Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Rodičia mi nedovolia ísť von

Príspevok v téme: Rodičia mi nedovolia ísť von
Candya

Mám ochvíľu 15 rokov a rodičia mi nedovolia uz asi 2 roky pustiť von :( nemám ziadne kamarátky ani so spoluziačkami sa nebavím nerozumiem si s nimi sú falošné a príliš detinske mi pridu :(( mam len jedného kamaráta s ktorým si len píšem cez internet a sem tam si zavoláme boli sme uz voac krát potajomky spolu velmi si s ním rozumiem. Stále pri mne stojí a je to jediny človek ktoremu verim a ktpreho stratit nechcem. Problém je v tom že má 21 rokov .... Ale oni o tom nevedia ani ho nepoznajú. stále ma len držia doma ked poviem že idem za niakou spoluziačkou aj ked idem sa len sama prejsť .. cítim sa ako nemožné doevča ktoré nema právo na zivot. Učím sa dobre. Doma pomáham. Som smutná z mojho zivota ked nemám nič povolené. Moji rodicia sú o niečo starší mohli by byť mojimi starými rodičmi ... ich vek pod a nad 60. Moc sa bojím že keď aj na strednú nastúpim že tam aj keby si nájdem kamarátku tak ma nepustia ani len s ňou von. :(poraďte čo mám robiť.

Omen

Počúvaj ty "Názor", dievča si pýtalo radu (poraďte čo mám robiť), žiaden názor! A už sme doma! Ty "máš právne vedomie"! : D Čítať nevieš, nerozumieš, nechápeš, nedovidíš ďalej ako na špičku vlastného nosa,...
Vieš ty vôbec rozoznať tieto dve veci navzájom od seba : Názor a Radu???

"A pokiaľ viem stretávať sa pri všetkej počestnosti s človekom pod 15 zakázané nie je" - ty si bola pri každom stretnutí tejto 12- ročnej s 19-ročným??? Ty VIEŠ a si si istá, že sa nedopustil protiprávneho konania: "píšem cez internet a sem tam si zavoláme boli sme uz voac krát potajomky spolu velmi si s ním rozumiem"???

Máš pravdu v tomto: "Nechodil si a nechodíš v mojich topánkach, tak ťažko ma budeš hodnotiť a súdiť".
Tak po prvé odsúdila si sa sama UŽ svojím prvým príspevkom a po druhé chodiť v "tvojich topánkach" som NEchodila, NEchodím, ani chodiť NEbudem! To radšej bosá!!!

dikyBrona

niektorí nepochopia čo to znamená "prisni rodičia" šťastní to ludia..
lebo ked má obmedzenych rodičov, že tu nejde iba o púšťanie von, asi poriadne nečítate, ide tu aj to že ju nutia isť na školu na ktoru ona isť nechce!!!!
to su obmedzení primitívy!! pojdeš na strednu ktoru ti JA! vyberiem,
pojdeš na výšku ktorú ti JA vyberiem, kamaratiť sa budeš IBA s tým koho ti JA dovolím, frajera ti JA VYBERIEM ! mená vašim detom JA dám!!!!
to su obmedzenci od ktorých treba utekať...
a kto to nezažil ten nepochopí... a nech je šťastní že to zaziť nemusel..!

nicollette12

Tiez mi to pride tak, ako keby autorka nieco vyviedla a prave preto ju nechcu pustat von... urcite to nie je len tak z nicoho nic... to pochybujem... este aby jej zakazali ist pred dom vonku, tak to nie je bezdovodne... no autorka pekne sa priznaj co si spravila a co je dovod toho ze ta rodicia nepustaju von? Lebo deti v tvojom veku zvyknu prikraslovat a pisat/hovorit iba to, co oni chcu, ale pravdu uz nenapisu... takze pekne napis co si vyviedla, mozno to potom cele bude davat zmysel a aj si rovno odpovies na to preco ta nechcu pustat nikam....

Nazor12345

Právne vedomie mám, .. o sexuálnom styku sme sa tu nebavili - a predpokladám (už len z toho, že si v podstate hlavne píšu a volajú, a ani sa nevyjadrovala, že by vôbec tvorili pár) a dúfam, že do min. 15 autorka ani nemá v pláne niečo také skúšať. A pokiaľ viem stretávať sa pri všetkej počestnosti s človekom pod 15 zakázané nie je.

Vychádzala som z toho, že doma poslúcha a pomáha, učí sa dobre atď, čiže dôvod zakázania vychádzok pravdepodobne nebude z dôvodu, že niečo "vyviedla". A že niečo tušia? Určite nie je na mieste zakazovať, ale skôr komunikovať. Človek (a zvlášť puberťák) ľahko zákaz obíde (stáť za chrbátom sa nedá 24/7) a to vie končiť katastrofálnejšie naproti otvorenému vzťahu medzi rodičom a puberťákom...

V každom prípade, dievča si pýtalo názor - dostala ho. Či už odo mňa alebo od teba alebo od iných. Je len na nej, ako s ktorým názorom naloží. Aj tak si myslím, že drvivá väčšina ľudí čo tu píšu zvlášť do rubriky vzťahy si urobí po svojom, a aj keby každý napísal B, spraví si A, ak to tak chce.

Empatická som až príliš a aj to je dôvod prečo som sa zrovna sem vyjadrila. Nechodil si a nechodíš v mojich topánkach, tak ťažko ma budeš hodnotiť a súdiť.

A nerozčuluj sa, škodí to zdraviu :-) Týmto príspevkom som ukončila prispievanie do tejto témy. Svoj názor som vyjadrila a ostatné je už len doťahovanie - na čo nemám ani čas, ani chuť a ani v tom nevidím význam. Prajem pekný zvyšok večera/noci ;-)

Omen

Ty asi pri čítaní nerozmýšľaš, či? Dievča má LEN14!!! Capisci??? Ju chráni zákon a jeho môžu začať stíhať!!! Mala LEN 12 a on už v tom čase bol dospelý chlap, keď sa začal krútiť okolo nej!!!

A také niečo ti nenapadlo, že asi niečo VYVIEDLA, prečo ju rodičia nechcú púšťať von, že im ich rodičovská intuícia NIEČO našepkáva alebo UŽ o ňom vedia ??? Veď bývajú na dedine a tam sa všetko rýchlo roznesie!

Ten svoj infantilný názor si nechaj pre seba a praktikuj ho na vlastnej dcére! Ak by si mala rada deti, nechcela jej ublížiť, bola empatická, mala aspoň základné právne vedomie, predvídala a záležalo ti na nej, potom by si tomuto dievčaťu nemútila rozum!
A mimochodom nemusela si meniť nick! ; )

dikyBrona

povedz im že ked budeš mať 16 chcela by si isť brigádovať do pokladne alebo vykladať tovar,.. čo ti na to povedia..? či ti to dovolia, ..?
mne tiež mater vybrala školu, ..

jediné riešenie je zmaturovať a kedze máš internet máš vyhodu, že si mozes hladať prácu s ubytovaním,
18kou sa to nezmení.. ja čím som bola staršia mojej matke čím dalej tým viac hrabalo...ťahala som 12ky, brala dobrovolne nadčasy, z vlastnej iniciativy, dochádzala som takze o 3 som vstávala do práce a o 20 som došla domov...

najlepsie pre teba bude vypadnut niekam , no najlepsie aby si sa ucila jazyk najideálnejsie nemčinu, a ked budes mať mesiac pred maturitou tak si vytvoriť životopis na profesia.sk a tam maš aj ponuky práce s ubytovaním... ale naj by bolo keby si sla do zahranicia a zarobila si tam na vlastne byvanie...

a v ziadnom prípade!!! v ziadnom prípade!! sa nezakvač na nejakeho magora len preto aby si sa dostala z domu, od rodičov,
postav sa na vlastne nohy..

Nazor12345

Milý Omen, autorka príspevku má onedlho 15 a nie 13. A rozkaz, spomeniem. V svojom živote som si už vypočula toľko podobných slov "spomeň si keď budeš mať 20 a ..." "ozvi sa keď budeš mať aspoň 25 a ..." "uvidíš keď ..." "uvidíš za 10 rokov keď ..." a podobne. V drvivej väčšine aj keď nadišiel ten čas, o ktorom dotyčný/á hovoril/a môj názor zostal nezmenený, takže takéto tvrdenia už beriem veľmi s nadhľadom...

Cliattsi

ťažké je uveriť tomu čo píšeš. Ale vzhľadom na to čo som prežil ja, tak niečo na tom môže byť.
Tvoji rodičia trpia nadmernym strachom o teba.
A aku skolu ti vybrali a na aku si chcela isť?
A to nemozes chodit ani po ulici, ked vyjdes zo svojho domu?

Omen

Milý Názor, skús si SPOMENÚŤ na tieto slová, až raz budeš dcéru, ktorú v 12-tich rokoch začne naháňať dospelý muž!