Samovražda?

Príspevok v téme: Samovražda?
Smutok16

Zdravím, som chalan a mám 16 rokov. Nemám priateľov a s členmi mojej rodiny nemám dobré vzťahy. Neviem čo mám ďalej robiť. Nevidím svoju budúcnosť, lebo žiadnu mať nebudem. Mal som niekoho koho som miloval, no ten stratil záujem. A ja som mu ani nepovedal čo k nemu cítim. S mojimi známkami v škole to ide dolu vodou. Mám už dlhšie psychické problémy a po pravde veľmi chorú myseľ (to je môj názor). Nedokážem už ani plakať, čakám len na vhodnú príležitosť. Už ďalej takýto život nezvládam. Chcel som to urobiť už predtým no presvedčila ma psychologička, teraz ale k nej už nechodím a chýba mi to. Beriem aj lieky ale nezaberajú. Nechcem umrieť ale ani žiť. Prosím poraďte mi, ktokoľvek, čo mám urobiť aby sa to konečne nejako vyriešilo? Ďakujem

Pravdaoverena

Nesúďte, aby ste neboli súdení.
Lebo ako budete súdiť vy, tak budú súdiť aj vás, a akou mierou budete merať vy, takou sa nameria aj vám.
Prečo vidíš smietku v oku svojho brata, a vo vlastnom oku brvno nezbadáš? Alebo ako môžeš povedať svojmu bratovi: "Dovoľ, vyberiem ti smietku z oka" - a ty máš v oku brvno?! Pokrytec, vyhoď najprv brvno zo svojho oka! Potom budeš vidieť a budeš môcť vybrať smietku z oka svojho brata.

Pedag

V takom mladom veku a uz take myslienky? Skus si predstavit, ze by si zil sedem rokov bez rozumu? Aka otazka by ta napadla ako prva, keby si sa prebral k zivotu? Halo? Kde som? Niekedy nie je podstatne si odpovedat na otazku, co mi je ale kde som? Nad tym sa zamysli, mon Dieux!

Tomas12345

Myslim si že niektore veci moc zvelicujes a robis z nich take velke problemy ake ani zdaleka nie su

( Nemám priateľov a s členmi mojej rodiny nemám dobré vzťahy. )
Ja tiez nemam priatelov, ale zijem normálne, treba si najst koníčky, a tesit sa z dennodennych veci , mat v zivote nieco co cloveka baví. A navyse kamaratov ziskas len vtedy ak sa schopis a pojdes von zhánať kontakty.

Co sa problemov v rodine týka, nie si ani prvy ani posledny, miliony ludi toto riesi, Ak sa ty nepaci v rodine tak este 2 roky vydrz a potom sa mozes osamostatnit. Ale osobne si myslím, ze vzdy sa da najst kompromis v rodine, preco mas vlastne zle vztahy z akeho dovodu?

( Mal som niekoho koho som miloval, no ten stratil záujem. A ja som mu ani nepovedal čo k nemu cítim.)

V zivote byva clovek casto krat zamilovany, v podstate sa clovek zamiluje a odmiluje kazdu chvilku. Mimochodom hocikedy jej to mozes povedat aj ked stratila zaujem

(S mojimi známkami v škole to ide dolu vodou.)

No tak sa zacni ucit, a zbytocne sa psychicky netýraj, lebo si uvedom ze si to sposobujes sam, sam z beznych veci robis neviem ake velke problemy

(Chcel som to urobiť už predtým no presvedčila ma psychologička, teraz ale k nej už nechodím a chýba mi to.)

Ak ti chyba ze k nej uz nechodis, tak k nej zacni chodit znova.

(Beriem aj lieky ale nezaberajú.)
No tak ono to tak býva ze ked clovek uziva lieky na psychiku, tak isty cas mu mozu zaberat ale po case uz prestanu mat ucinok, a mali by sa vymenit alebo zvysit davka, Ale to uz by mal rozhodnut psychiater.
Navyse niektore lieky na psychiku maju ako jeden z neziaducich ucinkov samovrazedne myslienky. Myslím si ze toto je ten istý prípad. Lebo tvoje myslenie je musím povedat ze nie normalne, aby mladí chalan sa chcel zabijat len pre take obycajne veci ako priatelia, hadky v rodine , a zhorsene znamky. Nepoviem kebyze si neviem ako tazko chorí vtedy by som to chapal tvoje myslienky, ale ti si mlady zdravy chalan a preto nemas mat preco taketo myslienky. Preto si myslim ze to mas z tych liekov. Zajdi k psychiatrovi. Daju sa ti ine lieky a zmiznu ti tieto neziaduce ucinky.

Co2

Myslim si, ze si vo veku , kedy sa vyvijas fyzicky aj psychicky, kedy sa sam snazis najst seba... tiez si myslim, ze by si sa mal troaku zamysliet nad tym co ta najviac bavi a venovat sa tomu... no aj tak si myslim, ze zene, ktora ta priviedla na svet, by si aj tak chybal najviac keby si spachal samovrazdu...nech je jej vztah k tebe akykolvek...

Anonym_93436

Taktiež ťa zdravím , zo začiatku ti asi poviem že samovražda nie je riešením , vždy je tu iná možnosť , iná cesta a ako realista hovorím že je tu vždy pre každého nádej.

Trocha ti o sebe poviem tiež , dúfam že ti to nevadí .. lepšie sa obaja pochopíme. Som o dva roky starší od teba , s rodinou to u mňa tiež nevyzerá moc pekne a taktiež bojujem s osamelosťou. Eh , čo ti poviem , taký obyčajný život ... mám nevyliečiteľné chronické bolesti , nejaké ďalšie zdravotné problémy , tiež som si prešiel depresiami , pádmi , šikanou a ďalšími vecami. S láskou to poznám hodne dobre , viem ako bolí srdce ... Pomaly mi praskalo a chýbalo naozaj málo k tomu aby prasklo celkom a zastavilo sa. Hovorím ti to pretože chcem aby si vedel že za jedna chápem tvoje pocity a za dva že tvoj život sa môže zmeniť v fakt pekný a môžeš zažiť ešte hodne dobrého.

Čo musíš urobiť ? Dať sa dokopy .. Ako ? .. Tým že začneš riešiť všetky problémy ktoré ťa trápia , postupne a trpezlivo.
Nemáš chorú myseľ , len si to myslíš lebo sa cítiš zle a necítiš sa samým sebou.
Budúcnosť si musíš vybudovať , preto ju nevidíš lebo si ešte nezačal , najlepšie si je aj vyriešiť minulosť , ta nám dláždi budúcnosť či už v dobrom alebo v zlom. Nájsť si koníčky , nájsť vlastný talent .. všetci ho máme a často už ho dlho využívame a máme ho pred nosom len ho nevidíme. Kamarátov si môžeš nájsť rôznymi spôsobmi , ak máš nejaký koníček tak vyhľadaj skupinu ľudí , pridaj sa do nej a zoznamuj sa .. dá sa to rôzne.

Život si budujeme sami , vlastnými rukami .. tým že sa učíme z vlastných chýb a z chýb ostatných , neustále dokola .. pádmi a znova sa postavením z dna. Takto je človek silnejší a silnejší.

Viem že sa mi to hovorí ľahko ale hlavne je vzchopiť sa , potlačiť tu únavu ktorú cítiš a nahradiť ju silou .. dá sa to , prešiel som si tým a ak chceš rád ti pomôžem. Aj ak sa nemáš komu vyrozprávať tak kludne mi napíš ne email biely4tesak@gmail.com. Posnažím sa ti pomôcť najviac ako môžem.

Držím ti palce a prajem hodne šťastia.

Laura15

Ten problem s rodinou poznam aj ja a viem ako sa citis. Nemam s nimi skoro ziaden vztah a ked pride nejaka rodinna navsteva tak sa radsej zavriem do izby a tvarim sa ze neexistujem. Tiez ma trapi ze vsetko sa mi poslednu dobu kazi a nic mi nevychadza co ma velmi depta. A po stranke vztahov to nie je tiez ziadna slava. Ale! Aj ked sa zda ze ide vsetko dole vodou nikdy nepomysli nato ze by si si nejako ublizil! Mozno ti to teraz pride ako ten najlepsi sposob ako to vsetko vyriesit no myslis sa. To ze je teraz zle neznamena ze to tak bude stale. Zacni mysliet pozitivne. A ak je psychologicka clovek, ktory ti dokazal porozumiet a pomoct, tak chod za nou. Urcite ta neodmietne. Ale zaujima ma jedna vec, naozaj nemas nikoho komu na tebe zalezi? Kto by ti pomohol a mohol by si sa mi vyrozpravat?