Prosim poradte v com najst zmysel zivota

Príspevok v téme: Prosim poradte v com najst zmysel zivota
Agagah

Dobry den. Nemam absolutne ziaden zmysel zivota. Podotykam, ze partnera a deti v živote mat nebudem, jednak nechcem a aj keby ano.. nejde to ale to mi nevadi. Pracu mam ok, nie ze by ma bavila ale som rada ze aspon nieco. Zijem sama a nemam pre co zit. Co okrem rodiny a prace by ma mohlo naplnat? V com mozem najst zmysel zivota?

Also Alex

Agagah, aj ja som sa veľakrát zaoberala myšlienkou o zmysle života. Na nič som neprišla. Keby sme na chvíľku hypoteticky prijali ideu, že žiaden zmysel nie je, že je to všetko len boj rôznych molekúl o prežitie a taký trik prírody, ktorá chce, aby sa ľudské bytosti rozmnožovali a nič viac. Čo s tým? Čo tak skúsiť len takú malú hru? Akoby na okabátenie tej nezmyselnosti. Povedzme prežiť jeden deň len tak zo špásu, aby si si dokázala, že to zvládneš. A potom druhý a tretí ... a jeden z nich prežiť s 10 minútami radosti, z čohokoľvek, zo zmrzliny alebo peknej pesničky alebo výhľadu ... a potom ešte týždeň ... Skúsiš ☺️?

Jana Lukacova

Agagah:

zmyslom života je sám život...radosti a starosti, ktoré prináša, kontakt s inými, napredovanie v niečom, ako aj nasledovanie vnútorného zanietenia pre niečo, čo nás robí šťastnými - k tomu však potrebujete dôjsť Vy sama...aby ste bola životu otvorená, objavovala ho a užívala si ho naplno, potrebujete v prvom rade čeliť tomu, čo Vás trápi...

Ako tu bolo uvedené pomoc iným je veľmi hodnotná skúsenosť, ktorá Vám napomôže uvedomovať si skutočný zmysel života...

hurmikaki

"nieže by ma bavila ale aspoň niečo.."

tak si nájdi v prvom rade prácu ktorá ťa bude baviť a tá bude zmyslom tvojho života,... môžeš cestovať po svete, užívať si život...
môžeš pomáhať ludom ako dobrovolníčka alebo zvieratám.. je toho vela čo môžeš robiť...

pedag

Radšej už ani emaily nečítam, však toto je celé zle. Niečo dobré, ale celé zle. S pánom Bohom zdravý rozum. Apokryf, ľudia nie sú vojaci, čo na tom, že občas niekto hodí flintu do žita a ujde? Aj ja tak spravím, kengury sa mi tiež páčia...

Apokryft

Toto je presne vec ktorú za teba nikto iný nespravý.Každý človek si je sám zodpovedný za to ako sa cíti.Svet nieje len slnko a dúha.Svet je drsné miesto.Aj keď je človek silný zrazí ťa k zemi na kolena a nechá ťa kľačať ak to dopustíš.Nikto nerozdáva také tvrdé rany ako život.Ale nejde o to kolko krát ťa zrazí k zemi,ale koľko toho unesieš!Koľko krát sa dokážeš zdvihnúť a nezastaviť sa.Chce to poznať svoju cenu a ísť húževnato za svojim cielom.Musíš vedieť znášať útrapy a nie si sťažovať ,že niesi tam kde si chcela biť a ukazovať na toho alebo onoho že to zavinil to robia zbabelci........

Aliss

Co je pre mna zmysel zivota, nemusi byt pre teba. Ale moze. Moj zmysel zivota je byt stastna. A to nie je podmiene tym, ci s niekym zijem alebo nie. Ked pochopis, ze ty si ta, co si vytvara svoju naladu, svoje zazitky, ma moznost sa tesit, pochopis, ze to ti neda nikto iny a teda tvoje stastie nebude zavisle od inych ludi, ci situacii. Jasne, kebyze nemam co do ust, nebudem skakat dva metre aka som happy. Ale ak mas zabezpecene zakladne veci, ako pracu, jedlo, byvanie a dobrych ludi okolo seba, tak sa mozes zamerat na seba. Ty predsa rozhodujes ako sa budes citit az rano vstanes. Ty vytvaras postoje voci ludom, veciam co sa ti deju. Mna neskutocne tesia malickosti. A tie nie su otazkou penazi ani partnera :)