Zadlžený partner - rozchod?

Príspevok v téme: Zadlžený partner - rozchod?
andrejka2211

Dobrý deň,

chcem Vás poprosiť o názor.
Po roku vzťahu sa mi partner priznal, že si ešte dávnejšie narobil dlhy v banke kvôli jeho bývalej. Keď boli spolu, pobral pôžičky na zbytočnosti a teraz to každý mesiac spláca (nie je to malá suma). Vôbec som to netušila nakoľko sme spolu nežili v jednej domácnosti, neriešili sme nejaké spoločné výdavky. Až teraz sme sa začali baviť o letnej dovolenke, ktorú mi tvrdil, že si nemôže dovoliť (s dobrým mesačným príjmom), Nechala som to tak, avšak asi po týždni som načala tému spoločné bývanie. Na to mi povedal, že ak by šlo o hypotéku, musím ju vziať na seba, lebo on by to neutiahol...podotýkam, moj príjem je nižší.
Tak sa nakoniec teda priznal, že pokupil nejaké veci pred 3 rokmi pre ňu a teraz ma dlh 25 000!! a bude to splácať ešte 8 rokov. Čiže naša domácnosť, prípadne neskor naše deti by boli ukrátené o lepší život, len preto, že jeho bývalej pojdu každý mesiac peniaze.
Rodičom sa to aj bojím povedať (máme dobrý vzťah) ale...naša rodina takto v dlhoch nikdy nežila a zistila som že napr v jeho rodine je toto bežné, na všetko brať úvery. Prosím o seriozne rady, naozaj mi to denne ide hlavou. Ďakujem.

kegeslav55

lolka odhliadnuc od toho ze je to problemovy chalan hypoteky nech si banky strcia do prdele akurat tak... za stare barabizne neprerobene co za komacov postavili za par supov aby si niekto pytal v chudobistane ako slovensko 100 000 to je chore..

Lollka

S tymto si nevezmes hypoteku ani za tych 8 rokov, na to zabudni. Banky kym niekomu daju hypoteku si ho preklepnu komplet, vidia vsetky jeho dlhy, vsetky pozicky ktore v minulosti mal. A podmienky stale sprisnuju, uz casto nedaju hypoteku ani cloveku co dlhy nema a nemal a zaraba dobre a ani nevysvetlia preco. Oni hned uvidia akym sposobom on zil, ze robil dlhy, platil nezmyselne pozicky a zaroven nic nevlastni, mozno akurat tak medzitym stare auto. Bude musiet dalsie roky pracovat a setrit a sekat dobrotu aby mu tu hypoteku nakoniec odkepli. Takze ak s nim zostanes, budes musiet vsetko platit sama, aj jemu, ak hypoteku tak len na seba, ak dovolenku tak mu ju zaplatit. Ak budete mat deti tak ich budes zase zivit len ty, on ti ziadnou oporou nebude. Mas toto za potreby? Ja by som ho kopla do zadku hned. A nie je to o tom, ze nestojim pri partnerovi v dobrom aj zlom. Ak by partner z nejakeho dovodu ktory sam nezapricinil stratil pracu a nemal z coho zit, bez problemov by som mu financne pomohla kym sa zas nepostavi na nohy. Ale brat si na xy rokov pozicku aby zabezpecil nejakej fiflene luxusny zivot a ja aby som ho potom kvoli tomu zivila? Tak to nie, to je cisty debilizmus. Za jeho byvalou by som nesla, aj tak je uplne jedno co by povedala. Ci si to zobral skutocne pre nu alebo pre nejake ine sprostosti tak na tom uz absolutne nezalezi.

ides

Totiz zavazne veci, ktore ovplyvnuju/ovplyvnili by pri zotrvani vo vztahu aj druheho partnera by clovek nemal zamlcat. Jeden chlapik mal dievcinu, chodil s nou dost dlho a uz to bolo vazne, zacinalo sa rozpravat o svadbe a on zrazu na nu vybliakol s tym, ze ma schizofreniu, ta baba zo stala v takom soku ze takmer omdlela tam na mieste a samozrejme sa s nim rozisla a nasla si zdraveho, len jej bolo luto toho strateneho casu, mohla tie roky stravit s niekym inym a nie s niekym, s kym by sa nebola dala ani dokopy, kebyze o tom vie, ze co ma za chorobu. Aj ked zase ani taka schizofrenia nemusi odradit kazdeho potencionalneho partnera, niektora by ho bola chcela moznoze aj takeho aky bol, ale nie kazda a to treba brat na vedomie. Rovnako dlhy nemusia odratid kadzu a ked ten chlap povie narovinu hned, ze co je vo veci, tak len dobre urobi, aspon si bude isty, ci je zena ochotna ist s nim do vztahu aj napriek tomuto financnemu problemu a ak nie, tak potom mu treba hladat dalsiu, a tak skusat stastie u inych zien a jedna sa uz najde raz, ktorej to nevadi. Ale vyhodou prenho by bolo to, ze aspon by uz hned na zaciatku vztahu vedel, ci ho chce aj s dlhmi a nie riskoval, ze sa s nim rozide, ked jej to raz o xy rokov oznami. A tiez to nie je fair z jeho strany, ze iba ta tym zbytocne oberal o cas v tom zmysle, ze ty si mohla uz byt davno s niekym inym.

ides

Urcite rozchod! A nie preto, lebo ma dlhy, ale preto, LEBO TA OKLAMAL!!! Totiz na zaciatku vztahu pred tebou nieco zamlcal a zatajil A TO NEMAL ROBIT!!!!!!!! Za to si ponesie nasledky v podobe rozchodu a ponaucenie nech mu vyplynie take, ze aby dalsej babe POVEDAL NAROVINU, ale hned, ze jak je na tom a nie tlacil kaleraby do hlavy, lebo nema na kurvinec, tak potrebuje si z nej urobit stetku aby poskytla smradlavu skatulu zdarma full service, ze ano? Lebo vsak nema ani na restiku, tak nech babenka nakupi zranicu a nech aj navari a este riad umyje, uprace. Klamat sa nevyplaca a rozchod z tvojej strany bude prenho primeranym jednak trestom a jednak poucenim, aby vedel, jak sa chovat k dalsej babe a ze to ma povedat hned na zaciatku, ked nepovie, znovu dopadne rovnako. A havne ti zelam, aby uz dalsi tvoj partner bol normalny a hlavne pravdovravny a nie hentaky klamarisko co vodi dovercive babenky za nos a balamuti im mozgy.

denisaf

tiez som takeho mala a dostala som sa do problemov aj ja pri nom ROZCHOD!! Nikoho som nechcela pocuvat ked mi hovorili aby som ho nechala taka som bola sprosta a zamilovana... prosim neurob tu chybu co som spravila ja.. rozid sa.... chlapov je ako maku...

petrzlen

Kafe, ide o to ze dnes uz nik nedodrzuje ziadne dohody a slovo ma cenu 5 minut nicoho. Dnes ti niekto nieco sluby zaviaze sa ze slovo dodrzi a zajtra ti povie ze hento tamto urobil som hupost uz to neplati .Vezmi si cloveka muza ci zenu , rok ta bude vodit za nos ze si ta chce vziat a den pred svatbov ti povie ze je to hlupost, ze pren je vyhodnejsia ina bohatsia s ktorov vydrzi mozno mesiac. Najst cestneho inteligenteho cloveka co nespekuluje nekalkuluje ako mys v sypke Zena v banke je zazrak. Dnes je vyhodne s kazdym v*dr*at, podla nosateho pravidla a zit iba sam pre seba.

Omen

Andrejka, ak uvažuješ vo vzťahu pokračovať, tak si stretnutie s bývalkou "nepredstavuj", ale uskutoční. Aj to ti pomôže pri rozhodovaní, či áno, či nie. A len tak na okraj, ten tvoj sa nemá prečo hnevať na bývalku. Hnev by mal smerovať k sebe a ak ho to tak štve, môže žiadať veci vrátiť. Veď má k tomu relevantné doklady, či?

kafe

petržlen, vysvetli mi to prosím. Čo je na tom čestné - kúpiť auto, napísať ho na druhého človeka, nechať ho auto užívať a náklady na kúpu splácať 10 rokov. Pre mňa je to čistý debilizmus, to s poctivosťou nemá nič spoločné. Ak sa zaviažem k hlúposti a časom prídem na to, kua, toto nebol dobrý nápad, je to nevýhodné pre mňa, lebo druhý si užíva MôJ MAJETOK a ja drem a splácam jak sprostý a mám hovno. Tak proste radšej oželiem všetky peniaze čo som do toho vrazila, ale mám aspoň 8 rokov pokoj svatý a nie dlžoby na krku!
Prísť slušne do banky, oznámiť platobnú neschopnosť, nech auto zhabú... a spokojná je aj banka, aj dlžník.

To čo ty považuješ za poctivosť a stáť si za svojim slovom, je v tomto konkrétnom prípade pre mňa len obyčajná hlúposť.
Keby si kúpil byt, splácal ho a napísal na mňa, takúto hlúposť/poctivosť by som tiež brala. A ten dobrý pocit, čo by si mal zo sebe, že aký si poctivý, si pekne užívaj niekde na ubytovni. Bereš? Dohodneme sa?

andrejka2211

Myslím že teraz už nedúfa, lebo nevie jej dojsť na meno ale v tom čase určite dufal, ze si ju tym možno kupi ale tak..hrozne...