Zadlžený partner - rozchod?

Príspevok v téme: Zadlžený partner - rozchod?
andrejka2211

Dobrý deň,

chcem Vás poprosiť o názor.
Po roku vzťahu sa mi partner priznal, že si ešte dávnejšie narobil dlhy v banke kvôli jeho bývalej. Keď boli spolu, pobral pôžičky na zbytočnosti a teraz to každý mesiac spláca (nie je to malá suma). Vôbec som to netušila nakoľko sme spolu nežili v jednej domácnosti, neriešili sme nejaké spoločné výdavky. Až teraz sme sa začali baviť o letnej dovolenke, ktorú mi tvrdil, že si nemôže dovoliť (s dobrým mesačným príjmom), Nechala som to tak, avšak asi po týždni som načala tému spoločné bývanie. Na to mi povedal, že ak by šlo o hypotéku, musím ju vziať na seba, lebo on by to neutiahol...podotýkam, moj príjem je nižší.
Tak sa nakoniec teda priznal, že pokupil nejaké veci pred 3 rokmi pre ňu a teraz ma dlh 25 000!! a bude to splácať ešte 8 rokov. Čiže naša domácnosť, prípadne neskor naše deti by boli ukrátené o lepší život, len preto, že jeho bývalej pojdu každý mesiac peniaze.
Rodičom sa to aj bojím povedať (máme dobrý vzťah) ale...naša rodina takto v dlhoch nikdy nežila a zistila som že napr v jeho rodine je toto bežné, na všetko brať úvery. Prosím o seriozne rady, naozaj mi to denne ide hlavou. Ďakujem.

Mrauka

Ale nie, ze fiflenam sa pracovat nechce a tak si najdu blbecka, co im vsetko pokupi.
To skor blbeckovia si najdu fifleny a aby ich neopustili a nepodvadzali tak im kupuju ako blbi. Hlavne, ze normalne baby upodozrievaju, ze ich chcu osklbat, nekupia im nic, kazdy cent im daju zaplatit, lebo tie, co si zasluzia, tym nedaju, ale kravam, ktorymi sa chvalia pred kamaratmi, takym kupuju.
Nik mu nedrzal zbran pri hlave, aby jej nieco kupil a nik ho nenuti, aby to splacal, ale zrejme dufa, ze krava sa k nemu vrati.

andrejka2211

ja až také podrobnosti o uvere nemam, a ked som sa to dozvedela nevedela som ako mam rychlo reagovat..preto si to nechavam prejst hlavou a pytam sa na nazor..zatial som to ani nikomu v rodine nehovorila...spytam sa ho určite na podrobnosti kedze coskoro načnem tuto temu...
...ist za byvalou to si neviem predstavit, viem ze je z ineho mesta ale vobec ju nepoznam neviem si predstavit jej reakciu ani nic..možno by ho nejako hned kontaktovala keby ju vyhladam :/

Omen

Andrejka, 25 tis. je obrovská suma a mám taký blbý pocit, že chlapec fabuluje. Buď je to dáky filantrop alebo ???
Snaž sa z neho dostať ešte nejaké informácie, prípadne si ho lepšie preklepni. Zistí si aj to, prečo sa rozišli. Čo tak hodiť reč s bývalkou? Možno sa dozvieš zaujímavé veci. Alebo zatrúb na ústup!

petrzlen

Kafe presne , zenske myslenie ani nemozno presnejsie vystihnut nez si to napisala ty, co ak je chlapec cestny a k comu sa zaviazal to aj splni aj keby ho to stalo zivot? lenze takeho ziadna Slovenska zena nechce, realita na Slovensku.

kafe

"kupil auto sebe a jej...to mal vydokladované na účelový úver."
aká je sankcia za nesplácanie úveru? Ja neviem, ale nevezmú jej náhodou to auto? Lebo ak úver ešte aj podstivo spláca a vec neužíva... Auto proste zabavia a finito. Srandy je koniec. Problem solved.

andrejka2211

hej hej ona mimoriadne šikovna a on mimoriadne mimo...toto by som ani ja neverila, že niekto urobi až pokym som to nepočula pred par dňami...nikdy by som to doňho nepovedala...ja osobne si necham zaplatit max kino..a potom zas ja zaplatím jedlo...toto zmyšlanie ide mimo mna....je to strašne pre mňa...posledný deň uvažujem o rozchode...

petrzlen

nckname43 ale ved dnes je 90% zien tohoto razenia co opisujes,
Toto je dnes akýsi nový trend - fiflenám sa nechce pracovať, ale nároky majú vysoké, tak si nájdu blbčeka, ktorý im pokúpi čo si zažiadajú, a potom ho odkopnú.

Nickname43

Tá jeho bývalá bola teda mimoriadne šikovná, keď ho prinútila, aby pokúpil tie drahé veci a všetko to napísal na ňu! Takže ona si užíva auto, a ktovie čo všetko a on hlupák jej to bude ešte 8 rokov splácať. Ani sa mi veriť nechce, že niekto môže byť taký naivný. Ktovie čím ho obalamutila. Predsa keď už investujem toľké peniaze, tak chcem mať istotu, že v prípade rozchodu (čo je dnes takmer samozrejmosť) o svoje peniaze neprídem - teda ak ona neprispela ani 1 euro, mal to mať napísané na seba. Vidno, že kto veľa zarába, ten aj veľa míňa. A čo keď príde o prácu, z čoho to bude splácať? Toto je dnes akýsi nový trend - fiflenám sa nechce pracovať, ale nároky majú vysoké, tak si nájdu blbčeka, ktorý im pokúpi čo si zažiadajú, a potom ho odkopnú.

andrejka2211

Ale to zas nie je takto ako ste si to vyložili...on nechodí do krčmy, nehrá automaty, nefajčí, nepije a neberie drogy...keby je to takýto gambler, ja by som ani sekundu nezaváhala a poslala by som ho kadelahšie....
On skutočne za tie peniaze kupil nejake veci do spoločneho ich byvania a kupil auto sebe a jej...to mal vydokladované na účelový úver...aj ho riadne spláca...to že nehrá automaty viem na 99%.
Čo ja riešim je, či mám znášať tuto jeho chybu, že teraz ešte 8 rokov si musí ukrajovať...sice sa ma to nedotýka priamo, odo mna by v živote peniaze nevzal...ale problém je pri spoločných aktivitach a pripadnom neskoršom spoločnom živote...peniaze za ktore sme si mohli niečo budovať neskôr, bude posielať banke kvoli sprostej chybe...teraz sa ma to tolko netyka, ale 8 rokov je dlha doba...dovtedy by som sa chcela posunut niekam, mat rodinu a tak to uz budem mat aj dost cez 30

ides

Ked raz budes ty jeho byvala, tak on bude zase svojej buducej vykladat, ze si narobil dlhy kvoli tebe, veris tomu? Gamblerskeho krcmoveho pana treba poslat, kade lahsie. Lebo znesitelnejsie bude pre teba dozvediet sa, ze o tebe tento pan siri intrigy /ked uz budete rozideni pravdaze/ ako financovat mu jeho zasrate automaty. Kto stupil do hovna nech si sam vycisti topanky. Alebo je to hovno take vonave, ze by si don rada s nim? Radim ti, z kratsej cesty prec a cim skor definitivny rozchod.