Dá sa roztok na šošovky kvapkať do oka?

Príspevok v téme: Dá sa roztok na šošovky kvapkať do oka?
Evelyn53

Ahojte
Som práve v práci, mám v očiach kontaktné šošovky, a mám z nich dosť suché oči.Mám doma aj normálne zvlhčujúce kvapky, ale zabudla som si ich, a nemôžem odísť z práce do lekárne.
Jedna kamoška mi vravela, že na suché oči si môžem kvapkať aj roztok na šošovky, namiesto kvapiek.
No ja neviem. Mám tu so sebou roztok od Dr. Maxa. Myslíte, že môžem? Lebo je mi takto dosť nepríjemne.
Ďakujem.

Aliss

Jasne, ako "zachrana" moze posluzit aj roztok na sosovky. Nedavala by som si ho ale casto. Radsej si kupte niekolko ks kvapiek do oci a noste v kabelkach alebo majte odlozene v praci :) Co sa tyka toho, ze aj super sosovky sposobuju sem tam diskomfort...nuz, isty cas som pouzivala take, co ma rezali casom, mala som suche oci, stipali ma ci bolo v miestnosti moc vykurene, ci som bola vonku na mraze...Pritom neslo o najlacnejsie, ale samozrejme, rychlo som ich vymenila. Teraz mam raz tak drahe a nemozem si ich vynachvalit. Nemam absolutne ale absolutne uz ziadne problemy. Takze za mna jednoznacne plati, ze treba vymienat, az kym clovek nenajde tie "prave"

nicollette12

Tak sosovky by mali byt v oku max 10hodin. myslim tie kvalitnejsie... je jasne ze po 12 hodinach to je strasne ked ich mas na sebe o dost dlhsie ako by si mala...

Evelyn53

No ja som jednak sedela vo vykúrenej miestnosti, a pracujem s počítačom, ale taktiež som aj alergička, a som počula, že alergici majú veľké problémy s vysychaním očí. Niektorí dokonca vravia, žeby nemali ani nosiť šošovky. Mne to zatiaľ doktori nezakázali. Keď si dám šošovky, začnú mi oči vysychať, a mám nepríjemné pocity, až po takých 5-6-7 hodinách nosenia, po takých 12tich to býva des. Ale zväčša so sebou stále nosím kvapky a každé 2-3 hodiny si nakvapkám. Takže to býva normálne celkom v poriadku.

nicollette12

Omen - ak by si nosil/a sosovky, tak by si vedel/a, ze aj tie co ti najviac sedia v oku a mas ich rokmi overene obcas potrebujes zvlhcit z dovodu napr. si v klimatizovanej miestnosti/vykurenej miestnosti, alebo v prasnom prostredi atd.... vies? A ak sa prave ocitnes v takejto situacii a nemas pri sebe umele slzy, tak to sa vola "byt v nudzi" to je to co som myslela ja, prave vtedy v tychto pripadoch ak mam pri sebe roztok, tak si kludne kvapnem do oka a bolo to uz viackrat.... za tych 10 rokov nosenia sa mi nic nestalo..... len tolko:)

Omen

Nicollette, kiež ani nebudeš mať, neprajem ti to! : ) Lenže ono je to tak, že niekto zareaguje na prvýkrát, iný na stý. Ale ak máš pocit suchého oka pri šošovkách a oči musíš zvlhčovať, potom nie je všetko s kostolným poriadom. Buď je problém v šošovkách alebo roztoku. Ak by bolo všetko o.k., NESMIEŠ pri ich nosení cítiť dyskomfort!
Čo sa týka toho "viacúčelového" roztoku, znamená, že slúži na dva a viaceré účely : čistí, oplachuje, dezinfikuje,... š o š o v k y!
Je už na každom, čo s mojou radou urobí.

nicollette12

Tak nemala som predtym ani potom ziadne problemy, oci sa mi pekne zvlhcili ako pri umelej slze, ale podla mna dost zavisi aj od samotneho roztoku, to mi povedala aj ocna...:) ale ten co mam ja tak ten mozem vraj normalne aj do oka ak si zabudnem kvapky a som v totalnej nudzi....

Omen

A vôbec, ja nemám nič proti tomu, ako ty používaš roztok. Tvoje oči, tvoje rozhodnutie! Ale ak radím niekomu v oblasti zdravia, mám na pamäti to, aby mu moja rada neublížila, najmä ak viem o rizikách. Asi tak! : )

Omen

@ Evelyn, fajn. : )

@ Nicollette, to ja som to "vytiahla" ! : D Ak môžeš roztok na šošovky používať aj do očí, potom môžeš prípravky do očí používať aj na šošovky, či? Poškodenie zraku - syndróm suchého oka ti niečo hovorí alebo alergická reakcia na niektorú zložku z roztoku? Ľudia toho nahovoria, preto si treba veci verifikovať.

nicollette12

To je zaujimave, neviem s kade tu niekto vytiahol ze sa tym da poskodit zrak ak to raz pouzije ako nahradu... ja nosim sosovky 10 rokov, pouzivam roztok viacucelovy aj ako nahradu (obcas) , ak prave mam suchsie oci a povedala mi to aj ocna ze ak je roztok viacucelovy tak to nevadi ak to je raz za cas prave v tychto pripadoch.... a to iste mi povedali aj v x optikach... ja som to uz tiez viackrat spravila a nic sa mi s ocami nestalo, ani to nestipalo ani nic... takze toto su bludy

Evelyn53

Rozumiem, ďakujem. Ako som spomínala, ja zvlhčujúce kvapky mám (ktoré sú vhodné na šošovky), avšak keďže ich nemám pri sebe, hľadala som za ne nejakú náhradu.