Mám nízké IQ

Príspevok v téme: Mám nízké IQ
Hlupacek

Nikdy jsem nebyl ani dobrý žák ani student na střední škole. Na základní škole jsem byl slabší průměr a ke konci už podprůměr (nešla mi ani matematika, ani cizí jazyky). Uvažovalo se, že půjdu na učební obor (nepříliš těžký), já místo toho zvolil maturitní-náročnější obor. Bylo to nad mé síly a já tenkrát propadl z matematiky (i v ostatních předmětech jsem byl podprůměr). Nějakou dobu jsem měl pouze základní vzdělání (ze školy jsem odešel, protože už jsem nechtěl opakovat ročník), později jsem s velkým úsilím dálkově vystudoval alespoň soukromé gymnázium, kde jsem měl docela úspěchy (opravdu jsem se snažil). Ovšem některé předměty mi nikdy nešly: matematika+cizí jazyky. Maturitu tedy mám, ale dále už to nešlo. Na vysokou školu už jsem neměl.

Dnes nevyužiji ani tu maturitu, jsem obyčejný dělník, živím se rukama, vím, že na víc nemám a jsem s tím smířený. Ovšem dlouho jsem se trápil tím, že mám dost nízké IQ (kolem 90!). Jaká je podle Vás hodnota IQ mezi 90-95 (tam spadám)? Dá se s tím něco dělat? Připadám si trochu méněcenný mezi chytřejšími.

Iq testy

Nazdar vobec nic si stoho nerob.
IQ testy su zamerane najma na pocitanie a nie vsetky su spravne urobene aby ich mohol urobit clovek ktory nema rad matematiku ako napr ja..po 30minutach stracam trpezlivost a pisal som vzdy co mi len prislo na um ;) vysledok po 1hodine 129. (a 25min som typoval) ani ja som nebol dobry ziak,zalezi vsak co sa ucis,vseobecne vzdelanie stoji za hovno tiez som prepadal ,bol som oznaveny za idiota a buduceho kriminalnika a dokoncil som si vs 3 stupna,a vela co boli na zakladnej a strednej stars to daleko nedotiahli.poznam ludi co maju vysoke iq a v realnom zivote uplne nuly,jeden psycholog urobil iq testy na 220 :) pretoze vedel odpovedat ns otazky a ja napriklad ani neviem vela krat co odomna chcu.v zivote to musis mat vyvazene,inak si nepouzitelny.urcite aj ty ako kazdy clovek ma v sebe kvality ktorych predci ostatnych.ak ti nejdu pocty budes dobry v intch veciach.ja napriklad som gelmi dobry v analyzovani a fylozofovani co mi je tak vacsinou na prd a upadam do depresii,kedze vidim svet inak.som vela krat zasneny a nahnevany na lidi a svet,niekedy zavidim ludom co rozmyslaju jednoducho.mne najviac pomohlo citanie knih,zacni s niecim lahkym a potom prejdi do toho co ta bavi a potom zacni s odbornou loteraturou a mozes si skoncit aj vysoku skolu. A ak by si aj napriek vsetkemu nenapredoval urcite najdes v seve nieco co vies robit lepsie ako druhi problem vsak moze nastat ze to co vies nebudes movt robit kedze to moze zavisoet od financii,tak ako u mna sport alebo geci ktore nie su v spolocnostindocenene..v kazdom pripade drz sa a nestacaj zivot na nejakom hlupom teste,to iste ako ziaci maju monitory na zakladnej skole,ti co nemaju dobry vysledok maju byt do konca zivota odpisani??? Tak dalej by sme mohli pokracovat...ak ta trapi len to bud rad... ja ide ebnut s inych a viac veci co ini povazuku za nepostatne ;))

Hlupacek

Lollka: díky za odpověď. Psala jsi, že průměrné IQ je 98, já spadám někde mezi IQ 88-98 (můj výsledek byl IQ 94), jestli je to ještě průměr, nevím? Někdy jsem měl i nižší výsledek-IQ 88-92. Takže mám IQ kolem 90. Já vím, tobě se to lehce mluví, ale já vím, jak jsem byl špatný žák a student a jak mi někdy trvá, než něco pochopím.

Dělnická práce mě baví, rád bych se vyučil i nějakému řemeslu, pokud bude čas. Děkuji ti, že si vážíš i takových lidí, jako jsem já.

Lollka

Podla tohto clanku je priemerne IQ v Cechach 98: www.interez.sk
Kam ty v podstate spadas. Takze nemas nizke IQ ale priemerne. Podla mna tvoj najvacsi problem je v tom, ze mas nizke sebavedomie a neveris si. Pritom kazdy je sikovny na nieco ine. Nemal by si sa zameriavat na IQ ale na to, co ta bavi, co rad robis a v com si dobry. Ak ta bavi robit delnika tak ho rob, poznam delnikov co su mili sympaticki ludia a sikovni v praci. Ty nieco budujes co tu zostane aj pre dalsie generacie takze ta praca ma urcite zmysel.

Hlupacek

Agreed: podle tebe je lepší nízké IQ, než vysoké? Ano, říká se, že ti, co mají příliš vysoké IQ jsou někdy k nevydržení.

Hlupacek

Bbc: zpočátku jsem moc šťastný nebyl, ale zlepšilo se to. Jinak to, že mám nízké IQ nikdo ani neřeší, protože to v běžné konverzaci ani nepoznají! To odhalí testy a různé úlohy. Ano, snažím se to vyrovnat jinými vlastnostmi-pracovitost, poctivost, vytrvalost, ochota pomáhat.

Hlupacek

BenedickIQ50: a důvod tvého nezaměstnání? Také jsem dlouho byl, teď přišla změna, pracuji a jsem spokojenější člověk-živím se rukama a jde mi to.

Hlupacek

pedag: jak jsem psal, měl jsem problémy ve škole a asi jsem působil (a asi stále působím trochu naivně). Měl jsem velmi nízké výsledky-percentil z Testů studijních předpokladů-jen 4%! To bylo velmi málo a já se za to styděl. Musel jsem se déle učit a vícekrát si to opakovat a i na maturitu jsem se připravoval déle než druzí. V matematice jsem dlouho řešil úlohu, kterou by jiný měl už dávno vyřešenou. Myslím že také občas analyzuji problémy, ale příliš dlouho a nevím jestli je to dobře. Spíše mi vyhovuje práce rukama, i když jsem to původně nechtěl dělat. Respektive jsem si nepřipouštěl, že mám dost nízké IQ. Testů jsem dělal dost a většinou jsem měl IQ mezi 88-98.

Bbc

No aspon budes stastnejsi a iq podla mna neries vobec ide o to aky si a ako sa chovas niekdo ma vysoke iq a chova sa jak chuj nerozdeluj ludi pod toho.