Smrť

Príspevok v téme: Smrť
somsmutna

Vždy, keď v televízii ukazujú onkologické oddelenie, tých smrteľne chorých ľudí, som smutná, že nie som na ich mieste. Som na tomto svete zbytočná. Kiežby som svoj život mohla darovať niekomu, kto umiera a ja by som zomrela namiesto neho.
Vážne mi je smutno, že na onkologickom oddelení neležím ja, ale ľudia, ktorí chcú žiť. Dopriala by som im zdravý život a sebe smrť.

Poznáte film Nebo nie je výmysel (skutočný príbeh o 4. ročnom chlapcovi, ktorý počas operácie navštívil nebo) ?
V tom filme, nekoľko dní po operácii navštívil s otcom nemocnicu a utiekol na onkologické oddelenie. Pri tej scéne som plakala, keď som tam videla smrteľne choré deti a v hlave mi prebehlo ,,kiežby som bola jedna z nich".

Anonym_93436

Pozri , prečo zahadzuješ svoj život ? Ten pocit zbytočnosti poznám veľmi dobre no nemusíš hneď kvôli nemu zahodiť život do koša.

Aký je život cenný si často uvedomíme až keď oň skoro prídeme alebo keď nás zasiahne choroba ktorá nám ho zoberie. Nepíšeš o vážnych zdravotných problémoch ktoré by sa nedali vyriešiť takže stále môžeš mať pekný život , zažiť v ňom pekné dni a pekné zážitky.

Keď žiješ každý deň v bolesti tak áno , smrť je pre teba oslobodením ... lenže ta duševná bolesť sa dá vyriešiť a opraviť. Otázka znie , chceš zažiť tie pekné dni a pekný život ? Nemusíš darovať svoj život aby si tým ľuďom pomohla , oprav svoj život a budeš im môcť pomôcť ešte viacej , či už psychickou podporou , radami .. atď.

Môžem ti dať rady no musíš to urobiť sama , svojimi rukami , svojou vôľou .. čo si často ľudia neuvedomujú je že vždy je tu nádej , pre každého ... hovorím ti to ako realista.

HeyYou789

Pekné od teba, ale ver mi, ze keby si trpela v chorobách ako vážne chorí, priala by si si zo všetkého najviac byť zdravá a iba hlúpo smutná. To sa dá zmeniť obyčajnou zmenou myslenia, kdežto choroby a utrpenie často iba tlmiť. Takže sa pekne uvedom a daruj pekný život sama sebe. Chyba je v tebe, veď aj chorí a trpiaci sa dokážu tešiť z maličkostí, keď už z ničoho, aspoň z každej lepšej chvíle..

steludia

ToCoUzJe, Ty nie si clovek?
Somsmutna, Ty zivot darovat nemozes, lebo si si ho sama nedarovala.
Mala by si si zobrat priklad od tych na onkologii, napriek bolestiam, chcu zit, lebo vedia preco zit. Ty by sa mala zamysliet nad tym, co chces. A vobec si nemysli, ze to budes mat potom lahke, pozemskou smrtou sa to nekonci