Uz nechcem

Príspevok v téme: Uz nechcem
Abcdefghoij

Prosim,neodsudzujte ma za to,co teraz napisem. Pokuste sa ma prosim pochopit... Dakujem.
Ano,som este len 15 rocne decko co uz chodi na ss.
Od mala som bola na zs sikanovana. Presla som si bitkou,nadavkami,ohovaranim,vyclenovanim z kolektivu ako niekolko inych ludi... Doma sa nasi niekolko x hadali a aj hadaju,co ma prilis mrzi. Nehadaju sa kvoli podstatnym veciam. Mama napriklad zabudne kupit nieco ocovi a on po nej zacne hucat. Niekedy az tak velmi ze sa mami zastanem a on mi vyhrozuje bitkou. Ked som bola mladsia,vela x som dostala ale to iba take po zadku ci po tvari. Take vychovne,co davaju skoro kazdy rodicia... Vela krat sa stane,ze sa im postazujem o skole,nemam sa tam o koho opriet ked ma tam nemaju radi. Ucim sa dobre,snazim sa byt otcorena a pod. Ale tym ze mam najlepsie znamky,nemaju ma spoluziaci radi. Tak nasim zalujem. alebo sa skor len chcem vyrozpravat. Nasi to nidky neriesili. A oni mi vynadaju,ze sa mam branit. Lenze ak som jedina v celek triede,bez kamosov,ako sa mam sama branit? Nieco poviem,je to zle. Ked si v skole presadzujem nejake poznatky napr. Z dejepisu,robia vsetko preto aby ma pred ucitelmi zhodili... Proste taka obycajna vec v skole... Nasi to nikdy nezazili a nevedie ake to je.
Doma mam sestru a brata. Su v rovnakom veki,dvojicky. Maju 10 rokov. Vela x sa stanr ze mi zacnu nadavat. Su este mali ale vsetko im prejde. Rodicia nic. A aj toto chapem. Pri prvom decku to tak asi budem mat aj ja
Ide o to,ze uz takto dalej nechcem. Vecer mam zachvaty placu a nemozem prestat ked si poviem... Mam kamarata ale s nim o tomto nemozem hovorit. Nemozem mu povedat za rodicov,ze sa otec sprava hnusne. Aj ked,nemyslite si,ze je len hnusny. Dava mk strechu nad hlavou,jedlo a tak. To je predsa jasne. ale chyba je vo mne. Asi som typ cloveka,co je fakt problemovi. Psychologovi som uz chodila ale on ma poslal dalej. V liste co pisal nasim hovoril,ze toto vsetko je zo sikany. Sikanovali ma uz od 1.triedy. Bola som baculka.
Ale nevedel ze nemam rada zivot. Pride mi velmi tazky a neprajny. Kazdy vravi,ze zivot je svina. A asi maju pravdu. Prosim,pomozetw mi zmenit pohlad na vec,aby ma mali radi a hlavne aby prestal byt oci hnusny? Ako sa mam cez to vsetko preniest??? Dakujem,prosim,neodsudzujte ma

menoooo

ahojte Abcdefghoij :)

nakolko sice pisete ze mate len 15 rokov, v dnesnej dobe su mladi ludia velmi mudri

1. rada : pozorujte svet okolo seba .. nerozmyslajte, pozorujte svet okolo seba .. nudite sa pri nic-nerobeni? fyzicka aktivita, napr. si vist von na prechadzku :)
2. rada : majte sa dobre, citte sa stastne :)
3. rada - snazte sa vracat k 1/2rade (nesnazte sa porusit 1/.2. radu, aj ked to "vyzera" ako pravda, pekne sa ospravedlnte a zmente svoje pocity k situácii)

ukazem rozdiely:
1.
(teraz rozmyslate, a ignorujete svet okolo Vas, cize prakticky vytvarate väzenie v sebe, pricom ked sa pozriete na spatne ako to funguje - tento zivot na Zemi tak nefunguje, nemozeme ho znicit) / pozorovanim veci okolo seba mozog stichne a prakticky nadviazeme kontakt s okolitimi vecami (napr. zrazu vidíme ze mamka nieco vari v kuchyni, zrazu vidíme za takto prisiel unaveny, zrazu zbadame ze súrodencom nieco nejde v skole, zrazu uvidíme ze vonku behaju psikovia ... prosto zastavi sa paska v mozgu a clovek zacne "existovat" :)

2. (teraz sa snazite opravit svet, vsetky jeho chyby, vsetky svoje chyby, vsetko zle, vniest spravodlivost, hentamto je zle, zle je ze je malo penazi, zle je ze niekto ma vela penazi, zle je ze Vam robili zle, zle je ze by ste mozno chceli byt ina.... ) / [potichu nahlas] mam sa rada, je fajn ze mam rodinku, tatka, mamku, tych nezbednych surodencov, ze mozem chodit skoly, ze mame doma teplo, ze je tu aspon-aky taky mier atd, ze bola zima so snehom, jednoducho naucte sa mat rada seba, resp. nieco co mate rada prosto :) napríklad ja mam rad pocitace, rad pomaham ludom, mam rad volny cas, rad chodim do skoly, mam rad (poznámka: je dôležitejšie niečo mať rád, ako nasilu tlačiť na výsledky .. (popis nižšie:)

3.napríklad možno sa hneváte na oca že nemá taký názor ako vy, možno sa hneváte na mamku že nemajú taký názor ako vy, možno sa hneváte na spolužiakov že nemali radi také veci ako vy ... inak povedané, je to stále tá predstava mozgu z bodu 1, ktorú sa človek NASILU snaží presadiť .. inak povedané, predstavte si, žeby ste nemali názor: keď sa vaši hádajú, tak by ste sa prišli ospravedlniť že je to vaša chyba že mamka zabudla kúpiť (neviem čo), a hneď by aj tatkovi prišlo ľúto že kričí na rodinu (lebo by sa zrazu prebral z bodu 1), rovnako mamke by prišlo ľúto že naozaj asi ona kupuje veci domov (rovnako by sa prebrala z bodu 1) a vlastne po chvíľke ticha by nastal okamih, keď by každému prišlo stidlivo (že sa hambí), lebo každý by si uvedomil, že spravil chybu (vrátane Vás, ste napr. staršia, zrejme súrodenci k Vám vzhliadajú, čiže akoby keď Váš mladší bráška by prišiel za rodičmi s tým, že sa hádajú a akoby by mohol pomôcť, aj Vám by prišlo ľúto že takí "menší" a má viac "rozumu" ako starší" - pritom parodxne práve preto žeby nemal rozum (bod1), ale že Vás má rád :_)

ono tento svet funguje viac na láske, ako na pravde.
napr. pravda by bola že možno ste opovrhovali spolužiakmi, lebo boli zlí...napr. pravda by bola, že možno spolužiaci boli naozaj zlí : otázka je, načo je taká pravda? odpoveď: nanič samozrejme :_) pravda ešte nikoho neobjala, nikomu nedarovala, nikomu neodpustila ....

prosto
bod 1: môžete nechať oddýchnuť myseľ, aby sme sa prebudili naspäť do sveta,
bod 2 že začneme ľúbiť okolitý svet
bod 3 , keď zabudeneme na body 1 a 2, je fajn sa k nim vrátiť :) :) :)

(prečo toto funguje: každá bytosť sa rodí v nejakej forme, napr. psík .. keď psík ľúbi seba, a ľúbi svoje okolie - vtedy je psíkom .. napr. mama lastovička tiež ľúbi seba a ľúbi svoje okolie .. rovnako ja neviem človek tatko ľúbi seba a ľúbi okolie, rovnako človek mamka ľúbi seba a okolie, rovnako strom ľúbi seba a ľúbi okolie a podobne ... fyzicky každý prejavuje svoju lásku inak: napr. tatko tak že rád pracuje, mamka že rada nakupuje, psík že šteká, fenka že je milá, strom že drží pôdu atd .. problém bodu 1 je, že sme opustili seba samého aj tento svet a prinajlepšom sa snažíme kontrolovať iných (inak povedané, nenávisť voči sebe, nenávisť voči okoliu - fyzicky prejavujeme)

zo skúsenosti to má akoby 1. fázu, človek sa hnevá že mu niekto narušil pravdu, ale postupne sa jej človek vzdá ... 2. fáza je, že človeku príde veľmi ľúto koľko vecí síce nemal/nemohol, ale koľko vecí mal a mohol a ignoroval 3 fáza je, že človek by chcel aby bolo všetko dobré, ale nevie ako 4.tá fáza, človek začína vnímať život, svet okolo seba, vrátane seba 5 tá fáza je, že človek začína vnímať, o čo asi životu ide ;_) a to je práve láska , nie logika, ani predstava, ale láska :) láska obsahuje aj dobré pocity, aj zlé, aj ponáhľanie, aj leňošenie, aj radosť, aj smútok, aj trošičku zo srandy krik :D ale láska neobsahuje pravdu, nejaký predpis v mozgu čo je dobré a čo zlé ... láska je také spomalenie, rovnako zainteresovanie ... niečo na štýl : keď to vyzerá že treba jesť, jem .. keď to vyzerá že treba robiť, robím, keď to vyzerá že treba ísť spať idem spať, keď to vyzerá že treba janeviemčo byť vážny tak som vážny, keď to vyzerá že .... , tak tak ^^

Turtle Hope

Ahoj :)

Nájsť správnu odpoveď na Tvoj problém asi nedokáže nikto z nás... a ani Ti dať radu, ktorá by Ti na 100% pomohla... chcem sa opýtať, máš 15 rokov, to znamená, že si v 9. ročníku?

Anonym_93436

veronika02 , prežil som si takto desať rokov šikany , hovorím čo mne pomohlo , nehovorím že mám pravdu , môžem sa mýliť ale moje rady pramenia z osobnej skúsenosti.

veronika02

boze tieto vase rady ze nech nato kasle ignoracia a podobne... ako by ste sa citili vy vycleneny s kolektivu kde by ste museli byt nemali by ste tam nikoho este ani doma by vas nevypoculi? sa jej cudujete ze ma zachvaty placu? boze tieto rady ze bud nad vecou kasli nato ze ta sikanuju... ja ju viem uplne pochopit.. sama som si tym peklom presla... a bolo to hrozne..

Anonym_93436

Chápem ťa , tiež som si tým prešiel , som len o tri roky starší od teba takže viem aké to je.

Vieš všetka ta šikana , ten smútok ta bolesť nás oboch zmenila , ako hovoria dole jednoducho si kvôli tomu vyspelejšia , tiež mi vraveli mal by som byť taký a taký na svoj vek ale to už ani jeden z nás nezmeníme. Jedine sa pretvarovať a aj som to takto rok robil ale na konci mi z toho bolo neskutočne zle. Nie to nie je cesta. Ohľadom šikany mi vždy pomáhala hlavne ta ignorácia , viem , bolí to keď počuješ tie slová , to ohováranie a tak ale ver mi ignorácia to pomaly zadupáva , tí ľudia vidia že ťa to nezaujíma a tak už ani nemajú dôvod v tom pokračovať , sú nevyspelý , snažia sa robiť veľkými , niečim viac , pri tom zo seba robia niečo menej.

Keď počuješ to zlé tak v tebe začne tlieť hnev ako oheň , ihneď ho uhas tým že začni rozmýšľať o niečom peknom , príroda , ten kamarát , zvieratá atď. Pretože ak budeš nad tým rozmýšľať tak hnev bude tlieť viac a viac až sa z neho stane oheň. Viem , je to ťažké len to pomaly skúšaj takto robiť , tých čo ťa šikanujú vie dosť odradiť úsmev , nie len taký falošný ale prirodzený , nie sú o nič lepší ako ty , si silnejšia , mysli na to , skús pozitívne myslenie , ráno si povedz že bude dobrý deň a drž sa toho , povedz si že nič zlé ti ho nepokazí. To mi tiež hodne pomohlo .. toto čo ti hovorím je vlastná skúsenosť.

Tvoji rodičia , vieš tiež majú problémy a tie máme jednoducho všetci , nehnevaj sa na nich za to , snažia sa len niekedy sami potrebujú pomoc a nezvládajú to , tak sa hnevajú a tak. Môže ich doháňať vlastné detstvo , ich rodičia ich nemuseli dobre vychovať , je tam toho hodne .. neviem aký sú tvoji ale skús sa s nimi o tom porozprávať , nájsť riešenie , otec tvojho otca ho mohol byť a on to takto podvedome prevzal a teraz je taký istý.

Áno život je ťažký , viem to veľmi dobre .. ale sú v ňom aj tie pekné dni , pekné chvíle a zážitky. Budem k tebe úprimný , ta šikana bola zlá , áno, ale spravila z nás omnoho silnejších ľudí. Ak by si sa niekedy potrebovala vyrozprávať kludne mi napíš na email , je to ta červená ikonka vedľa mena. Nikto ťa neodsudzuje , mnohý sme si tým prešli a chápeme ťa.

Držím ti palce , neboj sa , zvládneš to , bude dobre.