Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Panická porucha

Príspevok v téme: Panická porucha
Allison123

Ahojte.. už 3 roky trpím panickou poruchou a nikdy neviem nájsť spôsob ktorym to odoženiem. Veľmi ma to trápi a ja neviem čo už so sebou. Chodím aj k psychiatrovi no ajtak sa stale bojim.. myslíte, že pri panickej poruche sa vam nemôže nič stať keď vas zastihne úzkosť? Ďakujem za odpovede

Jana Lukacova

Allison123:

Panická porucha je prejavom dlhodobo potláčaného strachu (a na neho naviazané emócie, ako smútok, či bolesť).

Čím viac sa snažíte svoj strach odohnať, či prekonať, tým intenzívnejším (panickým) sa stáva...Potrebujete sa ho naučiť prijať a prejaviť, vždy keď sa objaví a postupne panická porucha odoznie.

Ak si nebudete vedieť dať rady a budete mať záujem, pokojne mi napíšte, rada pomôžem.

Allison123

Preteba - Ďakujem za pozitívne slová od teba.. určite mi pomôžu motivovať ale obdivujem tých, ktorý to dokážu prekonať bez liekov... fakt klobúk dolu pred vami.. Mne napríklad psychoterapia pomohla tak, že som bola jedného času v pohode a potom to prišlo zas a potom už vždy zvíťazil u mňa strach namiesto prekonania ho.

Preteba

Allison, mala by si si uvedomiť, že strach priťahuje to, čoho sa vlastne bojíš. Zameraj sa na to, že si zdravá a hľadaj radosť, lebo tá je najlepším liekom. Vyskúšaj to a uvidíš, že odíde aj samotný strach. Nezaoberaj sa sebou, ale okolím.

Panicka porucha

Ja mam panicku poruchu niekolkokrat za den, tiez sa bojim o svoje zdravie, ibaze su tieto problemy konkretne takze mi to naozaj aj hrozi. Pozrala som x krat neurol a vobec, ale absolutne vobec nic to so mnou nerobi

Allison123

PreTeba mám panický strach zo zdravia, že sa mi môže niečo stať napríklad že môžem odpadnúť alebo tak

Tomas12345

Panicke ataky su neprijemne a kazdy z nas ich uz niekolko zazil. Avsak nie su nebezpecne, je ale dolezite a vhodne pri sebe nosit vzdy nejaky utlmovak typu lexaurin ktorý ak na teba pride uzkost tak si ho das a uzkost je prec. Ak ho budes nosit vzdy pri sebe budes mat aj take placebo pri sebe ze skratka vies ze ak ty pride zle tak si ho das a budes ok.

Dolezite je aby si sa nezaoberal starostami a hlavne sa tesil zo zivota. Najdi si nieco co ty bude v zivote robit radost a naplnat ta stastim. Ak budes stastny bude sa ti v mozgu tvorit viac serotoninu a ten je proti uzkostiam. Takisto velmi dolezite je pozitivne myslenie.
Velmi pomáha aj viera v Boha, proste ked vies ze máš niekoho kto na teba dáva pozor.