Mám ochvíľu 15 rokov a rodičia mi nedovolia uz asi 2 roky pustiť von :( nemám ziadne kamarátky ani so spoluziačkami sa nebavím nerozumiem si s nimi sú falošné a príliš detinske mi pridu :(( mam len jedného kamaráta s ktorým si len píšem cez internet a sem tam si zavoláme boli sme uz voac krát potajomky spolu velmi si s ním rozumiem. Stále pri mne stojí a je to jediny človek ktoremu verim a ktpreho stratit nechcem. Problém je v tom že má 21 rokov .... Ale oni o tom nevedia ani ho nepoznajú. stále ma len držia doma ked poviem že idem za niakou spoluziačkou aj ked idem sa len sama prejsť .. cítim sa ako nemožné doevča ktoré nema právo na zivot. Učím sa dobre. Doma pomáham. Som smutná z mojho zivota ked nemám nič povolené. Moji rodicia sú o niečo starší mohli by byť mojimi starými rodičmi ... ich vek pod a nad 60. Moc sa bojím že keď aj na strednú nastúpim že tam aj keby si nájdem kamarátku tak ma nepustia ani len s ňou von. :(poraďte čo mám robiť.
Rodičia mi nedovolia ísť von
Môj názor? Je choré aby 15 ročná mladá slečna nemohla ani vytiahnuť päty z domu. Nie si dospelá, ale nie si ani malé dieťa, ktoré by bolo treba držať stále za ručičku. Iné by bolo keby sa chceš po nociach flákať atď. No normálne ísť von s kamarátkami snáď 15 ročný človek môže. Ale čo robiť ťažko povedať... Hádky a násilné presadzovanie si svojho nebude viesť k ničomu. Bývaš pod ich strechou - treba dodržovať ich pravidlá. Buď stále na to tlačiť (ale s rozumom) - čo si myslím, že aj tak nepomôže - alebo počkať do 18tky a dúfať, že sa to plnoletosťou zlepší a/alebo sa potom snažiť osamostatniť.
Mimochodom puberťáci, ktorí mali všetko v mladom veku zakázané sú snáď napr. na VŠ najhorší. Lebo konečne voľnosť a potom je plný internát (čo si pamätám) puberťákov odtrhnutých z reťaze...
A 21 ročného kamaráta neodsudzujem. Rečičky typu pedofil, nenormálny, atď atď ma samú vedia nadhodiť zo stoličky a to mám už dávno po 15, aj 21 rokoch - takže to beriem snáď objektívne ;-)
V tom, že to "nie je normálne" ti dávam za pravdu, ale... Ale NENORMÁLNE je to, že si DOSPELÝ MUŽ (žiaden chalan!) začne s DIEŤAŤOM, ktoré nemá ANI 13-násť!!! To, že ty tak uvažuješ, je v poriadku, ale ten tvoj "priateľ" by sa mal dať vyšetriť!
Nie nemám chuť žiť, môj život ani zmysel zivota nemá keď mám jediného kamaráta ktorého sa im bojím aj ukázať. Keď ma všetci odsudzujú kôli tpmu že z domu vôbec nevylezem kôli tomu že ma nechcú pustiť ani len na našu koncoročnú deviatacku chatu na rozlúčenie. Nepustili ma ani len do kina do spolužiačkami keď ma kedysi dávno sa pýtali. Nepustia ma nikam . Ani len niekam do dediny sa prejsť :( ani stredný školu som si nemohla vybrať ja. Vyberali mi ju oni lebo chcú mať zomňa to a to. Na mňa ani len ohľad nebrali a keď som povedala že ma baví niečo ine odopreli mi to. Mňa najviac aj tak trápi že sa cítim ako v klietke . Ja som len doma stále zavretá čo nevytiahnem ani päty z domu
Neni pedofil. Veď je to chalan z vedľajšej dediny a poznám ho vyše 3 rokov. .naši o ňom nevedia že s a s nim bavím ani ho vživite nevideli. Nevyšla som sama z domu omrem toho ked idem raz za mesiac s nim von.. ani raz. Od mala ma nechcú von púšťať ja sa pytam na radu. Nemyslím si že je to normálne . Moje spolužiačky každý deň chodia stále von. Stále ich cez okno vidím ako sa bavia. Len ja som tá jediná divná a sprostá ako ma všetci v škole tak nazývajú ja sa stým neviem zmieriť že su na mňa takí prísni. Poslúchať ich poslúcham aj všetko :( len mi to príde že ma obmedzujú ani len na strednú nemôžem na takú ktorú by ma bavila
Čo máš robiť? Počúvať a poslúchať rodičov!!! Si "pod zákonom", oni nesú za teba zodpovednosť! Ich dom, ich pravidlá! Ten 21 - ročný je pedofil?