Pekne popoludnie prajem, potrebujem sa vam vyrozpravat s jednou vecou, ktora ma trapi dlhsiu dobu ohladom mojej kamaratky. Mam 21 rokov a kamaratka mala teraz 20, pozname sa uz velmi dlho, stretavame sa doteraz stale, sice uz menej ale vzdy si najdeme cas na seba, no aspon doteraz to tak bolo. No ona si nasla pred nejakym casom priatela, kludne ho oznacujme menom Rado, no vobec sa mi nepaci, ako s nou manipuluje. Ona tvrdi ze ziadna manipulacia tam nie je ale ja mam silny pocit ze ano, kedze teraz sa chova velmi zvlastne, ja ju odvtedy ako sa dala s Radom dokopy nespoznavam. Ten Rado ma 37 rokov, je rozvedeny, co mi aspon ona hovorila, par krat som ho videla, ale nehodi sa k nej vobec. Ta moja kamoska mala doteraz iba 1 vztah, 2 rocny s jednym super chlapcom ktory by jej zniesol aj modre z neba, ale prave tohto chlapca opustila kvoli Radovi. Ich rozchod nemal ziadny dovod, proste ho poslala do ri*i s tym, ze ma ineho a ze nechce ho uz vidiet. Pritom on jej nic neurobil, do posledneho dna sa milovali obaja navzajom, no potom prisiel Rado a cele to skoncilo. No aby som uz presla k tomu problemu. Rado ma firmu, ktora mu vraj dobre vynasa a nebudeme si klamat, je dost za vodou, velky dom, peniaze, auta drahe, proste vsetko co na zazobaneho patri. Kamoska pritom nikdy nebola na takich, vzdy jej islo viac o city ako o peniaze, ona sama je velmi citliva, poznam ju velmi dlho, aby som mohla tvrdit aka je. Teraz je viete aka? Napriklad nase stretnutie prebieha tak, ze pride, zacne sa hned chvalit co podostavala, kam idu na vikend, kde ju vsade zobral uz, kolko jej dal penazi na nakupy atd... tento jej monolog trva priblizne hodinu, ja za ten cas jej iba prikyvujem, lebo ma nepusti k slovu. Mna sa max. opyta, co mam nove, ale ked poviem 2 vety, zas sa niecoho chyti a keca ona, zas o peniazoch a o darcekoch atd. Za ten cas co je s nim uz ma umele prsia, napichane pery a plastiku nosa, vyzera ako barbina, vymalovana, vlasy predlzene, dlhe nechty, extravagantne drahe oblecenie, no je mi do placu ked ju vidim. Preto si myslim ze ju manipuluje, aj ked som jej to povedala, ze sa strasne zmenila a ze ci on chce aby sa takto spravala a vyzerala tak ma iba odbila ze co riesim, ze on je bohaty a ona to vyuzije. Nie je s nim vobec z lasky, neviem ako je to z jeho strany, ale urcite k nej nieco musi citit, ked ju takto obdaruvava, plati, berie ju hocikde na drahe dovolenky.. kamaratka sa mi uplne meni pred ocami a ja ju nechcem zranit, ale ked som zacala tu temu, tak uz bola rozhorcena a vzdy odbaca od tej temy a iba to zahovori ze ona nemoze za to ze on si ju chce rozmaznavat a pousmeje sa... a este k tomu je mlada, teraz mala 20 rokov, on je o kolko starsi, nech si hlada seberovnu, uspesnu zenu, na svojej urovni a nie balamutit mlade dievca ktore kvoli nemu neslo ani na vysoku lebo on jej nasluboval sprostosti ze nebude musiet pri nom robit nic.. ako sa toto dievca postavi na vlastne nohy ked si najde dalsiu "obet" a ju vykopne? Bola som uz aj za jej mamou, ale ta odkedy sa s nim dala dokopy tak ju nevidela, lebo byva u neho v dome... pritom ona bola vzdy skromna, citliva, priatelska, prirodzena a nie umela babika falosna.. bojim sa o nu, co mam robit?????
Neviem ako s snou dalej...
ved si nájdi aj ty bohatého, ked jej závidíš...
je to jej život, ked jej to tak vyhovuje a dievčina bez chrbtovej kosti ho len využíva, tak je to len jej vec a v podstate dobre robí...
chlapi nestoja za nič, radšej nech má bohatého a nech jej kupuje, ale blba je že nesla tu vyšku aspon dialkovo studovať, a keby mala rozum ked jej dáva hotovosť mala by si založiť nejake sporenie a odkladať aby mala.. a nech debilko ju finančne podporuje...
je to lepsie akoby si našla nejakeho debila ktoremu by musela kupovať ona..ako tu nižšie je tema kde si nasla frajera ktory ma požičky.. a nema ju za čo ani von pozvať..lebo cela vyplata na požičky...
tak jej nezávID A žI SI SVOJ žIVOT... nájdi si inú kamošku,... alebo si najdi aj ty frajera lebo predpokladam ze ho nemáš a zavidiš jej...
Toto sa bohužiaľ stáva, neviem či má zmysel aby si niečo urobila...
Yvett, aj mne sa takto zmenila kamaratka pred očami...bavili sme sa od základnej, cez strednu skolu, denne sme boli spolu, uplne nerozlučná dvojka..ja som si dovolila vtedy tvrdiť že ju poznám aj lepšie ako jej matka, lebo s rodičmi mala také nič moc pubertálne vzťahy a bud prišla k nám alebo sme boli vonku...tiež také dievča, že NIKDY nejako nebola na striedanie chlapov, básnila o tom ako si nájde raz lásku spolu si všetko vybudujú, taký tichší typ, zopár kamarátov mala...a dnes? Robí luxusnú spoločníčku v BA starším pánom, občas som počula že sa zdržuje aj vo Viedni...keď sa to celé prevalilo pred 5 rokmi tak sme ešte boli dosť dobre kamošky a ja som o ničom nevedela..bola som uplne vykolajená, moji rodičia mi zakazovali sa s ňou rozprávať...dohovarala som jej milionkrat, pytala som sa jej, čo sa s ňou stalo...ale ona si isla svoje...našla si chalana ktory bol totalne za vodou, o 15 rokov staršieho..vycucala ho, on jej kupil byt auto, plastiky neviem čo všetko..a teraz ked je za vodou...stary jej byt nechal a vratil sa k exmanželke..ona si našla zajačika bez penazi a pritom ako robi lux. spoločničku a zas tento mladý vycuciava ju...proste je mi na vracanie...ešte dodnes to nechapem a uz to je niekoľko rokov...ale ludia tu maju naozaj pravdu..tu ziadne dohovaranie tej kamoske nepomoze...bud padne sama na hubu a spamata sa ..raz...alebo to upgradne ako moja exkamoška...ale asi vas to uz bude stat kamaratstvo...sama pises ze s nou nie je rec a pocuvanie tych jej chvalenkarstiev ti len robi vrasky...vykasli sa na to, aspon dočasne, stretavaj sa s inymi ludmi..sama si povedala ze nie si ziadna chudera...naozaj NIE SI, vieš ake hodnoty su spravne a najdi si kamaratov s ktorymi produktivne vyuzijes cas a budes stastna a spokojna..chapem ze ti na nej zalezi, dlho ste sa bavili ale mas ju zafixovanu aka bola...lenze akonahle pricuchla k peniazom uplne sa obratila..tak ako ta moja kamoska ked pricuchla k tym jej luxusnym aktivitam..uz to nie je ta osoba co byvala...
...problem je ten ze kym si ona iste veci neuvedomi tak akakolvek tvoja snaha bude zbytocna...
Môžeš jej tisíckrat niečo hovoriť, ale každý prichádzame iba vlastnou skúsenosťou na to, ako by sme mali žiť. Nechaj ju tak, nech si robí čo chce. Aj tak žiadnu kamarátku naveky k životu potrebovať nebudeš.
Kazda zlatokopka bola kedysi malym zlatym dievcatkom o ktorom by jej blizki ludia toto nikdy nepovedali. Len potom dospela v mladu peknu zenu, chlapi sa okolo nej krutili, tie najkrajsie dostali ponuky aj od bohacov, zacitili chut penazi a niektore neodolali. Nemyslim si, ze on ju nejak manipuluje, ona sa nasla a toto je presne to co chce. Peniaze, kabelky, plastiky, to je ten svet ktory ked sa jej odkryl tak zistila ze to je presne to co chce. Jak dopadne tazko povedat, ale az ju tento raz kopne do zadku urcite bude hladat dalsieho sponzora. A aj najde, pretoze plastikove umeliny teraz frcia. Ja som tiez mala v detstve a puberte dve najlepsie kamosky ale ked sme dospeli, nase zaujmy isli uplne inym smerom, uz sme si viac nemali co povedat a isli sme od seba. Hoci to bolo z ineho dovodu, ani jedna z nas nebola zlatokopka. Teraz ich mam na fb ale v kontakte sme minimalne. Toto sa stava ze sa ludia menia a prestanu si moc rozumiet, s tym sa neda nic robit.
Ja nepotrebujem, aby ma niekam bravali, ja mam svoj zivot, nie som nejaka chudera, som na tom financne v poriadku a viem si zaplatit aj sama. Neviem na co su dobre tie narazky, zavist z mojej strany tam urcite nie je, v zivote by som kamaratke nezavidela vztah, hlavne ak je mi blizka, zalezi mi na jej stasti, aby bola spokojna a aby nasla niekoho, s kym bude mat buducnost o laske, nie len vsade peniaze a darceky, to su iba hmotne veci, ale to, ze by ho ona lubila alebo milovala, to urcite nie.
daj jej prečítať knihu "zlatokopka", je to presne tento príbeh, ako keby som čítal intro do deja..
Yvet, tez sa s nou, s jej stastia, urcite stastie ma, nekaz jej radost. Hoci samozrejme je velke riziko, ze od seba odijdu, nesil to, nesnaz sa ich oddelit. Nech by bola s kymkolvek, vzdy je velke riziko na rozchod, je este prilis mlada na nieco, co ma velku sancu vydrzat. Takze ma stastie, ze jej asi hoci docasny, je velmi bohaty. Vyobzera si s nim svet, uzije si mozno svoje jedine volno v zivote, je to jej mozno jediny cas, kedy je naozaj slobodna, neviazana ziadnymi povinnostami, skus to chapat. A ze si ma hladat on seberovnu,, no mnohy silny, alebo aj slabsi, su ochrancovia, takze hladaju slabsich voci sebe... Keby mu nesedela, nebol by s nou. A ona rovnako, urcite sa citi s nim veelmi dobre, podla toho co pises, tak jej to nekaz,, ved neskor ta mozno budu volat na vylety tiez, aj s tvojim frajerom.
ja si praveze nemyslim, ze ta jej kamaratka si mysli ze jej autorka zavidi..... skor kamoska velmi dobre vie co robi, vidi peniaze a chce to vyuzit, naplno si uvedomuje ze to pre nu nie je vhodne, alebo mozno aj nie ale urcite vie ze jej autorka nezavidi, iba sa jej snazi dohovarat, aby nepadla na hubu, ale to ona nechce pocuvat, lebo momentalne sa ma dobre a nechce aby jej to niekto zakrikol, tak zahovara...... v tomto pripade ju treba nehat, dat tomu cas, ja neverim tomu, ze im to vydrzi dlhsie ako rok.... ale nechcem hovorit, moze to vydrzat aj dlhsie, je to vsetko na nej kolko toho vydrzi, ale ked pises ze uz sa vyzorovo velmi zmenila, tak ju ma obtocenu okolo prsta, alebo skor ona jeho, kedze sa dala premenit na umelinu, len kvoli tomu aby si ho udrzala co najdlhsie.....