Rodičia mi zakazujú človeka ktorého ľúbim

Príspevok v téme: Rodičia mi zakazujú človeka ktorého ľúbim
Maca88

Ahojte. Prosím vás o poradenie. Vyskytla som sa už dávnejšie v ťažkej situácií z ktorej som už psychicky na dne. Som 14 a pol ročné dievča. Už rok aj 4 mesiace mám priateľa ktorý je o 7 rokov odomňa starší. Veľmi ho ľúbim aj keď by si poväčšina ľudí myslelo že v mojom veku je to len nejaká detská zaľúbenosť a zo strany mojho priateľa využívanosť mladostvej. Čo vôbec pravda neni. Poznám ho vyše 2 rokov. Nikdy som nemala žiadnych ozajstných kamarátov a aj ked som mala už pár kamarátok ich chovanie mi pripadalo také detské. Jednoducho som si s nimi nerozumela a tak som taká samotárka. Moj priateľ je veľmi dobrý človek, ma má rád neklame mi a bere ma ako dospelého človeka podľa neho som veľmi vyspelá. Napriek nášmu velkému vekovému rozdielu sa nemienim s ním rozísť kôli zákazu mojich rodičov. Keď rok dozadu zistili že som s ním bola ďaleko od mojho bydliska lejo som im klamala . Bola to moja chyba pretože to bol neuvážený čin a odomňa veľmi sprosté, ale zároveň skúška či je môj priateľ naozaj človek ktorý ma má rád a nie je somnou len preto aby ma nejakým spôsobom využil. Odvtedy mi ho zakázali. Zakázali mi sa sním stýkať, kontaktovať ho alebo inak sa o neho zaujímať. Priateľ celé 2 mesiace popri tomto prípade bol úppne psychicky na dne . A ja tiež. Bol aj v nemocnici a bol na tom veľmi zle. Celé noci som plakala na iné nič nemyslela.Celé všetkk zlé čo som pokazila som len oľutuvala z dôvodu že som človeka ktorého milujem zranila tým že o ňom rozprávali všetci na dedine blbosti a len na neho ukazovali aký je sviniar. Pritom bola všetko len moja chyba. Bola som v dúfaní že sa toto všetko skončí bolo to nesnesiteľné obdobie plné strachu že ho nikdy neuvidím nikdy s ním nič neprežijem neprehovorím. že s ním nebudem žiť v jednej domácnosti. Bála som sa oňho. Bála som sa že ho navždy stratím. Pocit beznádeje bol strašný.Počas celých tých 2 mesiacov sa mi podarilo s ním skontaktovať potajomky keď mi rodičia vrátili telefón. Každý deň tam namňa čakal v nádeji že sa mu ozvem že som nanho nezabudla. Dokonca jeho rodičia už nevedeli čo s ním lebo bol psychicky oslabený.Od toho dňa sme si písali stále . Stále si aj píšeme si pravidelne stretávame sa potajomky aby nás nikde nevidel. Opäť ale v nádeji že nás nikto neuvidí že sme spolu. Že raz príde čas kedy sa postavíme na nohy a oznámime mojim rodičom že sme spolu že spolu aj budemem že chceme žit spoločný život lebo sme sa našli. Bolí ma predstava že by som život žila bez neho. Radšej by som sa zahrabala pod zem. Ublížila som im veľmi ale chcem aby som s ním bola. Aby sme sa nemusili pred nimi utajovať . Som ochotná splňať pravidlá ktoré by mi udelili ak by som ich zoznámila s priateľom a dohodli by sme sa vklude aby nám nebránili v našom vztahu. Chcem žiť mormálny život s ním. Bez ohľadu na vek. Prosím vás o radu ako im to povedať aby mi ho nezakázali znovu. Milujem ho nadovšetko.nechcem ho stratiť.prosím vás ako im to mám oznámiť aby ma pochopili.

Bnb

Rodičia v tomto prípade s tebou jednajú nezákonne. Je to právo dieťaťa stýkať sa s osobami s ktorými ma citový vzťah no samozrejme mu nijako neubližujú.

nicollette12

Maco88 - tiez by ma zaujimalo, ci niekde pracuje, alebo ci studuje, alebo aj ako to berie jeho rodina ten vas vztah, ci im to nepride zvratene alebo ci su s tym stotozneny a beru to za normalne ze ich syn ma 14 rocnu frajerku.... a vekove rozdiely beriem, ja sama mam priatela o 6 rokov starsieho, lenze je nieco ine, ked ma zena napriklad 22 a muz 29, alebo opacne, ako ked ma dievca 14 a chlapec 21...ak rozumies co ti pisem...

Co2

Moznoze to z hladiska toho, ze ti nikto nerozumie mozes citit, ze si viac mentalne vyspelejsia, ale to stale nic nemeni na fakte, ze mas iba 14 rokov a nedaj boze mat pohlavny styk s este neplnoletou. Zo svojho zivota mozem povedat, ze rodicia, ktori tu vzdy pre teba boli chcu pre teba iba najlepsie. Nie sme v krajinach tretieho sveta, kde by sa mali vydavat slecny stare 13 rokov a je hanba, ze dieta v tvojom veku, ktore by sa malo venovat vzorcom z fyziky ma znamost 20 rocneho chlapca, ktory by uz mohol byt studentom na vysokej skole...

kikusa105

Maca88 len prosím ťa, neurob nejakú hlúposť, neuteč z domu, ako to robia niektoré... vlastne čo si o tom všetkom myslia rodičia tvojho priateľa ? A on aj pracuje už niekde, či je na výške ?

Maco88

on je obyčajny dospelý chlap. Ano rozprávali sme sa o tom už pár krát ale povedal že radšej počká nech sú neni zbytočné problémy. Vy ste ma nepochopili. Veď mi dvaja spolu fungujeme úplne normálne ako keby sme normálny pár len to že sa musíme pred našimi skrývať. O to ťažsie že býva v susednej dedine kde zväčša každý každého pozná a musíme sa skrývať úplne. Skôr on na mňa žiarli lebo sa bojí že ma stratí a nechce byt bezomna lebo ma ľúbi a chce somnou byť.Ja viem veľmi dobre že je dospelý že tiež potrebuje sexuálne žiť a riešiť iné veci a nie vzťah s niakou skoro 15 ročnou. Veď tých pár mesiacou z tej stránky už vydrží. Ale ztej druhej stránky aby sme sa obaja trápili a čakali až do mojej dajnetomu 17ky kedy by som to oznámila našim .. to už je na človeka príliš preto by som to chcela začať riešiť hneď po mojej 15ke. Poznám veľa dievčat ktoré sa zaplietli do vzťahu s dospelými chlapmi o niečo s menším vekovým rozdielom a klape im to stále. prekonali žiarlivosť prekonali rodičov všetky prekážky. Ja som sa len pýtala aký spôsob oznámenia mojim rodičom a zoznamenia s nimi by bol najvhodnejší.

Mitt

Nechápem, čo tí ľudia riešia. V minulosti bolo bežné, že muž bol od ženy starší aj o 6 či 8 rokov (stačí sa pozrieť na manželské hroby), pričom začínali už v mladom veku dievčaťa a pomaly pracovali na potomstve. Dnešní sprostí ľudia hned označia muža o viac ako 4-5 rokov staršieho od partnerky pomaly za pedofila. Keby bol starší o 20 rokov, bolo by to naozaj na zamyslenie, ale robiť tragédiu zo siedmich rokov...

Ak vám vzťah vydrží aj dalej, 3,5 roka, dovršíš 18 rokov, môžeš odísť z domu bývať k priateľovi a rodičia nič nezmôžu...

nicollette12

Maca88 - dost sa cudujem tomu, ze ste spolu rok a nieco a este od teba nechcel sex... to je zaujimave, ak je teda zdravy dospely chlap, ze to nepozaduje a nevadi mu len take vodenie za rucicky v jeho veku... ale to je ina vec, vyjadrujes sa ako rozumne dievca, ktore je ale dost zaslepene a prave tym si to komplikujes ako tu uz niekto pisal.... nevravim ze to pride teraz hned ze ta neha, ale pochop to, za to ze mal seberovnu a podviedla ho, tak to neznamena ze ked sa ukaze nejaka ina ktora sa mu bude pacit tak ze ta neposle kade lahsie, k tomu, ty by si sa nemala takto vyjadrovat ze s nim chces buducnost, lebo ty toho este nemas vela odzite, nevies kto pride napriklad ked budes mat 17-18 pojdes sa zabavat niekam alebo pojdes medzi ludi a uvidis niekoho "lepsieho", potom to budes lutovat? Si este dost mlada a taketo veci by si nemala naozaj riesit, nikto ti nechce zle, ani rodicia, len ty to teraz nevidis, len sa na to pozri z pohladu rodicov alebo inich nezainteresovanich ludi, co si hned budu mysliet? Ze ten chlapec nema vsetkych 5 pokope a ty si iba naivne mlade dievca, ktore pozera iba cez ruzove okuliare.... ale tak to je, aj ked si myslis ine, ale to je normalne pri prvej laske... len si myslim ze by ta prva laska mala byt s chlapcom v tvojom veku a nie s o 7 rokov starsim chlapom...nechcem ti priat zle, ale ked ta opusti tak pochopis vsetko

Maca88

Možno komplikujem. Ale ubližiť a stratit človeka ktorý v mojom živote je tým čo ma robí štastnou.. to by som nedokázala.