Veľa krát už som myslela na samovraždu ale nikdy tak intenzívne ako teraz. Ale som strašný posero a sama sa bojím bolesti a dlhého umierania. Mám dvoch veľkých bratov ktorých veľmi ľúbim ale nenávidim mojich rodičov. Mama ma stále ponižuje hovorí aká som sprostá a nanič a podobne. Sama mám veľmi malé sebavedomie a momentálne mám depresiu. Viem aká som škaredá a som najhlúpejšia z triedy. Všetci sa mi stále smejú. Mám 15 a nemám dôvod to ťahať ďalej. Bratia sa dávno odsťahovali lebo im mama tiež liezla na mozog. Bojím sa že moja smrť by ich zranila a preto vždy keď v ruke držím nôž nakoniec z toho nič nieje. Som frustrovaná a nemám jediného skutočného kamaráta. Počúvam metal a mojich spolužiakov odpudzujem natoľko že ma nikdy nepozdravia nevšímajú si ma a podobne. Neviem čo mám robiť...len si želám aby ma zrazilo auto niekto ma omylom zhodil z velkej výšky...čokoľvek. Aký máte vy dôvod žiť?
Samovražda
Cítim sa podobne ako ty, mám 16. Lenže mňa šikanuje jeden spolužiak.
To, že si ťa nikto nevšíma...len buď rada, že ti nerobia nijako zle :)
BielyTesak4 mohla by som ti napísať aj ja ? Lebo vidím, že so šikanou máš skúsenosti, tak možno že by si mi vedel poradiť
Skúsme sa na to pozrieť logicky, ak je voda v rieke špinavá a znečistená, tak v takej rieke ryby nenájdeš. Pre nich je voda ako pre nás vzduch, v špinavej vode sa dusia, kým sa nezadusia. Aj my ľudia to máme podobné, máme vo vzduchu CO2, CO, hydroxid sodný, hydroxid draselný, prach a tak ďalej, jak je libo. Čiže sa tiež dusíme a kapeme ako tie rybky v rieke. Nie je predsa možné, aby 15-ročné dieťa uvažovalo o samovražde.
pokial si ťa spoluziaci nevšímajú bud rada, je to lepsie akoby mali po tebe hádzať kvetináče...! a miesto toho aby si sa ľutovala, sa vzchop, vystri sa nechod zhrbená, staraj sa o seba, chod si zabehať, chod na prechádzku, vitamín D - zo slnka je antidepresivum.. a venuj sa učeniu,. čítaj knihy, je toho vela čo možeš robiť,.. v 16 môžeš ísť brigádovať, zoznámiš sa s novými ludmi, ziskáš pracovné skusenosti, návyky, po škole môžeš ísť pracovať niekam kde ponukaju prácu aj s ubytovaním a budeš mať od matky pokoj... ale čo ti poradím aby si v žiadnom prípade neurobila, je to aby si sa nezakvačila na krk nejakému magorovi, prvému ktorý o teba zakopne a nenechaj sa mu nabúchať, odkopne ta a ty zas sa mozes k mamičke vrátit..
ty o reálnych problemoch nemáš ani šajnu,.. zistíš to ked budeš mať povinnosti, platit byt, prípadnú hypotéku, chodiť do práce..
potom sa zbadáš aké si mala bezstarostné dectvo,..
dospievaš , máš rozhádzané hormóny tak ti z toho šibká a to je celé... niekto to zvláda v pohode, a iný má z toho problemy, depresie, reže sa, sebapoškodzovanie - trosky, slabe osobnosti...
snád nechceš patriť medzi ne..
taketo clanky, to vobec nie je nic pre mna. nechapem, ako niekto tak mlady, moze uvazovat takymto smerom. vyhladaj radsej pomoc, aby si sa z takychto myslienok dostala
Vieš ono ti to môže pripomínať teraz koniec sveta, ale nevieš čo bude o 5-10 rokov. Čo ak sa ti tak zrazu zmení život, že aj zabudneš nato aké depresie si mala v 15tich rokoch. Život máš pred sebou a nikdy nevieš čo môže prísť.
Pozri , si ešte mladá a máš celý život pred sebou , viem aké ťažké to máš .. prešiel som si depresiami a šikanou takže ťa chápem. Tvoja matka dusí v sebe hnev a nenávisť pretože nevie v sebe niečo vyriešiť , tak si to vybíja na tebe. Počúvaš metal ? Tak to asi poznáš Sabaton , Avenged Sevenfold , Celldweller .. no ten je taký light metal.
Ak chceš , rád ťa vypočujem a môžeš sa mi kedykoľvek vypísať .. email je ta červená ikonka vedľa mena. Som len o tri roky starší takže to nie je tak dávno čo som bol na tom podobne a sám som sa chcel vypísať niekomu kto by ma pochopil. Sebavedomie sa dá dať do poriadku , ver mi. Nie si škaredá a nie si najhlúpejšia z triedy .. len si to myslíš kvôli depresii ale nie je tomu tak , práve že si silná keď s tým žiješ.
Prosím ťa , neukončuj svoj život , môžeš zažiť ešte mnoho pekných dní a hodne dobrého ... samovražda nikdy nie je východisko.
Neboj sa , depresia aj sebavedomie sa dá vyriešiť a dať do poriadku.
Zatiaľ ti držím palce a prajem hodne šťastia.
Takto myslieť rozhodne nemôžeš. Škoda takého mladého života