Samovražda?

Príspevok v téme: Samovražda?
Smutok16

Zdravím, som chalan a mám 16 rokov. Nemám priateľov a s členmi mojej rodiny nemám dobré vzťahy. Neviem čo mám ďalej robiť. Nevidím svoju budúcnosť, lebo žiadnu mať nebudem. Mal som niekoho koho som miloval, no ten stratil záujem. A ja som mu ani nepovedal čo k nemu cítim. S mojimi známkami v škole to ide dolu vodou. Mám už dlhšie psychické problémy a po pravde veľmi chorú myseľ (to je môj názor). Nedokážem už ani plakať, čakám len na vhodnú príležitosť. Už ďalej takýto život nezvládam. Chcel som to urobiť už predtým no presvedčila ma psychologička, teraz ale k nej už nechodím a chýba mi to. Beriem aj lieky ale nezaberajú. Nechcem umrieť ale ani žiť. Prosím poraďte mi, ktokoľvek, čo mám urobiť aby sa to konečne nejako vyriešilo? Ďakujem

Basti2412

Zlatko mam 17 rocneho syna a boli ma to ked takto pises. Mas zivot pred sebou, blbe dni budu vzdy ale pridu aj pekne. Chod k doktorke, da ti nejake lieky a ver mi vsetko prejde, v tele sa ti buria hormony:)) a spomen si na to co som ti teraz pisala ked sa budes Zenit alebo ked sa ti narodi prvy syn alebo dcera.Viem ze si silny a nejake tam male depky? ved tie ma skoro kazdy len sa na Slovensku o Tom nehovori .

Cesta

To čo som písal v minulom príspevku je z časti pravda, z časti nie. Joyce Meyer bola v detstve sexuálne zneužívaná otcom. Cítila sa tak bezcenná a nemilovaná. Čítaním Biblie nadobudla poznanie je Boh nás miluje, a že nie je nič, čo by mu v tom zabránilo. Tak sa upla do opačného extrému, že je milovaná bezpodmienečne, stačí uveriť len tomu, že Ježiš nás zbavil hriechov, a my sa už nemusíme o nič snažiť, lebo sme tým spasení. Nezbavil, pokiaľ nebudeme konať Božiu vôľu ako Ježiš Kristus, ktorý nám ukázal cestu späť k Bohu. Nestačí byť Bohom milovaný, treba mu jeho priazeň aj vrátiť, podľa prvého a najdôležitejšieho prikázania: Miluj Boha, celým svojím srdcom, celou dušou, celou mysľou a celou silou. Toto je druhá časť pravdy, o ktorej Joyce mlčí. Boh je spravodlivý, a preto si spasenie treba zaslúžiť.

Cesta

Aj toto sa môže stať samovrahovi youtu.be
Tvoj stav je ideálny na to, aby si začal chodiť s Bohom. Boh Ťa nesklame, len mu musíš neprestajne dôverovať, aj v tých najťažších životných situáciach. Nechaj Ho v sebe pôsobiť, a konaj podľa toho. Nechcej sa sám zmeniť. Len Mu povedz čo chceš u seba zmeniť, a nechaj Ho pôsobiť. Ak Tvoje chcenie bude v súlade s Božím, stane sa, skôr či neskôr. Ak sa chceš učiť ako chodiť s Bohom, nech sa Ti páči www.youtube.com

Marosko-n

Marosko-n 11.12.2018 18:09:17
Našou úlohou tu na Zemi je robiť užitočné veci a byť užitočný. A samovraždou sa ochudobňujete o radosti v tomto ťažkom živote.
Vezmite si ako dlho sa tešíte na darček pod stromčekom ?

Ako dlho sa tešíte na prvé milovanie ? A skončí za pár minút !! Darček rozbalíte za 30 sekund chvíľu sa potešíte a už sa tešíte nabudúce čo bude. Tak aj náš život trápenia ,čakania, sužovania, depresii, beznádeje prežijete kým zas prídu nové Vianoce a pod stromčekom bude pre vás darček, ktorý vám rozjasní tvár a dá nádej do ďalšieho života.

Preto samovražda je nezmysel a obratie sa o tie najkrajšie zážitky tohoto pozemského sveta !!!!!!!! - treba byť trpezlivý !!

Fpsychology

Nemusíš si nič opakovať ako mantru, len si povedz, že aj keby sa dialo čokoľvek, tak nikdy ti nepreskočí na totálku a aj s jednou zdravou bunkou toho bro dokážeš veľa. Treba si vybrať, život alebo smrť. Život už nie je krásny?, sex?, príroda je krásna?, možno nájsť aj dobrých ľudí, neboj sa, hneď sa nenakazíš a príroda ťa hneď nezabije. Buď žiješ a pozorujú teba alebo nežiješ a pozoruješ iných ako beholder. Stať sa silným je lepšie ako sa stať slabým. Staň sa silným! Maj sa rád, iných až tak nemusíš. Nech sa tvoja mrkva, pardón tvoj vysielač stane silným ako žiarič. Dobi sa, nájdi si svoje miesto na zemi, pod ktorým je urán, aby si si dobil baterky a podobne. Niečomu ver, už keď ničomu, tak aspoň sebe. Si slabší ako motýľ? Pozri sa na neho ako trepoce krídlami, ako chce žiť, ako bojuje? Snaží sa. A zhnitá hruška mu stále chutí...

Marosko-n

Niektorý sú aj 30 rokov sami, a nič sa nedeje ! A ty tu fňukáš ! Máš život pred sebou a žiješ teraz pre seba !!!! Čo je teba po druhých , oni chcú mať od teba pokoj !!! Tak sa nikomu nevnucuj a radšej študuj aby si prišiel na iný rozum. Lebo ten čo máš nemá cenú !!! Keď také sprostosti tu píšeš !!! Čítaj .uč sa Vdelávaj sa !!!

Zuzka8

Ahoj, tak skús požiadať lekárku, či by Ti nezmenila lieky, že Ti neúčinkujú. A ku psychologičke sa objednaj, fajn, že Ti sadla.
Tiež zdravo ži, do toho.

No jo, nie každý znáša smútky rovnako, ale ak vnímaš, že Ti to myseľ až moc chorobne spracuváva a je smutná temer každý deň, zisti, čo Ti to minimalizuje. Napr. tie lieky, čaj, precháddzka. ..

BENEDICK400

Ešte si môžeš kúpiť salámu a vopchať si ju do tej tučnej rity a keď nedočiahneš nej ti ju tam strčí tvoja milenka Ida debiolová hehe

Cesta

Myslím že na svete niet nikoho, kto by nechcel byť šťastný. Ak vpustíme do seba lásku, nastane šťastie. Každý z nás je s láskou prepojený, a kto ju necíti, zablokoval si cestu k nej. Zablokovať ju môže aj okolie, ale je len na nás, aby sme ju odblokovali. Mne ju pomohli odblokovať títo ľudia www.nderf.org