Dá sa roztok na šošovky kvapkať do oka?

Príspevok v téme: Dá sa roztok na šošovky kvapkať do oka?
Evelyn53

Ahojte
Som práve v práci, mám v očiach kontaktné šošovky, a mám z nich dosť suché oči.Mám doma aj normálne zvlhčujúce kvapky, ale zabudla som si ich, a nemôžem odísť z práce do lekárne.
Jedna kamoška mi vravela, že na suché oči si môžem kvapkať aj roztok na šošovky, namiesto kvapiek.
No ja neviem. Mám tu so sebou roztok od Dr. Maxa. Myslíte, že môžem? Lebo je mi takto dosť nepríjemne.
Ďakujem.

Omen

Evelyn, aby sme si rozumeli, ak máš nasadené šošovky, potom môžeš používať LEN umelé slzy. Tie môžeš používať aj vtedy, keď ich nemáš nasadené, ako aj iné očné kvapky, gély,...

Omen

Lebo je to roztok určený LEN a LEN na šošovky alebo si chceš poškodiť zrak?
Máš suché oči, čo môže byť syndróm suchého oka, preto by mala zvážiť ich nosenie alebo výmenu, ak ti to spôsobujú šošovky. Do oka si môžeš LEN kvapkať, ale nie hocičo, len VHODNÉ umelé slzy.

Evelyn53

No, podľa info na stránke, je asi viacúčelový, lebo má čistiť + uchovávať + dezinfikovať + zvlhčovať...
Čítala som, že tie, čo sú výhradne na čistenie, obsahujú peroxid. Nikde som nevedela nájsť presné zloženie toho od MAxa, len to, že obsahuje ten hydrogén sodný (alebo ako sa to volá?).

nicollette12

AK je to viacucelovy roztok tak ano, ale ak je urceny iba na uchovanie sosoviek, tak by som to nerobila.... neviem aky je ten dr.max musis pozriet, urcite to tam je napisane