ziadne sebavedomie

Príspevok v téme: ziadne sebavedomie
sebavedomie0

Ahojte. Mozno sa tu najde niekto kto mi bude vediet pomoct. Cely zivot ma trapi moje nizke resp ziadne sebavedomie. Velmi by som chcela nejakych kamaratov, kamaratky ale ziadnych som zatial nemala. Ani na zakladnej, ani na strednej ani teraz na vysokej. Vzdy som dufala ze sa ku mne niekto prihovori, skamarati ale teraz ked som na vysokej som to uz vzdala. Velmi mi to chyba a uz som zufala na pokraji sil. Nie je to nic uzasne ked projekty do skoly robievam sama lebo vsetci ostatni su poparovani resp nechcu ho robit so mnou. Kde je vo mne chyba? Trapim sa cely zivot. Aj som sa skusala ozvat k niekomu ale nedopadlo to dobre, kedze sa zakoktam a vydavam take nezrozumitelne zvuky namiesto normalneho hlasu. Vsade som sama a uz to nezvladam. Mam pocit ze musim byt ku kazdemu mila a ze kazdemu nieco dlzim. Citim sa ako nejaky sluha. Mam ist po lieky? Citim ze to sama nevyriesim. Neviem co mam robit. Citim ze kvalita mojho zivota je nulova a velmi tuzim po tom aby som zila ako ostatni, mala kamaratov. Okrem toho nikdy nehovorim svoje nazory aby som niekoho neurazila ak ma iny nazor a to ma trapi. Neviem co dalej

Cliattsi

No to, čo opisujes by mohla.byť aj sociálna fóbia, neviem, či poznáš tento pojem.
Mám ešte jednu otázku - či pocitujes takú oddelenost od druhych ludi? Ako keby , neviem ako by som to pomenoval- že žiješ tu na tomto svete, a máš taký pocit, ako keby si sem nepatrila.
Nepatrila či už medzi ľudí, alebo na tento svet - ?

Takéto témy sú tu dosť často zakladané. Tak sa mi to zdá až čudné. Ale u teba dosť drsná realita.

Niekam si chceš aj vyjsť. Chápem. Ale skús si teraz položiť otázku - bez ohľadu na to, aký máš handicap (reč nezrozumiteľná,ťažké nadviazanie kontaktu) - baví ťa komunikovať s ľuďmi? Napĺňa ťa to? Alebo je možné, že po čase stratíš záujem o človeka?
Keď si teraz na VŠ, nemáš náhodou také demotivačné stavy? nemáš problémy so sústredením, kt. sa rokmi zhoršujú?

Sebavedomie0

Ciattsi - ja viem ako to myslíš. Ale aj tak nechápem, načo by si niekto vymýšľal tému o nízkom sebavedomí. Trollí sa podľa mňa v iných veciach, na FB, nie na zdraví. Ale tak možno si tu dlhšie a poznáš tu to.
No kamarátov nemám, je to dosť zložitejšie. Jediná osoba, ktorú mám (okrem rodiny) je môj priateľ. Vdaka nemu ešte ako tak žijem. Ale pochopiteľne, chýba mi ľudská spoločnosť, vyjsť si s kamoškou niekam von, atd.

Cliattsi

Tak nechcel som vyvolať v tebe tento pocit.
Ale ja zase nemam moc rad, keď sa aktívne zamýšľam nad témou čo by som poradil, a popritom myslím že táto téma je možno vymyslená (nie len tvoja) a ja som na ňu možno zbytočne vynaložil svoj čas. Ak to v tvojom prípade nie je pravda, tak sa ospravedlňujem. Lebo to aj človek ktorý niekam prispeje, a ide to takpovediac dovetra, tiež má z toho blbý pocit ;).
Škoda ale, že sa to nedá nijako overiť.

Virm si predstaviť, žeby to reálne mohlo byť, keď pozriem na svoj život.
Ale nejde mi do toho to, že vydávaš nezrozumiteľné zvuky pri komunikácii a že si nemala a ani nemáš žiadnych kamarátov (?)
Ako prebehla stredná a zš ?
To, že sa nevieš pripojiť k ľuďom chápem. A na výške sa aj prednáša. To ti ide ako?

Jana Lukacova

sebavedomie0: Vaše "sebavedomie" je iba odrazom nevysporiadaných emócií, ktoré v sebe máte neprejavené...

Ak si nebudete vedieť dať rady, pokojne mi napíšte, rada pomôžem.

sebavedomie0

Kontrol0r - mozes mi napisat na mail sebavedomie0@centrum.sk vytvoreny specialne na tuto prilezist, nechcem pisat verejne moj skutocny mail kedze som tu napisala dost osobne veci.

Anonym_93436

Prijala si samu seba taká aká si ? Tam začína zmena a tam často viazne to sebavedomie. Ľudia si myslia že nie sú pekný .. ako keby na to bola norma ... a potom sa cítia menejcenný. Tam presne to viazne , cítiš sa zle sama vo svojej koži a nevedomky tak meníš reč svojho tela , to ako vystupuješ atď , ako sa cítiš tak ťa aj ostatný berú. Takže ak to takto je potom tam treba spraviť zmenu.

Inakšie , viem nie je to pekné nemať kamarátov a tak ale tiež si dávaj pozor na kamarátov , myslím tým aby si hneď naplno nedôverovala prvému človeku s ktorým sa skamarátiš lebo to môže pekne využiť proti tebe.

Myslím že to zvládneš v pohode sama , nepotrebuješ žiadne lieky a podobné srandy len trocha nakopnúť správnym smerom ak to smiem takto povedať.

Uvolni sa , správaj sa prirodzene , buď taká aká si , nemusíš mať okolo seba milión ľudí , hľadaj si kamarátov ktorým môžeš dôverovať a ktorý sa za teba postavia nech sa deje čo sa deje , je takých málo ale dajú sa nájsť.

Raz som počul že keď zmeníš svoje myslenie tak do tvojho života vkročia aj iný ľudia , dá sa povedať že lepšie myslenie tak prídu lepší ľudia a z osobnej skúsenosti by som povedal že to aj tak funguje.
Čiže buď v klude s tým že s tebou ostatný nič nechcú mať , zmier sa s tým a vtedy budeš môcť spraviť zmenu k lepšiemu ..

Neboj sa , viem aké to je .. zažil som si tak šikanu niekoľko rokov.

Pozri , nie si menejcenná , teraz sa tak len cítiš ale všetci sme si rovný a všetci máme niečo svoje .. originálne , preto sme aj všetci výnimočný.

Skús nazrieť do minulosti , šikana ? alebo opovrhovanie rodičmi tiež môžu spôsobovať nízke sebavedomie ... Všetko sa dá vyriešiť len treba nájsť pôvod problému.

Toť asi vše čo ma zatiaľ napadá , pracuj na sebe ... musím sa zasmiať ale aj cez to že stále bojujem s osamelosťou si uvedomujem že práve to nás tak trocha robí silnejšími ľudmi , že vieme pracovať sami a nemusíme sa spoliehať na druhého. Len taká vec na zamyslenie ale o tom po tom.

Zatiaľ ti prajem veľa šťastia a držím palce aby si to zvládla a cítila sa lepšie , ak máš aj iné problémy kludne mi napíš na email .. ta červená ikonka pri mene , rád pomôžem komukoľvek a neboj , nikdy neodsúdim za nič.

Pekný deň prajem.

sebavedomie0

Cliattsi - nie je. Ver mi, ze velmi rada by som tuto temu nezalozila. :-) ale je to dost skaredy pocit, ze niektori ludia si myslia ze vymyslam, ze taketo pocity ako mam ja ani nemozu byt pravdive. Velmi rada by som ich nemala.