Škvrkanie v bruchu a zápcha

Omen

BJ, tak si to z o p a k u j m e :

1. 16-ročný chlapec, niekedy sa u neho objavia kŕče, škvŕka mu v bruchu, má ako keby zápchu.
2. Stolica za deň 3-4x len po troche. NEraňajkuje, počas týždňa NEmá ani obed poriadne, poobede zje niečo a večer zasa.
3. To jasne indikuje nesprávne stravovacie návyky a nedostatok tekutín.
4. Ty si dospelý chlap, on chlapec vo vývine. Ty škrkavky máš/ mal si, ale PREČO si myslíš, že ich má aj on? Na základe čoho si toto vydedukoval? Máš snáď zázračnú guľu? Veď neuvádza žiadne iné symptómy, okrem občasných kŕčov, ktoré môže mať z HLADU!
5. Celý môj predchádzajúci príspevok som koncipovala konkrétne k chlapcovým problémom. Z poskytnutých informácií škrkavky vylučujem.

BJ 2

Omen, bohuzial, mylis sa ty. Nieje skvrkanie ako skvrkanie. Tie oficialne reci, poznam, akoze je to perilstatika criev, ale nieje to tak. Oficialne medicinske stanovisko ma nezaujima, kedze balamutia ludi. A tak vyzera aj zdravie populacie, a narast ochoreni.
Nic tam nema prehnane skvrkat, ani ked si hladny. A parazity tie zvuky vydavaju, to viem z vlastnej skusenosti. Ked si hladny, zacnu sa mrvit, su nervozne. Ked si plny, su v klude.

Omen

BJ_2, žiaľ, nemáš pravdu! Prečo ty a tebe podobní máte tendenciu posudzovať iných podľa seba? To, že ty nemáš problémy, neznamená, že ich nemá Vlastimil! Inak by tu nežiadal radu, či? Platí, čo napísal Philips! On "sa cítiť múdry nemusí", on problematiku ovláda! A ja k tomu pridávam ešte zvyšných 0,01%, takže tu už máme tých 100%, a to po zohľadnení všetkých dostupných faktov! ; ) Treba čítať s porozumením a neopakovať veci, ktoré už niekto iný napísal, čo je tiež VEĽMI častý jav tu na fóre!

Škvŕkanie má spojitosť s peristatikou čriev a trávením potravy, nie so škrkavkami. Najčastejšie signalizuje hlad, pretože tráviaca trubica obsahuje omnoho viac vzduchu ako tá, v ktorej sa už potrava nachádza. A čo tak zohľadniť aj "istý vekový rozdiel" medzi tebou, dospelým chlapom a 16-ročným chlapcom, ktorý potrebuje pravidelnú a výdatnú stravu!

BJ_2

Teda sposobom stravovania, som chcel napisat v tej prvej vete.

Takze to na 99,9% co ti pisali , je blud. Ziadne 99,9%. Ludia radi pouzivaju terminy ako 99,9% alebo 100%. Lebo nic nevedia, tak aby sa citili akoze mudry.

BJ_2

Stravou to nieje. Ja jem tiez iba raz za den, niekedy iba dva krat. Ranajky vynechavam, aj obed. A mam v pohode stolicu. Obcas mi to ide tiez tazsie. Ale to vtedy, ked jem iste potraviny a bez vlakniny, a tukov. Napriklad vela maku. Ale ked sa to zmiesa s jablkom, zeleninou a lanovymi semienkami, uz je dobre.

Skus este viac pit. A zarad lanove semienka a kokosovy olej. Aby boli jedla "smyklave". To spravi ten tuk a lanove semienka. A jedz ku kazdemu jedlu nejaku zeleninu, aspon 100gramov. Nejedz napriklad makovy zavin samotny a vo vacsom mnozstve, z neho moze byt zapcha.