toto je strašné, ja som nikdy nechápala takých úzkoprsých rodičov ako má autorka témy. Preboha, veď má 15 rokov, občiansky preukaz, to už nie je malá škôlkárka, ktorú treba držať za ručičku.Zase to netreba preháňať s tou prísnosťou a držaním na krátko. Keď si pôjde občas s kamarátkami sadnúť na pizzu/kolu alebo do kina, nijako jej to neublíži. To si vážne myslíte, že keď jej budú všetko zakazovať, je to riešenie? Čo to dievča bude robiť, keď pôjde študovať na VŠ alebo pracovať do iného mesta? Bez zážitkov, bez skúseností, viac jej to môže uškodiť ako pomôcť, lebo môže chcieť dobehnúť stratené obdobie.
Autorka témy, nijako si nepomôžeš. Keď ťa nechcú pustiť, žiaľ, máš smolu. Musíš len počkať kým skončíš školu, zbaliť veci a bežať kade-ľahšie. Na návštevy raz za tri mesiace a máš vybavené.

schvalujem

rodicia maju rozum ze ta drzia nakratko aspon tu potom nebudes zakladat temu
Mam 15,asi som tehotna
Ako to v poslednej dobe 13-15rocne zakladaju ved ste este naivne a lahko zmanipulovatelne.
Nakratko vas treba drzat lebo vela hrozieb na vas ciha.. alkohol, drogy, cigarety, chlapci a pedofilni muzi, unosy a obchod s bielym masom.

Candya

-dikyBrona- ďakujem za vysvetlenie ostatným . Aspom niekto ma chápe. Ja doma nemám na nič právo dnes som sa napríklad tiež rodičov pýtala či môžem sa ísť von prejsť a mama hneď na mňa "Nikam nejdeš ja ťa nikam samú nepustím tu budeš doma sedeť !" a ine veci... odpovedala som jej že každá moja spolužiačka môže chodiť von každú vedia pustiť niekam s inými spolužiačkami. Môžu chodiť do kina, na pizzu raz za čad Ja nemôžem nič . Neviem či to je s toho dôvodu že nemám žiadnu kamarátku a že nechcú aby som sla sama ..... a k tomu nechápem že sa chcem len po dedine sa sama prejsť čo mám svalovicu na stehne tak ju trošku porozchojiť a mama mi aj to zakážem a keď chodímr áno do školy cez pol dediny pešo sama... to mi nezakáže . Keď treba niečo kúpiť v dedine v obchode to tiež nezakáže. . :( ja už naozaj neviem čo mám robiť. V škole ma stále ohovárajú dokonca sa domnou ani tam už nikto nebaví že nikam nechodím... ani len úlohy keď chýbam mi nedajú že oni nemajú čas že sú Tam a Tam a keď sa pozrem von oknom vidím aki štastni chpdia po dedine korčuluju sa alebo sa rpzpravaju a tak. :( a mne to vždy pride luto že ja nemôžem.

JEyr

Este mas dost casu na to chodit von. Este si toho vela uzijes. Ked uz budes na strednej rodicia ta urcite pustia von nic sa neboj :) Mna tiez zacali pustat von az niekedy okolo 15 roov a aj to len do 18:00 -19:00 je to normalne. Skus sa vcitit do ich koze aj ty by si sa o svoje dieta bala. nehovorim o tom ze sa stretavas s 21 rocnym chalanom na takeho si este dost mlada.

benquis

Tak 15 rokov je ešte dosť málo a je normálne, že sa rodičia o teba boja. neboj sa, nič ti neújde aj keď začneš neskôr chodiť von